Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Cat ati platit pe reclama CPC?

crissuca este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd January 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    41
    Putere Rep
    32

Implicit Cat ati platit pe reclama CPC?

Salutare,

Nu stiu dc acest subiect s-a mai discutat aici, eu am cautat si nu prea am gasit.

Cam care este pretul pe care il platiti pentru reclama CPC?
    Si cam ce folositi pentru o astfel de reclama? De ce google si nu ceva romanesc? De ce ceva romanesc, si nu google si dintre cele romanesti ce experiente aveti.
    Banuiesc ca pretul difera si in functie de domeniu. Pe mine ma intereseaza in mod special comertul online.

Multam

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Nu pot sa iti raspund cu un exemplu concret - e doar o parere (sper ca te referi la programe gen Adwords): In primul rand Google, pentru calitatea si cantitatea traficului. Cat despre CPC, variaza mult in functie de de cuvant, text, site, etc.. As spune ca in domeniul de care zici, pe Ro ar fi rezonabil 0,1-0,5 Eur/click.

pitagora este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th January 2008
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    71
    Putere Rep
    32

Implicit

eu folosesc google adwords. De ce? Pentru cu 90% din cautarile efectuate in romania se fac pe google. Daca nu esti in google nu existi. Cat despre cost....depinde de cuvinte cheie. Iti sugerez cuvinte cheie foarte specializte....vei iesi mai ieftin si vei avea o rata de conversie mare. Daca esti totusi dispus sa platesti pt un cuvant cheie general cum ar fi "web design" poti merge pana la 0.5 euro sau chiar mai mult pt un click. Dar totusi mi se pare piparat tinand cont ca multi din cei care intra nu cumpara nimic.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd January 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    41
    Putere Rep
    32

Implicit

Multumesc de raspunsuri.
    Voi merge si eu pe google adwords, dar probabil ca voi apela si la o agentie din Romania.
    Legat de google adwords, sunt destul de noua in zona asta si am 2 intrebari :
    1. cum pot seta pe search sa aparem si la google.com. acum doar pe .ro aparem
    2. am setat un bid maxim ieri si a mers ok, adica am avut multe afisari si clickuri destule un CTR de 4%. Azi multe cuvinte nu mai erau active si a trebuit sa cresc considerabil Bidul. De ce se intampla asta?

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Atentie cu agentiile. In Ro Adwords e de-abia la inceput si risti sa dai peste oameni care nu stiu cu mult mai mult decat tine.
    Wow, deja pui intrebari foarte precise si foarte "adanci"
    1. Poti selecta tara si eventual regiunile din acea tara pe care vrei sa apari (depinde de tara).
    2. "dansul" Min Bid e un lucru frecvent la conturile noi. E din cauza evaluarii QS, care mai ales la inceput se schimba foarte frecvent.
    Inca ceva legat de Adwords: trebuie sa ai tot timpul in vedere ca faci si o investitie, dar in primul rand ca vei cheltui bani. Deci atentie maxima la eventuale greseli, mai ales daca ai de gand sa cheltui sume considerabile.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd January 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    41
    Putere Rep
    32

Implicit

Merci, mike_ppc.
    La ce te referi cand spui : "In Ro Adwords e de-abia la inceput si risti sa dai peste oameni care nu stiu cu mult mai mult decat tine." ?
    Sunt deschisa la recomandari de agentii si designeri pt bannere.

Da, la inceput greselile sunt inevitabile. E ok, sunt luate in calcul . Doar e prima oara cand ma joc cu Adwords (si, hei! imi place). Sper sa invat cat mai repede - o sa va mai bat pe voi la cap, daca e cazul

Inca o intrebare, care ma innebuneste de 2 zile
    Am un cont mai vechi pt google analytics si acum cand am facut contul adwords, nu mi-a dat prin cap sa folosesc acelasi cont si am folosit un altul. (mare prostie am facut!) Acum nu reusesc sa le "combin" pentru ca imi cere sa pun un alt cod, dar nu am chef sa pierd statisticile vechi. Aveti idee cum se poate rezolva?

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Din cauza ca in Romania nu s-a prea facut asa ceva, nici oameni specializati pe Adwords nu prea sunt in agentii. Eu lucrez pt. o firma straina (nu agentie) si fac asta pt. ei de cativa anisori.
    Sper sa inveti fara sa constati ca ai facut greseli mari. Totusi, gandeste-te ca exista oameni care din asta isi iau salariul
    Din pacate, la partea de Analytics nu stiu exact sa-ti raspund. Succes in continuare !

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd January 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    41
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
    Din cauza ca in Romania nu s-a prea facut asa ceva, nici oameni specializati pe Adwords nu prea sunt in agentii. Eu lucrez pt. o firma straina (nu agentie) si fac asta pt. ei de cativa anisori.
    Sper sa inveti fara sa constati ca ai facut greseli mari. Totusi, gandeste-te ca exista oameni care din asta isi iau salariul
    Din pacate, la partea de Analytics nu stiu exact sa-ti raspund. Succes in continuare !
    F tare. bravos!
    Hmm... cred ca trebuie sa mai ma documentez. Pare mai complicat decat credeam.
    Dupa parerea ta, care ar fi un CTR multumitor pe search.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Nu e chiar foarte tare, ca tot angajat te numesti....
    Cat despre CTR, depinde de cuvant, pozitie, industrie...
    Ok poate fi de la 1% la 60%

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu folosesc Google Adwords si din cand in cand Arbocontext si Neogen.

Avantajul indiscutabil al Adwords este targetarea. Din pacate nici Arbo, nici Neogen nu pot concura din punctul asta de vedere. La o campanie tipica, Adwords iti aduce vizitatori care vad si 10-12 pagini din site, in vreme ce Arbo si Neogen iti trimit mai mult bouncebacks (vizite de o pagina). Asa ca pe astea 2 le folosesc in special cand e vorba de anuntarea unui site nou si de regula setez numai o parte mica a bugetului de lansare a site-ului cu scopul declarat de a lua niste clickuri bulk, si nimic mai mult.

De asemenea un indicator important e rata de conversie. In Analytics iti poti seta "goals", in functie de ce urmareste campania. De pilda acum fac o campanie pentru un site de anunturi al carui scop in primele luni e sa adune continut. Deci scopul nr. 1 e ca lumea sa posteze anunturi. Din Analytics am aflat ca in timp ce rata de conversie de pe search era pe la 40-50%, pe Adsense era doar de vreo 5%. Deci bugetul se irosea aiurea cu clickurile din reteaua Adsense. Masura a fost sa intrerup afisarea in reteaua de continut si sa o las doar pe search. Ar trebuie sa-ti definesti si tu niste scopuri, in functie de ceea ce vrei sa faci cu campania, si sa evidentiezi scopurile astea in Analytics.

Din cate stiu, nu ar trebui sa ai probleme in a-ti vedea statisticile din Adwords in contul actual de Analytics. Oricum, daca vrei sa legi intre ele conturile mi se pare ca trebuie sa lucrezi in Adwords in lb. engleza, iar de acolo mai departe e foarte simplu, ca iti apare un tab care se numeste chiar Analytics. Pe romana parca nu iti apare tabul de Analytics si e posibil ca asta sa te deruteze.
    Lucian

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce ofera in plus un director platit?
    De thefan în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 1st December 2010, 22:54
  2. Director Web Platit -
    De Andreiuk în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 5th November 2010, 01:51
  3. PayPal m-au platit de 2 ori (sau ING?)
    De CatalinTM în forumul PayPal
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 26th July 2008, 12:32
  4. Trafic: platit sau gratis?
    De dojo în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 31st March 2007, 22:39
  5. Job distractiv platit bine
    De magicduel în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 18th August 2006, 06:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •