Postat în original de
Krumel
Pai Tom, distinsul inginer (e titulatura pusa de Google) spune ca
SEO nu se spam. Daca il credem pe Cutts, inseamna ca manipularile de
SERPs sint ok.
Diferentele apar atunci cand exista abuz, incorectitudine, inselaciune si alte infractiuni normale, de bun simt. Poti manipula reziltate daca o faci in limitele unor reguli si daca tii cont de satisfactia vizitatorilor...
Faptul ca unii dintre noi fac
SEO si sint penalizat nu inseamna ca toti trebuiesc blamati.
Gresesc undeva?
Nu gresesti, numai ca sunt discutii subiective, tehnice sau morale, exact cum un judecator isi motiveaza decizia. Ai cumparat un link, si google crede ca e "cumparat", e "interzis". Ai facut schimb de linkuri? E interzis. Ai o ferma, e interzis. Postezi comentarii aiurea, e interzis...... Ce zice google, conteaza si nu prea. La toate modificarile de anul asta, au facut teste, dar "intamplator" tot din 2011, dau mailuri cu atentionare, urmata de "ban".
Daca eu iti fac raport, esti capabil sa demonstrezi ca ai 100% link-uri naturale? Ca daca nu, e "naspa". Si daca poti demonstra (nu prea inteleg eu cum), tot ei decid daca e ok sau nu. Ce pot face eu? Nimic. Sau ce fac acum, in locde 1 site, fac 100. Ia 1 penalizare mai am 99, si tot asa. La ce am citit, e din ce in ce mai frecvent, si site-uri de 8 ani loc 1, brand, autoritate..... pe nisa respectiva, au disparut efectiv. Si nu e Panda, e "mail".
Pe scurt, daca primesti evaluare manuala, trebuie sa scoti link-urile "ne-naturale". Care sunt?
)
Pe cele care nu le controlezi, trebuie sa le trimit la ei. Care sunt?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.