2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
1nesco
Exact, doar linkuri din facebook. A picat "cu succes" cineva care avea doar linkuri din facebook? Share, minuni de genu'...
La mine e cam cum zice Vali D dar nu vreau sa influentez. Mai am de comparat cu un site fresh la care sunt doar pe inscriere in directoare web.
Inca nu cred ca pica cineva de la link-urile de pe Facebook, dar asta nu inseamna ca nu va fi lansat un algoritm care te penalizeaza si pt asta, zvonuri sunt destule.
Eu cred ca a fost un pinguin. Confirmari vin si de aici. Iar video-ul acela e foarte util. Printre altele, se anunta o rezolvare a unor probleme asemanatoare cu cea discutata aici.
Scaderile a doar catorva pozitii pot fi datorita acestui pinguin, deoarece Google ne-a anuntat de mult timp ca va devaloriza link-urile slabe. E posibil ca relevanta link-urilor venite din:
-directoare slabe de articole
-site-uri link farm
-site-urile facute special numai pentru advertoriale
-site-urile foarte noi
sa fi scazut sau chiar sa se apropie de 0, deci ce conta putin inainte, s-ar putea ca acum sa nu mai conteze deloc.
De aceea se si pune accent pe link-urile relevante, related, cu PA, DA, PR mare si de pe site-urile cu vechime mare.
Asadar, daca ai scazut cateva pozitii, poate inseamna ca s-a devalorizat de tot acea putina valoare pe care ti-o aduceau backlink-urile slabe aduse in ultima perioada.
Sunt curios daca cei care au remarcat urcari in SERP au folosit disavow tool sau au adus numai backlink-uri de calitate (poate ne dam seama daca la acest update s-a tinut cont si de disavow tool)