20th March 2012, 16:16
2 out of 2 members found this post helpful.
In ritmul acesta e loterie. Blogrool nu, sitewide nu, link unic de pe site nerelevant nu, link intre site-urile tale nu, advertoriale dar si alea nu prea mult.
Principiul asta al google ca alte site-uri ar trebui sa te recomande daca esti bun, e prea slab pentru o piata mica precum Romania. Dupa logica lui ar trebui sa scrie si ziarele despre tine. De ce nu isi face el un site de pantofi si sa astepte sa rankeze natural. 
Deja google seamana cu fiscul nostru.
20th March 2012, 18:39
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
attempt
In ritmul acesta e loterie. Blogrool nu, sitewide nu, link unic de pe site nerelevant nu, link intre site-urile tale nu, advertoriale dar si alea nu prea mult.
Nu e chiar asa... Un link sau 1000 de linkuri in blogroll poa' sa dauneze sau nu ... Si e usor sa detecteze daca e cumparat sau nu acel link... In general, cand cumparam linkuri, avem un comportament tipic:
- apar multe linkuri cam dintr-o data; pana atunci rata de aparitie a linkurilor a fost mult mai slaba...
- apar cam in aceeasi zona; gen blogroll sau footer, sitewide...
- avem prostul obicei de a folosi aceeasi ancora, hai maxim 2,3 ancore ...
- in general, tipul asta de linkuri apar pe siteuri... mai putin importante...
Considerand toate elementele de mai sus (si nu doar astea) cred ca e lesne de inteles cat de usor ii este lui Google sa detecteze comportamentul asta tipic uman, tipic cumparatorului de linkuri...
Daca sa zicem maine, tu scrii ceva extraordinar pe blog, si te pricopsesti cu 1000 de ibl's spre tine, toate sabloanele de mai sus nu sunt valabile, pentru ca:
- oamnii diferiti obisnuiesc sa linkeze cu ancore diferite, chiar daca multe se aseamana, e putin probabil sa te linkeze 90% din ei cu aceeasi ancora
- linkul nu va fi nici sitewide, nici in blogroll ...nici in footer. va fi intr-o zona naturala, intr-un articol, intr-un paragraf, in continut...
- nu vei avea 5 linkuri - cum se obisnuieste sa se faca intr-un advertorial platit - ci vei avea un singur link ...
- blogurile/siteurile care te vor linka vor fi din toate clasele.. si mari, si mici, etc ...
Deci, hai sa nu o mai dam cotita... care isi ia penalizare isi ia clar pe comportament anormal - dpdv al link buildingului... Si daca indrepti ceea ce ai gresit, siteul nu are de ce sa nu isi revina, foarte repede.
20th March 2012, 19:19
1 out of 2 members found this post helpful.
Buna. Un motiv care ar putea fi pentru penalizarea site-ului sunt link-urile de genul. url.ro/s/min.html, url.ro/s/esti_3.htm etc. La fel am fost penalizat si eu. De la 10k de vizite a scazut site-ul la 1k, care nici in ziua de astazi nu si-a revenit, cu toate ca a fost updatat zi de zi si s-a facut link b. pe el. Insa ce e ciudat, ca site-ul respectiv, nu a fost penalizat pe index ci pe paginile interne.
20th March 2012, 21:33
1 out of 1 members found this post helpful.
Cumpararea e ok cat te bati cu cei cu buget cam ca si al tau, acum lumea zice, investesc 1.000 euro sunt pe prima pagina traiasca linkurile platite sunt mare si tare, dau niste centi am pozitie, dar maine cand va costa 100.000 euro in adveroriale si linkuri cumparate nu stiu cati vor mai sustine linkurile platite.
Am mai dat exemplul SpilGames, 200.000 de euro pe doua domenii pe care nu le folosesc juegos.com.mx si juegos.com.ar, se spune ca au dat cateva milioane de euro sau dolari pe juegos.com (cam 10 milioane se vehiculeaza), are cineva buget sa lupte cu ei in linkuri cumparate si advertoriale, cati romani se pot masura cu colosii astia cand o sa apara in Romania? Atunci o sa zica lumea, ho, ho , nu e corect, noi nu ne putem compara cu banii lor, linkurile platite sunt ceva rau, monopol, astia bogati sa foloseasca Adwords nu sa cumpere linkuri. Depinde din ce unghi vezi problema.
Voi credeti ca spamul a fost inventat de oameni prosti, rai, inculti, a fost creat si e sustinut de lume pentru ca la un moment dat nu mai poti lupta asa cum se face in Romania, 10 advertoriale, 10 linkuri cumparate, prima pagina. Daca totul se rezuma la a cumpara in seo atunci ne indreptam spre monopolul celor puternici din punct de vedere financiar, pentru cei ce ofera servicii de seo e ok pentru ceilalti care trebuie sa plateasca sume astronomice nu e ok.
Ultima modificare făcută de 100R; 20th March 2012 la 21:47.