Buna ziua,

recent am inceput sa fac parte, din nou, din comunitatea SeoPedia (ca si content writer) si vreau sa fac public (pentru cine este interesat) de un stil de viata pe care l-am adoptat de aproximativ un an.

Dupa cum spune si titlul, urmez o dieta full carnivore (ZeroCarbDiet, UltraKeto, si alte denumiri), unde imi iau, practic, 70-75% dintre calorii din grasimi saturate si 25-30% din proteine. Absolut 0 carb, ceea ce inseamna ZERO PLANTE (stiu cum suna).

Eu nu vad "Dieta Carnivore" ca fiind ceva inedit. TOTI stramosii nostri (de milioane de ani) mancau animale. Vanat. Fructe doar o luna pe an, in special berries (si cele din natura de acum sute de mii de ani sunt cu MULT mai mici decat cele modificate genetic din ziua de astazi si aveau o cantitate foarte mica de zahar, comparativ cu cele din era noastra)

Am sa revin cu un post mai lung unde am sa explic mai multe, dar, pe scurt, am sa insirui cateva dintre beneficiile ei (100% subiectiv, ce am observat la mine):

1. Ateroscleroza picior stang - Principalul motiv pentru care am vrut sa imi schimb stilul de viata. Long story short, inainte de a o incepe nu puteam sa fac mai mult de 10 pasi fara sa ma opresc. Acum, orice urma de coagulare a disparut.
Legat de coagularea sangelui, mi-au disparut hemoroizii (fara sa fac nimic), nu ma mai inteapa inima DELOC (si, inainte, simteam la orice tip de efort dureri de inima)
2. Artrita la genunchiul drept - o chestie mostenita de la bunicul meu, am suferit din cauza ei de la varsta de 15 ani (acum am 31). De cand am inceput dieta, ptr prima data dupa perioada adolescentina, am avut ZERO dureri.
3. Am scoleoza toracica dextroconvexa (coloana e foarte stramba, in forma de S invers). Dureri de cand ma stiu. Ele au disparut odata cu dieta (disparitia inflamatiei sau a ingerarii de alimente care provocau inflamatie).
4. Sindromul metabolic (a DISPARUT)

Efectiv, de 1 an, ma simt asa cum ma simteam la 14 ani. Lean and fit.

In 2009 am avut 140 de kg. In 2019 aveam 95 (dar o GUTA IMENSA). Astazi am 70-75 si ma simt incredibil de bine.

Din nou, acest post a fost scris impulsiv si voi reveni cu mai multe (mult mai multe) detalii, cand voi avea timp liber.

P.S. Imi cer scuze pentru eventualele typo-uri.

Sa aveti o zi buna si, pana cand voi scrie un post mai lung, puteti sa ma intrebati orice.