Robert Robert - inca o data, nu am propus nimanui sa tina nimic, doar am vrut sa-mi fac experienta publica.
Sunt de acord ca sunt multe persoane care nu sunt atat de sensibile la toxinele din plante, dar eu ma inflamez de la orez, paprika, alune, orice tip de verdeata, fructe. Poate sunt eu (si ceilalti cateva mii care tin dieta asta) foarte sensibili la
anumite substante
enzoloco - nici nu ma chinui sa-ti raspund. invata sa oferi respect, mai intai.
Empire - Fiecare suntem stapanii corpului nostru. De asta exista libertate, la urmei. Si mi-am facut analize inainte de dieta si de 2 ori dupa. Ultimele au fost acum 3 luni. Absolut totul e in limite ft bune, in afara de colesterol, care cica e in pic prea mare.
In rest absolut toti markerii sunt wow. trigliceridele sunt ft low, testosteronul liber e in limite ft bune, nu am nici o deficienta minerala si de vitamine. SIngura problema pe care am avut-o a fost la inceputul dietei cand am mancat (ca prostul)
prea mult ficat si am dat in hipervitaminia a. Cam atat.
matei - Multumesc pentru raspuns. Pari foarte logic in gandire si imi face placere sa discut cu tine, sincer. Sa incep:
-Ateroscleroza: Nu pot sa neg ceea ce zici, eu doar iti spun ce mi-au spus niste doctori din londra, unde eram la momentul respectiv. Mi-au spus ca daca nu iau statine IMEDIAT am sa-mi pierd piciorul si risc sa si mor. La momentul ala eram si
pre-diabetic (am uitat sa-ti zic asta).
- legat de hemorizi, nu stiam ce mi-ai zis, dar dupa ce-am citit o parte din studiu, da, iti dau dreptate. am gresit acolo
- legat de atingerea ketozei: Unii pot lua si pana la 50 gr de carbs. Eu (testat) daca iau si 5 grame de carbs, imi scad nivelul ketonilor la sub 0.1. Practic inexistenti. Adica pa-pa ketoza. (cel putin ptr cateva ore). SIngurul aliment care am obs.
ca ma scoate din ketoza ptr cea mai scurta perioada de timp e mierea de albine
- cand am zis epidemie de diabet, nu m-am referit literalmente. Doar ca exista multe cazuri. Si chiar ai nevoie de studiile care arata ca, la nivel mondial, aproximativ 42% dintre oameni sufera de diabet si obezitate? Si procentul ala creste si mai
mult cand adaugam si cancerul in discutie. Diabetul e o boala auto-imunitara, practic. Inabilitatea corpului de a isi regula productia de insulina. Rezistenta la insulina. Aici nu cred ca ai sa ma contrazici. (dar probabil ai s-o faci)
-Am sa zic de pe acum, ca nu am avut sansa. SUNT SIGUR ca corpul poate fi super sanatos si pe carbs. DAr pe sl;ow carbs (cartofi, orez, etc.). Dupa parerea mea, maj. problemelor din ziua de azi e din cauza mancarii procesate si a zaharului
adaugat. Si fructoza in exces (care e prima cauza de fatty-liver-disease).
SI ca o ultima intrebare pentru tine matei. Daca dieta nu e sustenabila, cum supravietuiesc inuitii/ eskimosii? Studiile asupra lor arata ca nu exista diabet. cancer, obezitate in cultura lor. Efectiv nu exista.
Exista triburi africane care mananca CARBOHIDRATI din sweet potato's (90% din dieta lor) si la pol opus alte triburi africane care au 70% intake-ul de grasimi animale. Ambele super sanatoase. Diferenta e ca nici una nu consuma mancare procesata si NU AMESTECA aceste doua tipuri de metabolism.
Iti inteleg ideile in mare parte, dar multe detalii pe care mi le dai sunt din studii epidimiologice. Eu prefer sa le citesc doar pe cele de control, unde oamenii sunt testati, in mod fizic, si nu doar sunt pusi sa trimita un chestionar.

)