E adevarat ca sunt cateva locuri in corp unde glucoza este absolut necesara, cum ar fi in muschi (sub forma de glicogen), dar corpul dispune de un proces numit "gluco-neo-geneza"(gluco=glucoza, neo = nou, geneza = creatie). Pe scurt, corpul transforma proteinele in carbohidrati.ba chiar despre creier si inima se considera ca au neaparata nevoie de glucoza pentru a functiona in conditii normale. Mi s-a parut foarte interesant.
ce probleme cauzeaza grasimile? sunt nutrienti si vitamine care pot absorbite in corp DOAR cu ajutorul grasimilor saturate, de aia se cheama FAT-SOLUBLE vitamins. Putem discuta de ce "grasimile" sunt considerate rele (e vorba de studii epidimiologice finantate de marele companii care aveau alte interese la mijloc, facute acum zeci de ani)rapid problemele generate in corp de grasimi
acidoza metabolica apare cand dieta nu e completa. e vorba de un DEZECHILIBRU de electroliti in corp. Ea mai apare atunci cand rinichii nu sunt perfect functionali si nu pot elimina anumiti acizi din corp. Iar "lichidele" au un miros "fructat" pentru ca atunci cand KETONII sunt produsi (breakdown of fat) se produce si acetona, ca produs secundar. Acetona e folosita in corp in diferite situatii.Iarasi interesant, a vorbit parca ceva si despre un soi de acidoza metabolica, cand toate lichidele corpului incep sa aiba miros fructat
Pai, tu cat ai trai daca ai fi inconjurat doar de ursi polari si fara expunere la medicina (cum combati infectiile? cand te zgarii, de exemplu? sau cand ti-ai rupt o mana, etc.)@powder, tot dai cu eschimosii. Cam cat traiesc aia in mod natural?
La restul postului nu are rost sa raspund.
Fiecare credem ce vrem si ne urmam viata dupa bunul plac.
Eu vad problemele dupa propriu filtru si propriile experiente de viata. Eram la un pas de moarte, iar pe mine practic m-a salvat dieta asta. Pe langa problemele fizice, mi-a disparut si depresia (ma rog, e acolo, dar e sub control).
Am aproape un an de cand tin dieta si nu m-am simtit in viata mea mai bine. Poate pe hartie nu arata ok si e normal sa apara rezistenta la schimbare, dar eu imi conduc viata dupa CUM MA SIMT. Si ma simt incredibil de bine. Din toate punctele de vedere.
Acum un an nu puteam face un pas in fata ca lumea. Acum fac sport zi de zi, fara sa obosesc prea mult. Fara sa ma intepe inima. Fara sa am cea mai mica problema.
Poate dieta asta functioneaza doar la mine (desi sunt cateva mii de oameni care fac asta). Chiar si in cazul asta, eu sunt fericit.

Iti combateam lucrurile false pe care le zici, punctual. Ar mai fi, dar nu am timp. Cine vrea, ii explic cu drag in privat.