Vezi Rezultate Sondaj: Oferiti garantii SEO?

Alegători
56. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da. Mi se cere si sint in stare sa le garantez.

21 37,50%
  • Nu. E o prostie, nu poti oferi asa ceva.

35 62,50%
Pagina 7 din 15 PrimulPrimul ... 56789 ... UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 148

Subiect: Oferiti garantii SEO?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Cred ca un "expert" SEO nu are neaparat nevoie de cunostinte de programare. Chiara daca ai zis tu "asta e parerea mea si stop", nu e chiar stop, ca de aia e forum sa dezbatem.
    Dupa ultimele statistici, conteaza in proportie de 90% IBL-urile. Pe care un programator nu prea are de unde sa le scoata. Ca el se ocupa cu programarea.
    Un seo-ist d'asta are resursele si cunostintele necesare.
    Practic: Tu ca programator cu job full-time, ia-te la intrecere cu un seo-ist de mana a 2-a. Te face din orice pozitie, pentru ca el STIE si tu doar crezi ca stii. Exista seo-isti care se pricep numai la press-releasuri si la social media. Ei stiu cum fac, dar le iese. Tu o sa zici ca vorbesc tampenii si ca nu are legatura. Uite ca are. Legatura nu este intre un press-release si programare, aia e altceva.

PS: Daca ai impresia ca "expertul seo" inscrie in directoare comenteaza bloguri si in rest aranjeaza cuvintele in pagina inseamna ca vorbesti cu baietii care inscriu in directoare, nu cu expertii
    Ultima modificare făcută de Dan; 30th November 2010 la 01:13.
    Trust, but verify.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Normal ca sunt developeri care stiu doar "if", "else", dar cu siguranta sunt si developeri care stiu sa urmareasca evolutia unor site-uri create de ei, sa se documenteze (cred ca iti ia 1% din timp sa "inveti SEO" comparativ cu timpul necesar sa inveti programare / design / croitorie / etc), sa urmareasca niste reguli de bun simt in crearea unui site fara sa apeleze la consultanta de sute/mii? de euro pentru 6-7 pagini de sfaturi intr-un pdf.
    Daca tu intelegi prin SEO doar link buiilding, h1, h2, densitate de cuvinte cheie, meta taguri si alte cateva chestii din astea ai dreptate. Dar SEO este mai mult de atat, sunt lucruri de finete, sunt schimbari dese de algoritm, si multe altele
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Cred ca un "expert" SEO nu are neaparat nevoie de cunostinte de programare. Chiara daca ai zis tu "asta e parerea mea si stop", nu e chiar stop, ca de aia e forum sa dezbatem.
    Dupa ultimele statistici, conteaza in proportie de 90% IBL-urile. Pe care un programator nu prea are de unde sa le scoata. Ca el se ocupa cu programarea.
    Programare obligatoriu nu, html da.

Ar fi ideal sa aiba si o idee de programare ca sa stie ce se poate face si ce nu, cum pot fi manipulate link-urile a.i. sa nu sa se bata cap in cap in rewrite, etc.
    Ar fi bine sa stie si ce inseamna "ajax degradare gratioasa" a.i. motorul de cautare sa indexeze site-uri ce folosesc ajax extensiv.
    Nu, SEO nu inseamna doar ce am insirat eu acolo, mai sunt si fineturi...dar sa fim sinceri, nu e rocket science. Si ce il impiedica pe un developer sa stie chestiile astea fara sa isi lipeaca pe frunte "expert seo" - doar nu tb faci asta 8h pe zi ?

Sa luam afirmatia:

"IBL-urile conteaza 90%", de aici rezulta ca fineturile tind spre 2-3%, unde mai e nevoia de expert SEO, daca proiectul iti e livrat cu seo onpage ? Ca sa cumpere linkuri pentru tine ?

Legat de SEO-ist mana a 2-a si programator.

Dimpotriva, cred ca un programator care are proiecte cu acces la ele (nu pe ascuns, avand acordul clientului) + niste proiecte personale, are resurse suficiente de promovare, fara sa mai zic de directoare, bloguri dofollow etc. Daca nu are, ar putea sa achizitioneze linkuri de pe seopedia sau chiar de pe market place-ul deschis de trafic.ro la fel de "profesionist" ca un seo guru

@lovelife: schimbarile de algoritm nu sunt atat de dese pe cat lasi sa se creada ..si poti foarte bine sa fi informat daca acorzi 2-3h saptamanal pentru documentare.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de attagency Vezi Post
    Reputatia bazata pe rezultate e un atu, dar nu foarte concludent. Oricum reputatia implica experienta, iar fara experienta nu se discuta
    Pai reputatia cred ca e importanta si abia atunci ai putea oferi garantie. Nu ma refer la reputatia online (popularitate), ci la reputatia bazata pe rezultate concrete, pe un portofoliu de clienti, pe recomandari relevante.

Asta e si marea problema, in SEO nu prea poti avea portofoliu cu rezultate, ptr ca ele se modifica in permanenta. E penibil sa pui in portofoliu ca site-ul Ț e pe locul 1 la cautarea "erugfhewf" (eventual cu concurenta slaba), ca dupa o luna site-ul sa cada de la cautari.

Mai toate firmele englezesti de SEO si SEM au portofoliu de firme si recomandari, in nici un caz rezultate la cautari (asta e romaneasca, am putea spune).

Un alt aspect uitat sau omis in discutia despre garantiile SEO oferite tine de concurenta. Inteleg, Google nu e o problema ptr unii care ofera garantatii, dar de ce omiteti concurenta? Sau ea nu conteaza?

Butcher, un SEO (vad ca incepeti sa va luati la misto cu "expert SEO") in ziua de azi nu trebuie sa stie (ceva) programare sau HTML. Mai nou un SEO trebuie sa inteleaga si sa stapaneasca Usability, UX, IA, CRO, CX, WA (acronime), ptr ca SEO mai inseamna de mult doar o pozitie la o cautare, ci si ce ROI aduce site-ul pozitionat la acea cautare.

Asa ca eu propun sa nu o consideram SEOs doar pe cei care stiu si programare, ci si pe cei care stiu si alte lucruri (poate chiar exceptand programarea). Aici e o alta discutie, uneori a fi programator nu inseamna a fi un bun SEO. SEO in ziua de azi inseamna sa cunosti sau sa stapanesti mai mult decat ceea ce inseamna acronimul SEO.

Si apropo de "schimbarile de algoritm nu sunt atat de dese" - nu, nu sint atat de dese, dar ce te faci cu turma de bizoni care fac SEO in .ro dupa informatiile date de pe .com si ii vezi debitand diferite prostii? Aia pot oferi garantii?

Raman la parerea mea: garantiile nu sint un serviciu pe care multi sa si le poata permite, indiferent ca e client sau prestator.
    Ultima modificare făcută de Krumel; 30th November 2010 la 11:56.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Mai nou un SEO trebuie sa inteleaga si sa stapaneasca Usability, UX, IA, CRO, CX, WA (acronime), ptr ca SEO mai inseamna de mult doar o pozitie la o cautare, ci si ce ROI aduce site-ul pozitionat la acea cautare.
    Usability, UX, IA, CRO, CX, WA, ROI deja nu mai tin de SEO. Cred ca se cheama web/internet marketing, se fac cursuri, ba chiar sunt facultati din afara care ofera specializari in online marketing.

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Mai toate firmele englezesti de SEO si SEM au portofoliu de firme si recomandari, in nici un caz rezultate la cautari
    Raman la parerea mea: garantiile nu sint un serviciu pe care multi sa si le poata permite, indiferent ca e client sau prestator.
    De acord, nu multi si le pot permite...dar cineva cu resurse (a se citi acces la o retea de site-uri puternice sau buget suficient pentru a achizitiona linkuri premium) poate sa garanteze rezultate. Vorbesc de .ro acum.

Pe .com e alta treaba, e o prostie sa garantezi rezultate legate de pozitionare. Din cauza asta firmele din afara nu pun asa ceva la portofoliu.
    Poate ar fi fost bine ca poll-ul sa specifice daca e vorba de .ro sau .com
    Ultima modificare făcută de Butcher; 30th November 2010 la 10:55.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de Butcher Vezi Post
    Usability, UX, IA, CRO, CX, WA, ROI deja nu mai tine de SEO. Cred ca se cheama web/internet marketing, se fac cursuri, ba chiar sunt facultati din afara care ofera specializari in online marketing.
    Pai Butcher nu faci SEO ca sa iesi pe locul 1, ci faci SEO (si SEM) ptr a genera bani, valoare, ROI. SEO mai nou tinde si spre SM, chiar daca multi fac confuzii. SEO evoluaza mult ptr ca nu mai conteaza sa iesi la cautari, ci conteaza sa iesi la cautarile care iti genereaza ROI.

Si sa iti dau si un exemplu elocvent (chiar daca nu o sa dau cuvantul cheie): un magazin online ce iese la cautari de cel putin 180.000.000 rezultate, deci concurenta destul de mare. E locul 1 la acea cautare, are trafic mult ...cautarea fiind un produs IT&C. Vanzari de pe acest cuvant cheie? Foarte putine.

Acelasi produs, doar ca pe mid si long tail (variatii de cautari): trafic cu mult mai putin, conversie mult mai mare decat cuvantul general cu trafic.

Uite un alt exemplu: client cu un site ce ofera niste servicii online. Locul 1 la o cautare cu 29.100.000 de rezultate. Conversii foarte putine.

Locul 1-2-3 la alte cuvinte derivate: conversii de 4 x mai multe decat cuvantul cheie general.

Ptr ce mai faci SEO daca intr-un final SEO nu iti poate sustine afacerea?

Si apropo de ultimul client: printr-o miscare simpla de design si-a dublat vanzarile. Asta tine de UX, CRO, WA si poate IA (eu nu ma pricep decat foarte putin la design). Ce rost avea sa urc clientul pe locul 1 daca el nu vindea?

Ce rost isi mai are acum o garantie, cand eu am adus rezultate fara sa ofer garantii (aka a atrage clienti cu primisiuni)?

Stii ce isi are rost? Bonusul stabilit ptr performanta, care nu e acelasi lucru cu garantia.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Krumel tu te referi acum doar la magazinele online.

Aici clar conteaza cel mai mult rata de conversie si mai putin pozitia in SERP. E normal sa fi platit pentru performanta. Un buton de cumpara vizibil cu o culoare minoritara din sigla si nefolosita in restul site-ului poate sa faca minuni, sau posibilitatea de a cumpara rapid fara cont, etc.

Eu ma refeream strict la poll si la seo.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Butcher al doilea exemplu e un site ce ofera servicii. Discutia e despre poll si SEO, si magazinele online au nevoie de SEO...au concurenta chiar mare, deci merita discutat.

Eu ptr CPM sau CPC nu fac SEO ptr clienti.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Krumel, asa cum a spus si Butcher, SEO nu inseamna numai magazine online si siteuri de servicii. SEO nu se rezuma numai conversii si long tail, SEO inseamna si pozitii fruntase la keyworduri cu mare greutate, pentru ca da, multe siteuri de asta au nevoie.
    A ne limita numai la magazinele online si a ne amagi vorbind de ROI si conversii e o mare greseala, nu putem generaliza.

Totusi de ce siteurile care sunt fruntase la keyworduri puternice o duc mult mai bine decat sutele de siteuri care apar pe urmatoarele zeci de pagini in google?

Multe siteuri, prin natura lor au nevoie de trafic si pe asta se bazeazam, traficul vine in cea mai mare masura prin keyworduri puternice.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

-Rares- era doar un exemplu, nimic mai mult. Banuiesc ca nu crezi ca ma limitez doar la acele lucruri..... sper. Iar ROI nu e o amagire, decat daca existenta e sustinuta doar de CPC sau CPM.

N-am idee de unde stii tu ca "siteurile care sunt fruntase la keyworduri puternice o duc mult mai bine", mi se pare o supozitie gresita. Sau poate vine din experienta...

Pagina 7 din 15 PrimulPrimul ... 56789 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •