Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
cu PFA ar trebui sa platesc doar 16%? Atat? Ce se intampla daca depasesc 3000 lei lunar de ex? Daca nu declar toata suma corecta la stat, ma poate "executa" cumva? Practic, toate detaliile sunt tinute in baza mea de date si platile cu paypal.

Inca o intrebare pe care am uitat sa o pun in primul post: Cum imi inregistrez marca si scripturile vandute? Am nevoie neaparata de firma/PFA? Cum le pot inregistra la nivel international si nu doar pe RO? Cat ajunge?

Thanks,
Daca nu declari suma completa e forma avansata de evaziune fiscala si no... naste complicatii. Nu stiu exact acum de la cat la cat sunt pedepsele, dar gandeste-te si tu. In primul rand nu declari nimic si faci pe prostul, ca zici ca n-ai stiut si-n al doilea caz, declari jumatate, in timp ce aialalta jumatate o tii ascunsa.
Cand crezi ca e mai grav?

In ce priveste pedeapsa, in primul caz ei vor sa iti ia banii, nu sa te bage pe tine la bulau. Statul castiga de pe urma ta daca iti platesti darile si intri in legalitate, dupa ce te prinde (altfel cheltuie cu tine daca te tine in puscarie ). Sunt si penalizari, in functie de zilele de intarziere si asa mai departe si apoi cine stie ce amenzi.

Cand apar complicatii din alea de care iti vorbeam mai sus (declari date false, etc.), esti judecat si tu sub alte forme si pedepsele pot fi mai aspre, in functie de prejudiciul pe care-l aduci statului.

Cauta sa citesti codul fiscal, pentru a vedea exact cum si unde te incadrezi.