Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Domeniu vandut CU 13 MILIOANE DE $$$

Florin Traian este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2010
    Locaţie
    .EDU
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit Domeniu vandut CU 13 MILIOANE DE $$$

Deci.. asta e nebunie pura.

Sex.com a fost cu 13 MILIOANE DE $$$

Aici e stirea :

sedo.co.uk/links/showlinks.php3?tracked=&partnerid=0&language=e&Id= 2753

Lista cu cele mai scumpe domeni : domaining.com/topsales/
    Ultima modificare făcută de Florin Traian; 20th November 2010 la 23:31.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.582
    Putere Rep
    52

Implicit

eu de cand ma stiu pe internet, singura utilizare a domeniului asta a fost sa fie vandut pe sume astronomice
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Florin Traian este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2010
    Locaţie
    .EDU
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Se zvonete ca ar fi facut ceva bani si asa stand parcat din trafic direct.

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    35

Implicit

Probabil ca domeniul asta e asa grozav incat scoate bani si fara continut, fara seo, fara promovare si poate e mai rentabil sa fie folosit asa.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Real sex.com e al 4-lea ca valoare. Primul e insurance, cu 36.5 milioane. Multe tranzactii se fac in afara pietei reglementate.

A New Domain Name Record? Quinstreet Acquisition of Insurance.com: $36.5 Million Dollars | The Domains

Neoficial insa, sumele arata diferit din considerente fiscale.
    Ultima modificare făcută de Emil; 20th November 2010 la 23:55.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    eu de cand ma stiu pe internet, singura utilizare a domeniului asta a fost sa fie vandut pe sume astronomice
    Si inainte de a te sti tu tot asa a fost.
    Cand s-a "nascut" acest domeniu nu cred ca erai interesat de sex. Cu sau fara .com in coada.

Probabil se mai spala niste bani din cand in cand.
    Daca unii o fac trecand banii de la unul la altul prin vanzarea vreunui tablou celebru si se mira prostii cu cat s-a vandut sora Monei, de ce nu s-ar face asa ceva si cu "bunuri" ale timpurilor noastre?

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Marius, eu sunt convins ca pretul a fost real. Cand ma refer la considerente fiscale, problema sta cam asa. In foarte multe tari, profiturile persoanelor fizice din vanzarile de domenii nu se impoziteaza. Devin astfel interesante si ca plasament. De cealalta parte a baricadei (deseori si a oceanului) achizitia, de catre o persoana juridica sa zicem, reprezinta un cost care diminueaza profitul impozabil.

Ramanand pe batranul continent, sa zicem ca esti o firma belgiana cu 200K profit brut. Ce faci, retragi 40K ca dividend, sau cumperi s**.be, in exercitiul financiar urmator il revinzi unei PJ pe 10% din costul de achizitie (ca oricum appraisalurile sunt subiective si nu iti sare nimeni in cap). PFul revinde domeniul, scoate banii neimpozitati, iar tu pe firma ramai cu pierderea, caz ideal de altfel pentru ca platesti contributii nule
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Tu descrii o forma de evaziune fiscala.
    Chiar daca mecanismul prezentat este legal, totusi mai peste tot exista si inspectorul fiscal care poate anula avantajul rezultat din acest tip de tranzactii care se fac folosindu-se de niste legi ce au scopul sa asigure niste facilitati unor forme de business si nicidecum sustragerea de la plata obligatiunilor fiscale a unor smecherasi.
    Si e clar ca o va face daca se vinde cu 1% din acesti bani un domeniu de forma greendickwithsugar.com .
    In cazul de fata ii va fi mai greu sa dovedeasca (daca se contesta in instanta) ca acest domeniu nu are VALOAREA cu care S-A VANDUT datorita tranzactiilor continue si progresive (cum observa si Kleampa) tocmai datorita imensei publicitati (virale si, deci, in cea mai mare parte gratuite) de care se bucura aceasta tranzactie. Cun vine vorba de sex (mai ales daca are partea COMerciala la sfarsit) se gasesc o multime [cenzurat] sa se bage in seama (inclusiv noi in acest topic).
    Deci nu PRETUL cu care s-a vandut domeniul ridica indoieli, ci VALOAREA reala a lui. Astfel SEX.com ramane eterna si vesnica tanara speranta (de monetizare), ca oricum la batranete nu mai da nimeni niciun ban pe el (pe sex adica).
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 21st November 2010 la 02:28.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Cristian, nu descriu o forma de evaziune fiscala, ci o forma de optimizare fiscala. Este imposibil sa demonstrezi valoarea exacta a unui domeniu. Eu ti-am luat exemplul cu 90% depreciere pe durata unui exercitiu financiar ca sa demonstrez principiul. In realitate, pe o tranzactie mare, e suficient sa ai o depreciere de 2-5% pe activul suport. Chiar as vrea sa vad cum poti face un appraisal la diferente sub 15%

Poti sa o faci complet legal, iar in anumite state (precum Cipru), poti sa faci chestii si mai smart. Poti obtine subventii speciale pentru investitii in IT (domeniile intra in nomenclator in tara cu pricina), poti transfera assetul intre 2 firme, una europeana folosita ca si centru de costuri, alta (din Singapore de exemplu) folosita pentru scoaterea banilor pentru ca acolo nu exista impozit pe dividend. Sunt chestii foarte smart, pe care orice account manager serios ti le poate explica. Este adevarat ca am folosit mai sus un exemplu radical, insa nu este deloc o tehnica de "smercherasi" asa cum o privesti. Este o industrie de $$...$$$.

Uite un exemplu dragut.

3 firme. A in Belgia, B in Cipru, C in Hong Kong. C detine pe B, care detine pe A.

A, face business, e centru de costuri. A factureaza incasari egale cu profitul brut estimat la final de an, catre B, sub forma de taxa de management. A plateste taxe 0.
    B, incaseaza banii, si plateste impozit pe profit de 10%. Nu aloca dividend. In urmatorul exercitiu financial, transfera profitul deja taxat companiei mama, C in baza unui acord intre cele 2 tari privind taxarea si repatrierea profitului.
    C, rade pe drumul pana la banca, pentru ca in Hong Kong nu exista impozit pe dividende.

ABC plateste taxe de 10%. Ramane cu 90%.
    Daca doar A ar fi fost in grup, A ar fi platit taxe totale, conform legii belgiene de de 72% (agregat), la o cifra de afaceri de peste 1 mil de euro. Deci ABC e de 7 ori mai smart.

PS. Vezi ce entitate juridica detine toate domeniile Netbridge-ului

In alta ordine de idei sunt ferm convins ca si la banii astia e ieftin. Just for fun, stii cat valoreaza redtube? Sex.com are nevoie de un publisher cu bani si de cateva idei geniale. Nu ii trebuie mult sa sara in aer.
    Ultima modificare făcută de Emil; 21st November 2010 la 03:20.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Exemplul cu Hong Kong (neimpozitarea dividentelor) nu il stiam.
    In rest schema e clasica si simpla (desi de obicei e un hatis de tranzactii), insa omiti un lucru simplu: fiscul nu doarme in cazul "labarilor". Ca la cateva sute de persoane/familii din fiecare tara sta cu mainile legate, asta e altceva. Dar si aici se respecta o anumita decenta (A se vedea actiunea de prin anii 70-80 asupra marilor industriasi germani care au folosit schema RFG->Elvetia in loc de Belgia->Cipru).
    Deci, pentru unii si in anumite limite poate fi considerata "optimizare fiscala" (sau "inginerie contabila"), pentru altii insa va fi clar "evaziune fiscala" cu consecintele ei (excluderea deducerii, plata penalitatilor daca a fost constatata mai tarziu samd).
    Statului belgian nu va sta cu mainile in san uitandu-se cum banii obtinuti prin desfasurarea de activitati comerciale pe teritoriul sau pleaca voios spre un paradis fiscal.
    Eu ma opresc aici, sunt convins ca intelegem amandoi sistemul si discutia noastra cred ca isi are loc pe un forum economic si nu unul de SEO (pe privat nu are sens, ne-am plictisi amandoi unul pe altul ).

Se pare ca eu am dus discutia aici (vanzarile pe sume mari ale unor domenii care par a nu se monetiza nici sub x%/an din valoarea tranzactionata pot fi si niste "inginerii contabile") in urma observatiei lui kleampa.

Vad ca se tot poarta moda chestionarelor pe acest forum in ultima vreme. De ce nu s-ar transforma si acesta?
    Ceva gen:
    Considerati ca tranzactia de xxx $ pe sex.com a avut loc in scopul:
    1. Monetizarii ulterioare cu profit (am auzit toti de-atatea ori "e un domeniu cu potential")
    2. Transferului unor bani dintr-un buzunar in altul (singurul lucru remarcabil ce s-a facut cu acest domeniu e ca a tot fost vandut de-a lungul timpului).

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. 530 milioane de adrese de e-mail = 650 RON
    De Sorin Frumuseanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 12th October 2010, 07:37
  2. emag.ro a vandut 51% din actiuni
    De evolution în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 15th June 2009, 18:44
  3. Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 27th September 2008, 02:18
  4. Google s-a pus pe vandut domenii.
    De Aurel Dragut în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 26th December 2006, 14:07
  5. Digg urmeaza sa fie vandut cu minim $150 milioane
    De Cristian Mezei în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 23rd November 2006, 05:24

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •