Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 74

Subiect: Intrebare deschidere firma/PFA

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Intrebari noi:

Deocamdata m-am decis sa merg pe PFA cu norma fixa de venit, apoi un offshore.

PFA cu norma de venit:

1) Exista controale? Din cate am inteles nu se tine contabilitate, deci platesc tot atat orice-ar fi.
    2) Trebuie sa platesc CAS sau CASS?
    3) Care sunt TOATE taxele pe care trebuie sa le platesc, incluzand CAS si CASS daca se platesc. Vreau doar cele pe care trebuie sa le platesc OBLIGATORIU, cele care sunt optionale le sar pe toate, nu am nevoie.
    4) Cat ma costa infiintarea PFA si pe unde trebuie sa umblu, cate ore/zile trebuie sa umblu?
    5) Pot emite facturi?
    6) Exista cheltuieli deductibile la PFA cu norma fixa de venit?
    7) Daca as fi in sistem real, cum imi verifica ei comenzile? Eu imi pot pregati foarte usor un .sql pentru baza de date care sa le arate exact ceea ce vreau eu sa vada si cate comenzi vreau eu sa vada. Contul paypal nu au dreptul sa mi-l acceseze. Right?
    8) Unde trebuie sa platesc tot ce trebuie? Trebuie sa merg intr-un singur loc sau trebuie sa ma plimb prin mai multe locatii?
    9) Odata la cat timp trebuie sa platesc tot ce trebuie?
    10) Pot lucra cu altcineva, daca sunt PFA? Pana la urma, eu imi platesc taxele, iar cu banii ramasi pot face ce vreau eu, inclusiv sa-i impart cu partenerul(chiar daca nu am voie sa am angajati).

Cam atat imi vin in minte, revin cu altele mai incolo.

Offshore:

1) Sunt de incredere firmele din RO care ofera asa ceva?
    2) Am vazut spre exemplu in Seychelles ca nu au tratat de dubla impozitare cu Romania..Asta ce inseamna? Ca eu oricum o sa platesc impozit pe acele sume? Nu pot pur si simplu sa merg sa scot banii de la bancomat? Sau sa ofer facturi pe firma, banii in paypal si ii scot ca si pana acum direct in contul BCR sau ING. Eventual daca sunt bani multi fac 3 carduri pe nume diferite sa nu bata la ochi.
    3) Unde platesc costurile anuale? Cui? Dupa ce am firma in cipru sau seychelles, firma care m-a ajutat sa o infiintez mai are legatura cu mine?
    4) Numele meu apare la vedere? Ce inseamna ,,director nominal"? Ma poate gasi cineva daca vrea?

Iar o intrebare generala: Trebuie la orice comanda primesc eu, sa ofer factura? Daca nu mentionez date de contact pe factura, ce probleme pot aparea? Adica pur si simplu ii arat ce a cumparat, data tranzactiei si ce mai e de pus. Daca nu vand in Romania si mai astept o perioada de timp pana imi fac PFA, ma poate gasi fiscul? Ca aia din US sau Anglia, irlanda, etc nu au cum sa ma raporteze pe undeva.

Va multumesc foarte mult si sarbatori fericite!
    Ultima modificare făcută de Cristi G; 26th December 2010 la 21:46.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

pentru romania cel mai rentabil este sa deschizi offshore in cipru. exista si filiala a bancii comerciale a ciprului in bucuresti ( pe mosilor ).

eu zic sa reanalizezi treaba cu offshore-ul, daca nu produci 10k euro pe luna nu prea merita.

dupa ce a inchis mii de firme guvernul si-a dat seama ca a facut o tampenie asa ca a reintrodus impozitul de 3% pe venit, de la 1 ianuarie 2011 Guvern: Modificarea si completarea Codului Fiscal 2011 aprobata – impozit 3% micro, impozit pe averile nejustificate*|*CodFiscal.net – Finante, Fiscalitate online

asta se aplica numai daca firma incaseaza sub 100k euro pe an

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Eu zic sa renunti momentan la offshore, e prea mare bataie de cap, pt incasarile de inceput si gandestete ce reactie are clientul cand ii trimiti invoice: Seychelles ? Eu unul m-as gandi serios la credibilitatea firmei.
    Cauta o varianta de pfa sau imm, si organizeaza-ti treaba astfel incat sa iesi cat mai mult pe profit. Platesti din fiecare cate ceva, cat te lasa "inima", si in rest ideea e sa te concentrezi pe munca, si mai putin pe ce si cate taxe dai.
    Peste 1 an, te poti reorienta catre alta varianta.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Mar Vezi Post
    pentru romania cel mai rentabil este sa deschizi offshore in cipru. exista si filiala a bancii comerciale a ciprului in bucuresti ( pe mosilor ).

eu zic sa reanalizezi treaba cu offshore-ul, daca nu produci 10k euro pe luna nu prea merita.

dupa ce a inchis mii de firme guvernul si-a dat seama ca a facut o tampenie asa ca a reintrodus impozitul de 3% pe venit, de la 1 ianuarie 2011 Guvern: Modificarea si completarea Codului Fiscal 2011 aprobata – impozit 3% micro, impozit pe averile nejustificate*|*CodFiscal.net – Finante, Fiscalitate online

asta se aplica numai daca firma incaseaza sub 100k euro pe an
    10k pe luna? Pai de ce asa mult? Ca de ex taxele de infiintare sunt in jur de 3k$ si anual in jur de 1-1,5k $ anual.
    La intrebarile de mai sus imi poate raspunde cineva? thanks.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    1) Sunt de incredere firmele din RO care ofera asa ceva?
    2) Am vazut spre exemplu in Seychelles ca nu au tratat de dubla impozitare cu Romania..Asta ce inseamna? Ca eu oricum o sa platesc impozit pe acele sume? Nu pot pur si simplu sa merg sa scot banii de la bancomat? Sau sa ofer facturi pe firma, banii in paypal si ii scot ca si pana acum direct in contul BCR sau ING. Eventual daca sunt bani multi fac 3 carduri pe nume diferite sa nu bata la ochi.
    3) Unde platesc costurile anuale? Cui? Dupa ce am firma in cipru sau seychelles, firma care m-a ajutat sa o infiintez mai are legatura cu mine?
    4) Numele meu apare la vedere? Ce inseamna ,,director nominal"? Ma poate gasi cineva daca vrea?
    !
    1. da și nu. n-ai de unde să știi. zerotaxe si laveco sunt ok.
    2. nicaieri nu ai dublă impozitare. evita totuși țările prea bătătoare la ochi (seychelles, bali, boschetania), vei atrage atenția asupra oamenilor cărora le dai facturi și aceștia se vor sătura la un moment dat de controalele de la GF din cauza ta. vorbesc, desigur, de facturi peste 3.000€.
    3. la firma care îți înființează firma.
    4. da, te poate găsi. totuși, cum nu faci nimic ilegal, n-are rost să te ascunzi. aia e pentru băieții care spală bani sau dețin televiziuni.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de zoso Vezi Post
    evita totuși țările prea bătătoare la ochi (seychelles, bali, boschetania), vei atrage atenția asupra oamenilor cărora le dai facturi și aceștia se vor sătura la un moment dat de controalele de la GF din cauza ta. vorbesc, desigur, de facturi peste 3.000€.
    Practic asta e mare problema legata de contractele cu firmele offshore (si implicit facturarile/platile): lipsa lor de credibilitate si "luarea la ochi" a fiscului a firmei care plateste servicii catre o asemena firma (inspectorul fiscal chiar ii poate anula "deductibilitatea" anumit facturi, plus ca va realiza un control mai cu sarg si mai des la acea firma fiindca acolo "sigur e putred ceva", chiar daca nu e vorba de Danemarca).
    Descria cineva o modalitate prin care se pot "optimiza costurile": Domeniu vandut CU 13 MILIOANE DE $$$. Acest exemplu este insa ceva simplu (poate fi oferit la scolile economice ca un exemplu prin care se poate face evaziune fiscala) si nu poate functiona pe termen lung cred ca in nicio tara pentru "neica nimeni" de la un anumit nivel/spate (de ex. merge ca pentru afaceri in Romania Tiriac sa aiba firma in Cipru, in USA mi-e frica sa spun pentru cine merge).

Sa vedem cu revenirea la cota de 3% impozit pe venit pe microintreprinderi (sa vedem cum sunt normele de aplicare). Atunci Romania ar putea fi "cel mai convenabil offshore" (, greseala intentionata, ma simt nevoit sa precizez, lumea e ... si rea) pentru webmasterii romani mici si medii.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

explicația e simplă: cumpăr servicii prin internet. firma care mi le oferă nu e in romania. n-am ce face.
    asta e avantajul nostru.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

explicația e simplă: cumpăr servicii prin internet. firma care mi le oferă nu e in romania. n-am ce face.
    asta e avantajul nostru.
    Nu exista probleme daca acel serviciu valoreaza intr-adevar cat este platit.
    Daca un site "costa" 3000E pe factura (la o evaluare comparativa acesta fiind evaluat undeva la 200-1000E, am lasat o marja "generoasa") fiscului i se cam rupe undeva in majoritatea cazurilor daca tranzactia este intre 2 firme din Romania (banii oricum se vor impozita tot in tara, desi si aici pot fi discutii) sau prestatorul este din Gemania sau Suedia (numai de evaziune fiscala nu poate fi vorba cand derulezi tranzactii cu firme din aceasta tara, prietenii stiu de ce).
    Si ramane si marea problema: controlul ulterior efectuat mai cu entuziasm la asemenea firme.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

1. da și nu. n-ai de unde să știi. zerotaxe si laveco sunt ok.
    2. nicaieri nu ai dublă impozitare. evita totuși țările prea bătătoare la ochi (seychelles, bali, boschetania), vei atrage atenția asupra oamenilor cărora le dai facturi și aceștia se vor sătura la un moment dat de controalele de la GF din cauza ta. vorbesc, desigur, de facturi peste 3.000€.
    3. la firma care îți înființează firma.
    4. da, te poate găsi. totuși, cum nu faci nimic ilegal, n-are rost să te ascunzi. aia e pentru băieții care spală bani sau dețin televiziuni.
    In legatura cu 2) :

Chiar nu ma intereseaza aspectul asta. Nu vand nimic in Romania, ci doar catre clienti din USA si cateva tari din Europa. Ca offshore am cum sa primesc(doamne fereste) vreun control? Unde si ce controleaza ei? Banii ii pot scoate in paypal si dupa aia pe card normal, ca si pana acum?

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

2.1 da, o sa iti vina garda financiara la sediul din cipru sau delaware, sa iti ceara facturile fiscale.
    2.2 banii se primesc intr-un cont. iti explic pe ym, if want.

Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tutorial deschidere cont PayPal
    De Toto în forumul PayPal
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 13th June 2011, 02:07
  2. Intrebare pentru cei ce au o firma de IT
    De Scorpiono în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 18th September 2008, 21:44
  3. Deschidere magazin online de it&c...
    De johnyk_vl în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st June 2008, 16:27
  4. Firma de Firma :)
    De inscaun în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 22nd August 2007, 21:28
  5. Deschidere magazin, pe eBay sau Amazon ?
    De hl2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th March 2007, 20:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •