Am intalnit foarte multi oameni care au renuntat deja sau se gandesc sa renunte la firmele lor de online. Ca se ocupa cu webdesign, cu marketing, cu ceva freelancing ca si PFA, multi sunt pe cale sa renunte din cauza instabilitatii fiscalitatii de la noi.
Am primit una in mecla, impozit minim, am inghitit in gol si platim la 3 luni ca niste sclavi pe plantatie, acum se mareste si tva cu 5% si poate or sa mai fie si alte chestii care se vor schimba pe viitor. In conditiile de fata ca sa poti trai binisor, nu bine din online, cred ca ti-ar trebui incasari minim de vreo 5000 lei din care sa platesti conta, birou, impozite, tva si cheltuieli and so on. Daca mai sunt si angajati suma ar trebui sa fie mult mai mare.
No acum, aud tot mai multa lume vorbind de off-shore-uri cum ca astea vor fi solutia pentru viitor in special pentru noi care castigam din online. M-am gandit ca e cazul sa aducem iarasi in discutie subiectul asta ca poate pe multi ii intereseaza.
Un articol destul de bun despre offshore gasiti aici: http://www.money.ro/fiscalitate/cum-...as-cu-pas.html
Acum, decat sa dai la statul roman 2200 lei + tva + probabil alte taxe, nu ar fi mai rentabil sa-ti deschizi un offshore in Belize, Cipru and so on cu cateva mii de euro ? Long term cred ca ai iesi si mai bine.
Are cineva experienta cu offshore? A incercat cineva sa-si faca? Are cunostinte care si-au facut?

Răspunde cu citat