Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 74

Subiect: Intrebare deschidere firma/PFA

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit Intrebare deschidere firma/PFA

Ok, sa incep cu inceputul. Sa zicem ca am o mica afacere. Dezvolt scripturi PHP/templateuri, integrate in CMS-uri gen Joomla, WordPress, Drupal, etc.

Ce imi recomandati sa fac sa devin 100% legal? Ce costuri implica? Mentionez ca nu fac totul singur, suntem 2 tipi care lucram la acest proiect. Ce taxe voi plati la stat?

P.S. Toti clientii sunt din afara Romaniei.

Va rog, help! Sunt inca destul de mic si nu m-am izbit de probleme de acest gen. Veniturile nu sunt deocamdata asa mari, dar pe viitor vrem sa ne extindem destul de tare. Ce alegere ar trebui sa fac pentru a plati cat mai putine taxe?(pe viitor)

Sarbatori fericite tuturor!
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Daca nu sunt venituri mari poti sa le declari pe persoana fizica la inceputul anului ca si venituri din activitati suplimentare, platesti impozitul aferent si gata. Daca insisti sa-ti faci firma, intervin multe alte cheltuieli, cheltuielile de formare ale firmei, contabilitate, tva, impozite and so on. Eu zic ca nu merita sa-ti faci firma daca nu ai un venit de minim 2-3000 lei noi lunar.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    Daca nu sunt venituri mari poti sa le declari pe persoana fizica la inceputul anului ca si venituri din activitati suplimentare, platesti impozitul aferent si gata. Daca insisti sa-ti faci firma, intervin multe alte cheltuieli, cheltuielile de formare ale firmei, contabilitate, tva, impozite and so on. Eu zic ca nu merita sa-ti faci firma daca nu ai un venit de minim 2-3000 lei noi lunar.
    cu PFA ar trebui sa platesc doar 16%? Atat? Ce se intampla daca depasesc 3000 lei lunar de ex? Daca nu declar toata suma corecta la stat, ma poate "executa" cumva? Practic, toate detaliile sunt tinute in baza mea de date si platile cu paypal.

Inca o intrebare pe care am uitat sa o pun in primul post: Cum imi inregistrez marca si scripturile vandute? Am nevoie neaparata de firma/PFA? Cum le pot inregistra la nivel international si nu doar pe RO? Cat ajunge?

Thanks,

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Si daca nu isi face firma cum poate da facturi? Pentru veniturile alea mici.
    Ca pana la urma asta e problema, clientul (unii dintre ei) vrea factura sa se vada unde i s-au dus banii.

erik este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    49
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Pai cu PFA emite si factura si plateste 16% din profit la finante.

In afara de asta te duci si la casa de asigurari de sanatate si platesti si acolo - nu mai stiu ce procent, in jur de 9 parca. In caz ca nu lucrezi nicaiei cu carte de munca treci si pe la somaj (nu mai stiu cum se numeste agentia) si lasi si acolo putin Daca ai carte de munca poti sa uiti de asta.

Nu are importanta daca clientul tau e din strainatate. Te inregistrezi de exemlplu pe "factureaza punct ro", unde poti sa emiti factura si chitanta (daca esti platit prin transfer bancar atunci fara chitanta) si in mai multe limbi.

e.

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Si daca nu isi face firma cum poate da facturi? Pentru veniturile alea mici.
    Ca pana la urma asta e problema, clientul (unii dintre ei) vrea factura sa se vada unde i s-au dus banii.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de erik Vezi Post
    Pai cu PFA emite si factura si plateste 16% din profit la finante.

In afara de asta te duci si la casa de asigurari de sanatate si platesti si acolo - nu mai stiu ce procent, in jur de 9 parca. In caz ca nu lucrezi nicaiei cu carte de munca treci si pe la somaj (nu mai stiu cum se numeste agentia) si lasi si acolo putin Daca ai carte de munca poti sa uiti de asta.

Nu are importanta daca clientul tau e din strainatate. Te inregistrezi de exemlplu pe "factureaza punct ro", unde poti sa emiti factura si chitanta (daca esti platit prin transfer bancar atunci fara chitanta) si in mai multe limbi.

e.
    E obligatoriu?

P.S. Facturile le generez singur, nu e asta problema. Problema este sa platesc ce trebuie la stat sa nu ma trezesc cu surprize. Si eventual, sa nu ma lase statul falit, ca decat sa primesc de exemplu $50 pe comanda, cu taxele paypal raman cu 47.75, daca as mai plati 40% la stat raman cu 28.65 ... /2 raman cu 14.32. Pai de la 25 la 14.32 nu prea imi convine nici mie, e logic.

P.S. Daca ma prinde ca vand fara sa platesc nimic la stat, pot primi si altceva inafara de amenda?
    Ultima modificare făcută de Cristi G; 23rd December 2010 la 15:22.

erik este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    49
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu e obligatoriu. Insa sa nu te miri cand va veni instintarea despre executarea silita

Nu cred ca merita sa incerci sa fentezi statul cu diferite trucuri, pana cand poti avea multe cheltuieli, in urma caruia profitul ramane destul de mic. Sa spunem 1000 de lei lunar - ceea ce nici nu sare in ochi.

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    E obligatoriu?
    Ultima modificare făcută de erik; 23rd December 2010 la 15:23. Motiv: comlpetare

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Dar cu firmele offshore cum sta treaba? Care e cel mai mic buget cu care imi pot deschide o asemenea firma si care sunt taxele? Iar costul anual care este? Aproximativ.

Thanks.

P.S. Tot vreau sa aflu de ce am nevoie pentru a-mi inregistra numele produselor si numele siteului la nivel international.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    Dar cu firmele offshore cum sta treaba? Care e cel mai mic buget cu care imi pot deschide o asemenea firma si care sunt taxele? Iar costul anual care este? Aproximativ.

Thanks.

P.S. Tot vreau sa aflu de ce am nevoie pentru a-mi inregistra numele produselor si numele siteului la nivel international.
    O firma Offshore costa minim 1700 - 2000 euro pe an si ai avantajul cu impozite si TVA mai mici, undeva la 5% fiecare.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    O firma Offshore costa minim 1700 - 2000 euro pe an si ai avantajul cu impozite si TVA mai mici, undeva la 5% fiecare.
    Interesant. Am gasit la un search pe google ca o firma offshore in Seychelles costa in jur de 800-900$ pe an, ceea ce mi se pare super convenabil. Trebuie ceva cunostinte pentru a te ocupa de o asemenea firma? Cum platesc taxele acolo? Cum/unde ii declar? Banii din paypal cum ii voi scoate folosind o asemenea firma?

Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tutorial deschidere cont PayPal
    De Toto în forumul PayPal
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 13th June 2011, 02:07
  2. Intrebare pentru cei ce au o firma de IT
    De Scorpiono în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 18th September 2008, 21:44
  3. Deschidere magazin online de it&c...
    De johnyk_vl în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st June 2008, 16:27
  4. Firma de Firma :)
    De inscaun în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 22nd August 2007, 21:28
  5. Deschidere magazin, pe eBay sau Amazon ?
    De hl2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th March 2007, 20:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •