Eu cred urmatoarele:
- e ultimul an de BF din Romania, cineva a avut grija sa-l strice, gata cu BF
- evomag a avut inside information ca emag face mai devreme
- emag planuieste acceasi strategie ca de halloween = Spoturi TV nonstop + altele (foarte buna, dar costisitoare)
- evomag a zis ca fac o "duda" si profita de promovarea agresiva a emag, mai ales pe TV = trafic gratis si targetat. Profita de investitia lui emag in promovare, ei avand un profit mult mai mare, daca au aceleasi preturi la reduceri!
- clientii or sa fie debusolati, nu mai inteleg nimic: e blackfriday astazi? Nu draga, e pe 29. Pai se pare ca e pe 22 anul asta. Unde zice? Cine zice? Etc.
- etc
Deci daca e pe 22, automat nu mai este BF, nici notiunea de vinerea neagra, pentru ca nu mai este vinere', este o saptamana = saptamana neagra.
Cand decizi sa cumperi? pe 22, astepti pana pe 29? Daca se vinde si nu apuci? Hai sa cumpar pe 22, ca sa "prind". Dar daca era mai ieftin la alt magazin, sau o oferta mai buna pe 27? Vai, m-am pacalit. etc.
Un risc major, cu un singur rezultat = dispare black friday sau vinerea neagra.
Dispare si notiunea clasica de magazin, toate site-urile devin site-uri de reduceri. Asta o sa strice tot conceptul clasic de ecommerce si ne mutam la discount ecommerce.
Nu mai cumperi niciodata la pretul "ne-redus" , implicit de la un magazin brand. O sa cauti non stop, reducere la produsul respectiv, indiferent daca trebuie sa astepti sau sa cauti pe google produsul respectiv, pana il gasesti mai ieftin. Toate astea pentru promovarea agresiva din ultimuu ani, prin newsletter, sarbatori (perioade) inventate (ex: november fest) si terminand cu saptamanile de blackfriday, unde tot ce se promoveaza sunt reduceri la reduceri si iar reduceri. Intr-un final o sa conteze doar reducere, fara sa te mai uiti dupa stoc si brand, iar de aici cu siguranta nu castiga fix cei care au promovat atat de agresiv conceptul.