Pagina 367 din 577 PrimulPrimul ... 267317357365366367368369377417467 ... UltimulUltimul
Rezultate 3.661 la 3.670 din 5770

Subiect: 2parale, afiliatii si marketingul afiliat

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Acum, la modul serios, astia ce au in cap? Vor afiliere moka?

Sau au vrut sa testeze si ei afilierea, fix vara? Oare si-au scos macar taxa "de smecherie", a 2parale ?
    Costurile la 2parale sunt mari si cum vara vanzarile sunt mari nu si-au mai permis sa plateasca
    - aprox 100 Euro indiferent daca vinzi sau nu catre 2parale
    - 40% din valoarea comisioanelor catre 2parale
    - comisioanele catre afiliati.
    Eu am vrut sa intru in magazin in 2parale si mi-am dat seama ca sunt sanse foarte mari sa ies in pierdere cel putin 6 luni, iar dupa 6 luni nu cred ca as iesi in castig
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Costurile la 2parale sunt mari si cum vara vanzarile sunt mari nu si-au mai permis sa plateasca
    Eu am vrut sa intru in magazin in 2parale si mi-am dat seama ca sunt sanse foarte mari sa ies in pierdere cel putin 6 luni, iar dupa 6 luni nu cred ca as iesi in castig
    Asta daca ai un magazin si nu esti promovat. Daca stii sa atragi afiliatii, la un volum mare de vanzari si cu un comision corect vei castiga pe termen lung. Sunt atatea campanii vechi pe 2Parale care functioneaza, deci presupun ca nu merg in pierdere.
    Personal (ca afiliat) prefer un comision mai mic si sa fie corect magazinul (exemplu despre comisioane pe IT), decat comisioane mari si tot felul de magarii.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Mihai_Is Vezi Post
    Asta daca ai un magazin si nu esti promovat. Daca stii sa atragi afiliatii, la un volum mare de vanzari si cu un comision corect vei castiga pe termen lung. Sunt atatea campanii vechi pe 2Parale care functioneaza, deci presupun ca nu merg in pierdere.
    Depinde de nisa, sunt putine nise unde se pot genera vanzari mari de magazine mai mici, oricata bunovointa ai avea, trebuie sa iei in calcul si marja de profit, si stiu pe cineva care este in top la vanzari in 2parale si rentabilitatea este mica datorita acestor costuri mari

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Marketingul afiliat este parte a strategiei de online marketing. Daca strategia include marketing afiliat, trebuie sa-ti organizezi afacerea, ca sa poata functiona prin 2parale sau alta platforma (PS, etc).

Multi intra in 2 parale, nu ca strategie de marketing, cat pentru "trafic", ei avand un volum foarte mic de trafic din motoarele de cautare, social media, email marketing, etc.

Pentru multi afilierea este mai scumpa ca o campanie adwords

Cei 100 de euro (taxa de smecherie) nu par mult, la inceput, dar banuiesc ca datorita calculelor gresite initial, in timp, combinat cu % oferit drept comision, majoritatea relizeaza ca ies in pierdere.

Trebuie sa intelegeti ca exista 2 tipuri de afaceri care nu pot "sustine" afilierea.

1. afacerile ok, cu adaos mic, unde un procent de 5% pt afiliere + 40% 2 parale + costuri cu 1 persoana (manager afiliat sau altcineva) + taxa de smecherie , duc comisionul la 8-10% din vanzare. Daca clientul plateste cu cardul, se ajunge la +12%.

Iar asta nu e costul total de vanzare.

10+% pentru o nisa de it, este enorm. Implica un adaos mare, care nu se poate sustine prin vanzari. Indiferent de criza, sau nu, pretul este un criteriu important in decizia de cumparare.

Daca oferi un comision de 2%, acesta ajunge automat la 3,5-4%. Daca adaugi plata cu cardul, se duce la 6-7%. AI nevoie de minim 30% adaos, ca sa rezisti, sau sa faci profit (la un volum mare de vanzari). Sunt nise unde 30% este imposibil.

2. afacerile construite in graba, de persoane care nu au experienta si expertiza. Sunt cei 95% care dau faliment in primii 1-2 ani de activitate. Sunt cei care au afaceri offline diverse (altele decat cele online) si decid sa investeasca in online, in cu totul alta nisa. De ex, multe din magazinele online, sunt create de cei cu afaceri in constructii.

Lipsa unei strategii bine puse la punct, duce la aparitia unor probleme "neasteptate" o data cu trecerea timpului.

(majoritatea magazinelor sunt facute pe genunchi, indiferent ca sunt clienti prostiti, sau pur si simplu nu au buget de online. Cum credeti voi ca isi permit ei afilierea, daca nu au 1-3k euro pt un shop, sau cateva mii-zeci de mii pt promovare?)

Sunt 2 doua exemple generice. Unii dintre voi sunt si advertiseri, si inteleg, altii considerati ca e usor sa faci afiliere dpdv advertiser.

Da, este usor pentru cei care au 100+% adaos, dar cat credeti ca rezista?

Nisa de fashion are si 300+% adaos (vezi fashiondays), sau cei care vand chinezarii care ajung si la 1000+%,DA, lor le convine. Dar restul?

Am mai dat exemplu cu nisa de asigurari la emag (afiliere), unde majoritatea se vand in pierdere. Dar eMag isi permite sa lucreze in pierdere, ca trage tare sa dovedeasca ca "poate" marketplace, brokerul NU (a inchis pravalia).
    Ultima modificare făcută de Tom; 9th August 2013 la 11:31.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

[QUOTE=Tom;267073]Marketingul afiliat este parte a strategiei de online marketing. Daca strategia include marketing afiliat, trebuie sa-ti organizezi afacerea, ca sa poata functiona prin 2parale sau alta platforma (PS, etc).

Multi intra in 2 parale, nu ca strategie de marketing, cat pentru "trafic", ei avand un volum foarte mic de trafic din motoarele de cautare, social media, email marketing, etc.
    Si multi confunda traficul cu vanzarile, nu prea stiu de calitatea traficului, 100 de vizitatori de pe un site de calitate pot aduce mai mult decat 1000 din facebook, sau de pe un site generalist

Pentru multi afilierea este mai scumpa ca o campanie adwords
    Ai foarte mare dreptate, mai ales ca sunt elemente ce nu depind de tine, poate unii se bazeaza cand intra in 2parale sa ii promoveze un numar de advertiseri, li se promite ca sunt miii de site-uri si afiliati, dar poate ca nici 1% nu sunt interesati de tine, si aia poate abia pot genera 10 vanzari pe luna

Cei 100 de euro (taxa de smecherie) nu par mult, la inceput, dar banuiesc ca datorita calculelor gresite initial, in timp, combinat cu % oferit drept comision, majoritatea relizeaza ca ies in pierdere.
    Daca generezi vanzari in 2parale de 1000 euro lunar (fara TVA) inseamna ca cei 100 euro reprezinta 10%, daca vinzi de 5000 euro prin 2parale inseamna 2%, si sunt putini ce advertiseri ce ajung astfel de cifre, si cei care depasesc in afara de cativa de pe fashion au ados mic

Lunile de vara au fost dezastruase pentru majoritatea, vanzarile au fost mult mai mici decat in lunile anterioare si poate chiar daca vor nu au de unde sa plateasca aceste costuri, scaderea a fost anul asta mai mare decat se estimase si planul de afaceri nu sa mai putut realiza

1. afacerile ok, cu adaos mic, unde un procent de 5% pt afiliere + 40% 2 parale + costuri cu 1 persoana (manager afiliat sau altcineva) + taxa de smecherie , duc comisionul la 8-10% din vanzare. Daca clientul plateste cu cardul, se ajunge la +12%.

Iar asta nu e costul total de vanzare.

10+% pentru o nisa de it, este enorm. Implica un adaos mare, care nu se poate sustine prin vanzari. Indiferent de criza, sau nu, pretul este un criteriu important in decizia de cumparare.

Daca oferi un comision de 2%, acesta ajunge automat la 3,5-4%. Daca adaugi plata cu cardul, se duce la 6-7%. AI nevoie de minim 30% adaos, ca sa rezisti, sau sa faci profit (la un volum mare de vanzari). Sunt nise unde 30% este imposibil.
    Mai trebuie sa iei in calcul si costurile cu promotiile, (astea sunt tot costuri pentru cei ce nu stiu) cheltuieli de ambalare, transport gratuit , etc

2. afacerile construite in graba, de persoane care nu au experienta si expertiza. Sunt cei 95% care dau faliment in primii 1-2 ani de activitate. Sunt cei care au afaceri offline diverse (altele decat cele online) si decid sa investeasca in online, in cu totul alta nisa. De ex, multe din magazinele online, sunt create de cei cu afaceri in constructii.
    E foarte greu sa faci un plan de afaceri care sa il poti urma exact dupa ce ai inceput afacerea. Faci un plan pe hartie, bazat si pe ceva studii de piata si apoi cand te apuci si incepi afacerea , realizezi ca nu este chiar asa de usor sa atingi anumite cifre de vanzari, ca mai sunt si alte costuri care nu au fost luate in calcul, concurenta creste, economia scade (chiar daca la TV spune ca a crescut), apar noi taxe (tocmai am aflat ca de la anul voi plati la stat cel putin 4-5000 euro in plus, fara sa cresc afacerea)

Profitshare am inteles ca au un procent de 30% din valoarea comisionelor si fara taxa de smecher

Stefania Trandafir este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    18th June 2012
    Posturi
    550
    Putere Rep
    36

Implicit

Vi s-a intamplat sa inregistrati comision de 0,00 lei in magazinul b-mall?
    Au vauchere sau ceva de genul, care sa justifice 0 lei?

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Am de 3 ori mai putine clickuri azi decat o zi normala, nejustificat...
    La voi cum arata stats azi ?

ionutzz23 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    196
    Putere Rep
    36

Implicit

Si la mine sunt de 3 ori mai putine clickuri.
    O idee iti poate schimba viitorul...

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Putem pune acest lucru pe seama faptului ca a inceput week-endul?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

nu sunt chiar incepator roby in plus, la mine weekendul merge ok:

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •