30th October 2013, 11:31
1 out of 1 members found this post helpful.
Mi se tot intampla de ceva vreme cu mai multi advertiseri urmatoarea chestiune: "Comanda anulata / Razgandire client"
Bun, haideti sa o luam logic, exista 2 variante concrete:
1) Eu ca afiliat ii trimit advertiser-ului un client, acesta cumpara anumite produse, insa intre timp se razgandeste si anuleaza integral comanda => Comanda ar trebui sa fie 100% anulata, eu ca afiliat nu primesc niciun comision (desi in 2p a fost inregistrata o posibila vanzare), deoarece nici advertiser-ul nu primeste practic nimic pentru ca nu realizeaza nicio vanzare = cazul cel mai simplu si usor de inteles pentru oricine;
2) Eu ca afiliat ii trimit advertiser-ului un client, acesta cumpara anumite produse, insa intre timp se razgandeste (fie din lipsa de stoc a advertiser-ului, fie din anumite motive invocate de cumparator, fie alte motive invocate de catre magazin, etc.) si nu anuleaza comanda, insa inlocuieste unul din produsele comandate sau il sterge total din comanda efectuata => Comanda ar trebui sa fie in continuare procesata de catre magazinul online caruia i-am trimis clientul, 2p ar trebui sa inregistreze orice modificare survenita pe parcursul procesului de cumparare, iar suma aferenta comisionului sa fie modificata in functie de modificarile survenite in acest proces de vanzare/cumparare = cazul acesta este la fel de simplu ca primul, insa am o vaga impresie ca acest proces de vanzare/cumparare nu poate fi urmarit in totalitate de 2p => o pierdere destul de mare de comisioane pentru afiliati, in dauna advertiser-ilor, acestia din urma fiind convinsi ca nu prea au cum sa fie atacati odata ce nu este inregistrat intregul proces de vanzare/cumparare pana la momentul modificarii/anularii comenzii, ci doar in cazul 1), in care comanda este 100% anulata de catre cumparator.
Cred ca ar trebui sa gandim toti ceva solutii pentru a rezolva aceste probleme si sa le transmitem celor de la 2p. Personal, as propune o optimizare a urmaririi intregului proces, de la trimiterea clientului, pana la ultima faza in care acel client cumpara/modifica/primeste/anuleaza/nu primeste ceea ce a ales de pe site-ul unui advertiser. Aceasta propunere se bazeaza si pe urmarirea subiectiva, mai mult decat prin simpla automatizare a platformei, mai precis, in momentul in care survin anumite modificari la comanda plasata, comisionul sa nu fie anulat in totalitate, ci modificat in functie de comanda ulterioara survenita dupa modificarea comenzii, iar aceasta subiectivitate sa fie obligatorie pentru toti advertiserii. Cum ar trebui sa fie facuta aceasta? In panoul in care acestia aproba/resping comisioanele, ar trebui sa existe si posibilitatea modificarii lor in functie de COMANDA FINALA pe care a plasat-o CLIENTUL. De asemenea, extrem de utila ar fi si afisarea modificarii, precum si motivele acesteia (razgandirea clientului este una din ele, insa ar trebui sa apara si lipsa de stoc a magazinului, precum si alte motive subiective concrete ale partilor ce au convenit la modificarea comenzii), dar si comisionul final (fie ca este mai mic, fie ca este mai mare sau chiar egal cu comanda initiala). Sunt convins ca aceste informatii vor fi extrem de utile tuturor afiliatilor, iar vanzarile vor creste, deoarece fiecare afiliat in parte va stii mai bine cum sa promoveze, cum sa faca un client sa nu se razgandeasca, samd. As vrea sa adaug aici si faptul ca advertiserii ar trebui sa fie cat se poate de seriosi posibil, pentru ca aceasta subiectivitate este primordiala in relatia acestora cu afiliatii, iar randamentul ar fi cu siguranta unul mai crescut, cand numarul si valoarea comisioanelor ar creste, astfel crescand si veniturile afiliatilor.
Sper ca acest mesaj sa fie cat se poate de util si de luat in seama celor din sistem, atat afiliatilor, cat si advertiser-ilor, dar mai ales celor care optimizeaza platforma de afiliere 2parale.ro
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)
30th October 2013, 15:46
2 out of 2 members found this post helpful.
haideti sa vedeti cat de netransparenti sunteti :
1. Eu nu am spus ca persoana care a comandat este un angajat kurtmann ci voi ati spus deci sa intelg ca deja ati discutat cu cei de la kurtmann.
2. Daca ar fi fost un angajat kurtmann de ce s-a confirmat cel putin o comanda ?
3. Daca aveam ceva sa discut eu cu cei de la kurtmann discutam direct nu mai aveam nevoie de sistemul 2parale sa isi bagi si ei un comision nu e asa ?
4. Eu nu am ce sa discut cu ei? ce sa le zic ca nu au dreptate ei si ca eu am dreptate.
30th October 2013, 15:53
3 out of 4 members found this post helpful.
mariusx: esti confuz, stai jos.
30th October 2013, 16:12
3 out of 3 members found this post helpful.
Confunz nu sunt si nu stiu exact la ce te referi .
Iar replica cu stai jos ... spune multe...
30th October 2013, 16:25
1 out of 2 members found this post helpful.
marius, ok, iti explic.
- nu sunt angajat 2parale. dar nu trebuie sa fii un geniu sa te prinzi ce s-a intamplat. asta apropo de "voi ati spus deci sa intelg ca deja ati discutat "
- faptul ca tu ai "agatat" un cookie intr-un magazin fizic kurtmann nu te ajuta
- comenzile de distributie, in toate cazurile, nu sunt supuse comisionarii
- te citez: "A urmat o comanda anulata si pe urma vreo 4 comenzi neanulate cu niste comisioane destul de bunisoare. unele au fost aprobate altele sunt in curs iar ieri primesc anulare la o comanda" Probabil ca nu au fost atenti la referral la celelalte, dar daca au motive intemeiate, pot reveni spre anulare. Asta daca inteleg eu ce vrei tu sa scrii, exprimarea lasand de dorit.
- te citez din nou "Daca aveam ceva sa discut eu cu cei de la kurtmann discutam direct nu mai aveam nevoie de sistemul 2parale sa isi bagi si ei un comision nu e asa" . Probabil ca magazinele nu au chef sa colaboreze direct cu tine, cu gica sau cu bobita, prefera o retea care sa preia acest tip de promovare. Faptul ca tu poti comunica prin mesageria 2P iti usureaza activitatea de promovare. Daca te simti neindreptatit de advertiser, poti escalada problema la 2p. Dar nu sa ii pui pe 2P sa isi dea cu parerea.
- chiar ti ai imaginat ca vine un gica si isi comanda 150-200 de toale de la ei? de vreo 70 mil? Ah da, si pe urma mai face vreo 5 comenzi de cate 10-20-30 milioane?