Postat în original de
Mihai Petroff
Ce intelegi prin "taxa de smecher"?
Face parte din dictionarul lui TOM, si se refera la acea taxa lunara de peste 480-680 lei pe care magazinele o platesc pe langa comisionul afiliatului si comisionul retelei de 40% din comisioanele afiliatului.
Aceasta taxa creste foarte mult consturile pentru magazinele noi si cele care au vanzari mici prin afiliere. Nu stiu ce vanzari aveti voi, stiu ca mult mai mari decat majaoritatea magazinelor din 2parale. dar presupun ca va creste si voua costurile
Sa presupunem ca este un magazin care ofera afiliatilor un comision de 10%, are vanzari generate de 2parale de 10.000 lei lunar (1-3 comenzi zilinic), el va plati lunar 1.000 lei afiliatilor, 400 lei comision retea + 480 lei minim (680 lei pentru contul premium sau mai mult pentur VIP) taxa lunara de a fi prezent in retea la care adaugam si TVA, asta inseamna ca el are un cost cu afilierea de 20% din valoarea vanzarilor, dublu decat dai afiliatului, si numai pentru a acoperi aceste costuri trebuie sa ai un adaos de 25%.
Dar sunt magazine ce vand si mai putin prin 2parale si au marje de adaos mult mai mici
Nu am luat in calcul taxa de setup (1280 lei) care este destul de mare si trebuie sa se amortizeze in timp, si alte taxe pe care ti le mai impune 2parale (modificare cod, depanare probleme, etc)
La aceste costuri mai pui si costurile de procesare a comenzii (aprovizionare, ambalare, livrare), costul cu personalul, a managerului de afiliere si constati ca de fapt cheltui mai mult decat produci cu 2parale
Am discutat cu un magazin mare din 2parale, ce vinde destul de mult si abia acum dupa 2 ani in 2parale a facut un calcul a beneficiilor si si-a dat seama ca are pierderi cu 2parale.
Cei de la 2parale au zis ca il dau afara daca nu pun comision mai mare (pentru a fi ei mai competivi), el a zis ca pleaca din 2parale si daca pleaca multi ce au proiecte ce se bazeaza pe feed-urile lui, cei ce au site-uri pe nisa vor avea de suferit
PS: La profitshare nu exista taxa de smecher, iar taxa retelei este de 30% fata de 40% in 2parale,
La exemplul de mai sus magazinul ar avea costuri de 13%in profitshare fata de 20% in 2parale.
asa ca sa intelegeti de ce pleaca magazinele la profitshare
Ultima modificare făcută de lovelife; 11th October 2013 la 14:26.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama