19th February 2013, 16:56
2 out of 2 members found this post helpful.
Mare parte din lucrurile astea merg pe urmatorul principiu, care se repeta an de an, vara si iarna.
In luna decembrie, firmele si persoanele fizice sparg toti banii disponibili, pe diverse, cadouri, si mai ales turism. Asta inseamna ca 1 ianuarie ii prinde goi in buzunare. Si cum toti sunt goi, stau si se uita unii la altii.
Dupa 1-2 luni, incep sa le intre din nou bani si atunci ciclul cheltuielilor se reia.
Unde dispar banii? Pai, o buna parte se duc pe vacante in afara. O alta parte raman in buzunarele celor din tara, insa cei din turism stiu ca incasarile lor fluctueaza mult, cererea mare este in perioada sarbatorilor, sau vara pe litoral. Hotelierii nu se grabesc sa arunce toti banii inapoi in piata, pentru ca au de trait o bucata buna din an, din ei.
Finalmente, cel mai important este faptul ca avand in vedere ca toti se asteapta ca Ianuarie sa fie luna foarte proasta, nimeni nu se grabeste sa cheltuie, toti asteapta primavara si venituri inlocuitoare asigurate.
Genul asta de lucruri disparate, luate la un loc, genereaza scaderea consumului in Ianuarie si Februarie, si asta nu e deloc primul an in care se intampla. Eu observ acest fenomen cu regularitate, incepand cu criza, adica 2008. Anul asta a fost insa cel mai sever.
19th February 2013, 17:07
De februarie pot spune si eu ca a fost dintotdeauna o luna proasta, dar nu pot spune si despre ianuarie acelasi lucru pentru ca din 2005 incoace eu am avut in luna ianuarie comenzi care se apropie ca valoare cu cele din luna decembrie (procentual as spune ca ar fi undeva la 65-70%). Unde mai pun ca februarie de anul trecut a fost o luna bunicica (cu mult peste perioada din anii precedenti), iar februarie de acum e pe acelasi drum.
Eu vorbesc in principal de nisa IT desi in perioada 2005-2008 am lucrat pentru o companie de genul lui Altex, adica se vindeau de la tv-uri si laptop-uri la frigidere si aparate de prajit paine, iar situatia stiu ca a ramas cam la fel peste tot, ianuarie e o luna cel putin obisnuita.
19th February 2013, 17:21
1 out of 1 members found this post helpful.
@Stefania - eu am intervenit in topic pentru a-mi spune parerea vis-a vis de comertul din lunile ianuarie si februarie, eu nu mai am legatura in mod direct cu 2parale de cateva luni. Cu siguranta sunt destui colegi care au date exacte legate de acest aspect, dar ramane la latitudinea lor daca vor sa dezvaluie. In IT conteaza foarte mult ce anume promovezi si cand promovezi.
19th February 2013, 22:11

Postat în original de
emm
Mare parte din lucrurile astea merg pe urmatorul principiu, care se repeta an de an, vara si iarna.
In luna decembrie, firmele si persoanele fizice sparg toti banii disponibili....
Principiul asta cu lipsa banilor in luna ianuarie - februarie este o prostie din punctul meu de vedere. In primul rand ianuarie este considerata o luna la fel de activa precum decembrie si mai activa decat noiembrie de exemplu, are destule evenimente ce in mod normal necesita investitii. Asta pe langa faptul ca sunt multi care isi fac cumparaturi in aceste luni si nu in decembrie.
Din punctul meu de vedere este o cauza a tendintei si in niciun caz a lipsei banilor. In septembrie - martie se bea mai putina bere(exceptand UK) decat in restul lunilor, dar asta nu inseamna ca din lipsa banilor, acelasi lucru si despre vacantele pe litoral.
In ianuarie - februarie se inregistreaza an de an in ultima perioada cele mai mari vanzari la automobile si motociclete noi - si daca nu ma insel si la imobiliare. Cea mai ieftina masina(noua) pe care o stiu este loganul, care este 8000 - 9000€.
Si eu si toti ceilalti care ofera servicii destinate unei clase financiare superioare iti putem spune ca exista perioade slabe care evident nu au nicio legatura cu banii clientilor.
De altfel am cunostinte cu magazine alimentare care in perioada ianuarie - februarie au profit mai mic decat in alte luni, excluzand evident decembrie. Scaderi mari la carne dar cresteri la mezeluri si lactate.
Si oricum principiul tau s-ar baza doar in cazul celor cu fonduri limitate, pe cand stim ca sunt suficienti si cei fara limitari.
Ultima modificare făcută de Kaa; 19th February 2013 la 22:20.
20th February 2013, 09:20
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
N.Paul
Încă primesc mesaj de eroare ”Sorry, couldn't find any campaigns where you're member that match this url.” Și da, sunt aprobat ca afiliat al campaniei respective. Așa îmi arată pe toate campaniile
La mine merge perfect QuickLink-ul din bookmark. Vezi ca unele magazine au definit site-ul fara www. in platforma si daca incerci sa creezi link din adresa cu www. in fata primesti eroarea ca nu gaseste nicio campanie.