Inchirierea a doar inca 10 servere puternice pentru o luna ca sa faca fata traficului costa inca 1000Euro + maxim inca 500Euro configurarea (se clonau si mici adaptari individualizate) sa spunem ca asta ar fi fost crescut doar cu 1 milion de euro vanzarile inseamna un cost de 0,15% din cifra de afaceri
Sincer mi-as fi permis si eu sa va dau 1000 de euro dar sa stiu ca se inregistreaza comisioanele
Eu doar al site-ul meu de afiliere sa stiu ca am nevoie sa rezist la un asemenea trafic as fi investit 1000 de euro in servere fara sa clipesc.
Eu inca nu stiu ce a fost in cazul Altex: incompentena, prostie sau reavointa
La evomag ii inteleg, nu ii duce capul mai mult
Alte solutii, se putea bloca accesul doar la userii dintr-o anumita regiune a tarii, as fi lasata sa mearga cate 1 ora in moldova, 1 ora in bucuresti, 1 in transilvania si restul redirectionati catre un server cu o pagina de asteptare
Solutii ar fi fost multe
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
lovelife, altex a iesit din 2parale cu o saptamana inainte de bf. Chestia asta da mult de gandit. Au renuntat la un sistem de afiliere care stiau ca merge si aducea vanzari pentru ce? Ca sa faca teste pe cobai de bf cu noua lor tentativa de platforma? Nu cred!
Parerea mea e ca toata mizeria cu bf la Altex a fost premeditata, astfel incat sa nu plateasca comisioane si sa vanda in offline.
De ce sa investeasca in servere daca pentru ei online-ul e pe planul secund si ei oricum pot vinde in offline foarte mult? Daca in online nu se puteau remarca prin nimic, nu e mai bine asa ca au avut magazinele pline ochi, lucru ce a dat bine pe camera?
Este doar parerea mea!
Calculul nu asa face @lovelife.
Efectiv se calculeaza cat valoreaza o vizita, si de BF valoreaza enorm de vreme ce conversiile sunt mari si se investeste. Infrastructura costa insa dupa asta calculezi si lifetime value per customer, imagine, etc, etc.
La evomag au inceput anularile de comisioane.
PS: Am zis inca de vineri ca challengeul pe IT e ratat. Nu poti sa faci challenge doar pe clickshop si sa speri ca poate mai prinzi azerty si marketonline.
Iar vorbiti offtopic. Am cateva intrebari la care nu s-a raspuns legate de 2p pe threadul asta si nu le mai vede nimeni![]()
Caut cu jingle.ro.
lovelife, ma repet, nu este jobul meu dimensionarea serverelor si nici nu ma duce capul ( tehnic ) sa fac calcule de gen.
rares: indiferent de cand iesea Altex din 2p, era o chestiune care dadea de gandit. Tot ceea ce inseamna Altex Romania este cu mult mai mare decat ceea ce insemna fractiunea "afiliere prin 2p sau fara 2p", asa ca iesirea a fost facuta la data stabilita pentru publicarea platformei proprii ( adica cand a fost gata de scos in lume ). Indiferent ca a picat in iChallenge, in BF, in decembrie, sau ce alta ocazie ( de vanzare ) ar mai fi. Sau crezi ca ei au investit in propria platforma, dupa care o tineau degeaba inca 2 luni cand, in sfarsit, gaseam o perioada proprice de lansare, ca sa nu suparam pe nimeniSa fim seriosi. Zoso a avut stirea cu "fabricarea" programului propriu Altex de ceva luni in urma, eu am inceput postarile despre program, pe Seopedia, inca din 17 octombrie si toata lumea e surprinsa cand afla ca... se intampla.
2Parale a fost o experienta placuta pentru toata lumea, si pentru afiliati si pentru Altex, nu are nimeni regrete, doar ca se doreste un alt nivel si alta platforma, nu va mai imaginati toate comploturile si strategiile, ca nu tin, pur si simplu valoric, raportat la dimensiunea companiei.
Am spus acum cateva zile de un site ce nu a inregistrat comenzi de black Friday, mai exact incepand de dimineata
Este vorba de 101jucarii.ro daca i-ati promovat ati luat teapa.
Am discutat aseara cu doamna si mi-a spus ca stie de peste un an ca nu se inregistreaza in 2parale comenzile facute prin formularul de comenzi rapide (deci a fost teapa cu buna stiinta), dar ca cei de la 2parale au avut timp sa sesizeze si sa remedieze problema, si ca ei sunt vinovati. (2parale au tot interesul sa inregistreze comisioanele, pentru ca si ei au partea lor, deci nu sunt ei vinovati)
Problema este ca din cele 3 comenzi facute prin contul normal (fara comanda rapida) sa inregistrat doar una, presupun ca are un sistem de tip A/B in unul fiind codul de traking 2 parale in altul nu.
Si doamna nu a inteles de ce eu sunt suparat, ce conteaza cateva comisioane, ca doar nu am platit nimic
Astept si un raspuns de la 2parale, ei au inceput investigatia si apoi voi face un post pe un blog, post ce va asocia 101jucarii.ro cu teapa si voi avea grija sa ocupe locuri fruntase, si stiti ca pot, pentru ca a fost o teapa cu buna stiinta nu o greseala nevinovata
Eu am trimis un trafic urias, avand site mare pe nisa, am promovat intens acest magazin (din punct de vedere al numarului de click-urilor imediat dupa emag, altex, flanco, emag)
Asa ca va recomand sa scoateti codurile catre 101jucarii.ro
Ce ar trebui sa facem? sa verificam noi prin plasarea pe toate site-urile inscrise in 2parale comenzi fictive sa vedem daca se inregistreaza?
PS: cele mai ok site-uri de BF au fost nichiduta.ro clickshop.ro miniprix.ro 3suisses
Asta am sugerat si eu, mai ales ca dupa BF am inregistrat multe comisioane in Altex. Probabil daca mergea site-ul as fi facut peste 2000 Euro de BF la altex, si eu sunt mic in afiliere, abia m-am apucat si nu am site-uri pe nisa, fata de altii de aici
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Nu te-am acuzat pe tine, nu ai putere de decizie aici, nu trebuia sa rezolvi tu problema asta, ci managementul.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Stiu dar nu am intrat in detalii, am facut doar un calcul asa grosier pe vanzari efective
Sunt firme ce tine site-uri uriase live doar pentru informare clienti, chiar daca au costuri mari.
La mine nu a anulat nimic, am putine ce este drept si ce a fost prelucrat a fost aprobat
4% comision flanco incepand cu decembrie pentru cei care au livrat clickuri pe 23.. cata generozitate..
Am primit astazi un mail cum ca mi-a fost suspendat contul din simplul fapt ca un alt afiliat foloseste aceeasi tema pe care o folosesc si eu, eu fiind cel care a copiat de la dansul. Ma rog, dar conform termenilor si conditiilor lor specifica clar ca 2parale > Sa nu intervina in organizarea site-urilor Afiliatilor. Ce ii intereseaza pe ei de cum arata site-ul meu, sau de unde am preluat tema de wordpress, si asa mai departe?
In fond, si eu pot lua o tema de wordpress, o postez pe site si apoi fac raport la ei..si gata? Ar trebui sa ii inchida contul respectivului? Motivul pe care-l consider eu este faptul ca incepusem sa generez comisioane, si aveam si o suma de 80 Lei valida pentru plata. Astfel cu contul suspendat, mai primesc doar experienta, ei ramanand cu toti banii.
De cand are dreptul 2 parale sa intervina pe o asa tema, si cel mai important, ce instrumente si persoane autorizate au pentru a evalua 2 site-uri pentru stabilirea gradului de plagiere dintre acestea?
PS: L-am contactat telefonic pe reprezentantul 2 parale care mi-a trimis mail-ul si mi s-a spus ca nu este la birou si ma suna el intr-o ora. Au trecut mai bine de 3 ore si acum nici macar nu mai raspunde la telefon. Este normala chestia asta? Am citit toti termenii si conditiile pe care am fost de acord cu respectarea acestora inca de la crearea contului, dar nici una nu preciza acest lucru.
Daca tema este furata are dreptul, probabil vei primi banii, ei au intereseul sa apare o imagine.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)