Probabil vor veni cu preturi de dumping, asa cum au facut pe nisa electronicelor cu ani in urma. Isi permit sa cumpere cantitati mari de la furnizori, asta traducand-se in preturi preferentiale. Concurenta (magazinele mai micute) va fi eliminata.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Comertul online creste, e un pas care arata interesul pentru afiliere in viitor. Probabil Emag va acorda mai multa atentie afiliatilor, iar concurenta nu e decat un lucru bun.
Furnizori de?
- lenjerie intima = europa
- jucarii = europa
- haine = europa
- incaltaminte = europa
Haideti sa fim realisti un pic. In afara de Foto & Video, Electro & It, unde mai e un pic de concurenta si piata se dezvolta, pe restul de nise NU avem brands, avem doar magazine mici. Cele "asa zise" mari care aduc colectii de acum 2-3 ani uitate prin depozite, modele esuate, colectii cu defecte, ..... sau cei cu adaos foarte mare, pe acelasi tip de produse..... si le vand la gaste,
Emag nu poate sustine mult marketplace (dpdv nr companii), dpdv logistic. Nu cred ca realizati cati tepari sunt pe Amazon in marketplaceSi cati vendor's sunt de fapt tot Amazon
Da, poate folosii platforma de afiliere pt date reale, si cu siguranta o va face. Dar de aici pana la a cumpara magazine, si cantitati de la furnizori (care?) e drum lung.
Concurenta pt emag exista, are "batalia" lui, nu cred ca-si bate capul cu nise de "costume baie", "haine copii", "adidasi", "pantofi dama", "patuturi" si alte nebunii, pt ca sunt cu totul alt tip de business decat stiu ei sa faca foarte bine.
E nevoie de Altex sa creasca, Flanco, Domo, si cei care sunt puternici in offline. Si ei obtin aceleasi preturi, poate chiar mai bune, deci avantaj client.
Piata ecommerce e inca foarte slaba in Romania, si asta se vede cu ochiul liber.
Off: De amazon.ro trebuie sa va fie frica, nu de emag. Amazon falimenteaza magazine mari in europa, la cele mici nu se uita nimeni. Iar la noi magazinele mari online sunt mai putine decat "cati suntem noi la munca"![]()
Ultima modificare făcută de Tom; 13th March 2013 la 23:40.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Romanii nu cumpara doar haine din Europa. Exista o piata pentru fiecare nisa, inclusiv pentru produse scumpe (fashion, jucarii, etc).
Sunt o multime de nise neacoperite de emag. Daca ar vedea ca eu, de exemplu, am un shop de biciclete si vand 100 de bucati pe zi, crezi ca nu s-ar baga pe nisa asta?
Astea sunt tarile in care au acum shop de la Amazon: Amazon Europe
Eu cred Romania mai are de mancat pana sa intre Amazonul aici. In UE sunt tari cu potential economic si potenta financiara mult mai mari. Acolo se vor extinde: Danemarca, Suedia, Finlanda, Olanda, Belgia etc.
Ne convine sau nu, trebuie sa acceptam ca suntem la coada cozii din toate punctele de vedere. Economic, nu cred ca prezentam interes pentru ei momentan.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Produsele scumpe nu sunt online, decat photo, electro&it. In rest, mergi in magazin. Ce e pe net e pt gaste.
Daca emag se extinde in haine sau shoes, e jale, strica tot. Nu pot duce o nisa asa de grea. Nici logistic nici management. O pot lasa in marketplace, si sa mute stresul pe vendor. Oricum ei stiu deja ce nisa vinde bine, si ce nisa e "sezoniera", asa ca daca "puteau faceau". NU e cazul. Plus ca oricum strica tot ce au cladit la brand. Zici emag zici IT. Acum zici emag zici roviniete? Emag = parfumuri? Parca nu se leaga ceva.
Bicicleta nu se comanda online, decat daca e brand si brandul are magazin de prezentare. O vezi, o testezi, o comanzi online ca e mai ieftin. Zi-mi 2 branduri de biciclete cu magazine in deva, craiova, iasi, pitesti....?
Fie ca emag isi doreste sa devina un mic amazon, nu poate. Nu pt ca nu vrea, dar nu are cu cine.
Mai devreme sau mai tarziu, amazon o sa adauge ro. Nu suntem noi piata mare online, dar suntem "o piata". Au nevoie doar de un whorehouse la timisoara sau arad (budapesta), si unul la ploiesti sau bucuresti. Restul se ocupa curierii.
Oricum lanseaza doar anumite categorii initial (electro&it, photo si fashion) + marketplace, vezi site-urile din eu, si restul in timp. Dar asta e alta discutie. Oricum poti sa-ti comanzi si acum, asa ca dpdv user, nu conteaza.
Eu sunt convins ca emag face tot posibil sa acapareze ecommerce, cat e loc. Daca altex nu se decidea sa intre pe online, ce concurenti avea emag? F64 si? Restul sunt jale mare.
Gandeste altfel. Fara pozitii nu ai trafic si atunci ai 2 variante: adwords sau afiliere. Atat. Pozitii oricum nu mai prinzi. Asa ca o platforma de afiliere are foarte multe avantaje. Buna mutare, bravo lor, avantaj ei.
Ultima modificare făcută de Tom; 14th March 2013 la 00:48.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Nu greselile gramaticale, sunt subiectele discutate aici. Daca imi citesti posturile, gasesti atat de multe greseli, incat poti sa publici o carte. (ai cel putin 1156 de posturi cu greseli gramaticale un poti posta, "ca sa fie".)
Daca concurentii sunt mici, insemna ca si chioscul de la mine de la bloc e concurent cu emag, si magazinul de lenjerie al lui puthre sau magazinul de carnati al lui dan. Toti sunt concurenti cu emag, ce daca sunt mici?
Dedeman? Online? Defineste "de curand", ca nu am citit nimic.
Banuiesc ca si ei sunt concurenti emag in online, dar FARA butonul de "add to cart" ? Faci diferenta intre un catalog si un magazin online? Intre ipad si un gratar?
Off: iti dau negativ, fie ca par subiectiv, dar ma enervez aiurea. Incearca si citeste ce ai scris, si poate "ma ierti".
Ultima modificare făcută de Tom; 14th March 2013 la 01:39.
wow, mi-am luat (probabil) primul negativ.
te enervezi repede și fără rost, sari cu negativ la ce era o glumă , apoi arunci cu "Intre ipad si un gratar", pentru care ar trebui să dau și eu negativ, dar nu-mi stă în caracter.
"greșeli gramaticale"? "chioscul de la mine de la bloc e concurent cu emag"?
conform Mfinante, Evomag a avut în 2011 o cifră de afacere de 8 mil €, cum spuneam, departe de Emag (141 mil. €), dar totuși poate cu 1-2€ mai ult decât "chioșcul de la blocul lui Tom". (atenție, ironie - pentru unii e nevoie de marcaj altfel sar cu negative)
din lista respectivă am uitat Oktal.
Dedeman a avut profit 54 mil € - odată ce lansează oficial partea de comerț online (desigur, trebuie să-l anunțe și pe Tom întâi), eu îi văd ca pe un concurent serios.
promit destul de multe (cu rețeaua lor destul de mare se poate face ceva destul de drăguț, dai comanda de pe site și ți se rezervă în magazin, sau îți aduc ei acasă, nu curierul - în aceeași zi, nu a doua zi).
dar poate toate astea sunt offtopic, n-aș mai vrea un negativ de la alt utilizator fără simțul umorului
Ultima modificare făcută de Daniel; 14th March 2013 la 07:48.
@Daniel - Dedeman vs eMAG? nu au nici o treaba unul cu altul, chiar daca dedeman isi lanseaza magazin online (lucru de care eu ma indoiesc) nu poate sa-i concureze pe cei de la eMAG, sunt nise total diferite, ca au in comun vanzarea de electrocasnice si bricolaje nu are nici cea mai mica legatura, ambele companii vand aceste lucruri pentru a oferi clientilor "de toate" si nu este bussines-ul lor principal, eMAG are IT-ul si Dedeman vinde materiale de constructii si pentru amenajari interioare si exterioare + altele. Ah, si nu o sa vezi tu ca romanul sa comande materiale de constructii online fara sa vada cu ochii lui in ce stare se afla marfa, ah un sac de ciment si unul de adeziv poate, dar pe langa asta sunt mult mai multe alte lucruri.
@Tom - in unele privinte iti dau dreptate, dar ce legatura are din punct de vedere a managementului si a logisticii eMAG cu un comerciant de haine ce e foarte posibil sa fie integrat in marketplace anul acesta? Comenzile se duc direct catre comerciant, eMAG proceseaza comenzile si le trimite mai departe la comerciant, iar de acolo e treaba lui sa respecte conditiile impuse de eMAG ca doar nu crezi ca o sa comand o camera foto, un slip de baie, o masina de tuns iarba si un parfum, iar toate o sa-mi vina ambalate intr-un colet mare?
"Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)