Rezultate 1 la 10 din 76

Subiect: Bounce rate afecteaza pozitia in SERP ?

Vizualizare arbore

sht3fu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    108
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu propun un studiu de caz pentru a ne lamuri cat de cat cu Bounce rate time spent si altele.
    Am aruncat o privire prin trafic.ro si am ales la intamplare un website (nu imi apartie habar nu am al cui este). Link catre statistici: http://stat.trafic.ro/stat/colegiimeiro/vizitatori/zi -> de aici putem observa o medie de 7-8000 unici/ zi si o medie a afisarilor de aproximativ 50 000.
    De aici: http://stat.trafic.ro/stat/colegiime...te/bounce-rate -> o medie a Bounce Rate de 50%.
    De aici: http://stat.trafic.ro/stat/colegiimeiro/vizite/durata -> intelegem ca peste 50% sunt vizite intre 0-10 secunde.
    Acum stateam si ma gandeam asa .. daca intra 8000 de persoane pe pagina si fac cam 6 afisari de fiecare atunci de unde rezulta un bounce rate de 50% si un timp de vizita la peste 4 000 din ei mai mic de 10 secunde?
    Logic vorbind o persoana nu prea are cum sa faca 6 afisari in 10 secunde si totodata nu prea poate cauza un bounce rate mare daca deja a mai accesat o alta pagina a site-ului.
    Ma rog acum este si varianta ca din cei 8 000 unici doar 4 000 fac cate 12 afisari iar restul de inca 4 000 iasa deja din prima pagina de pe site. Dar cum explica asta faptul ca majoritatea site-urilor au aceleasi statistici? (aici referindu-ma la time spent on site)
    Ce am prezentat mai sus este doar parerea mea personala despre cum este monitorizat acest Bounce Rate sau mai bine zis cat de corect este monitorizat.
    Iar acum legat de importanta lui in google.
    In primul rand nu cred si nu vreau sa cred ca un website poate sa rankeze sus doar pentru un bounce rate mic. Degeaba exista acea valoare mica daca site-ul tau are 0 linkuri catre el si are 0 autoritate in domeniu.
    In al doilea rand, daca ar fi asa cum vad ca unii tind sa creada, ganditiva la doua companii care vand acelasi produs si se bazeaza enorm pe google, batalia este acerba intre locul 1 si 2. Ce l-ar impiedica pe cel de pe locul 2 sa plateasca sa zicem 1000 de indieni, chinezi samd. sa le efectueze cautari in google, sa ii acceseze mereu numai pe ei si sa le asigure un bounce rate mic.
    Deci in nici un caz google nu va lua acest lucru ca factor decisiv in pozitionare. Nu zic ca nu ajuta sau ca nu tine cont de el, dar cu siguranta nu va face o diferentiere clara intre site-uri prin acest lucru.
    Ultima modificare făcută de sht3fu; 19th June 2010 la 20:40.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Un tool care sa iti arate pozitia in Serp
    De ddumyy în forumul Utile
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 4th February 2012, 11:12
  2. Bounce Rate
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th February 2009, 15:16
  3. cum trec de pe pozitia 2 pe pozitia 1 in google
    De aurora în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 23rd December 2008, 18:07
  4. Cum afecteaza schimbarea hostului pozitia in motoare?
    De slobodan în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 26th August 2007, 11:31
  5. Bounce Rate
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th June 2007, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •