Pagina 5 din 8 PrimulPrimul ... 34567 ... UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 76

Subiect: Bounce rate afecteaza pozitia in SERP ?

palex1988 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Hunedoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    344
    Putere Rep
    33

Implicit

Eu ma gandesc in felul urmator si va rog sa ma corectati daca nu e ok:
    De exemplu cautarea x are un numar de 10 cautari pe zi. Daca primul loc din serp primeste 4 vizite din aceste 10, locul doi primeste 5 din aceste 10 si locul 3 primeste 1 vizita, ma gandesc logic ca google poate stie exact ce bounce rate are site-ul tau fara sa ai bagat analytics. Atunci G poate sti ca site-ul de pe locul 2 este mai ok decat cel de pe primul loc, pentru ca atrage un numar mai mare de click-uri. Deja nu mai conteaza daca utilizatorii parasesc sau nu site-ul respectiv. Si atunci iarasi ar fi logic ca site-ul de pe locul 2 sa urce pe locul 1, pentru ca G poate considera ca ofera un continut mult mai relevant. Asa ma gandesc...va rog dati-mi cu ceva in cap daca nu e ok...MS

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

palex1988 faci confuzii intre Bounce Rate si CTR. In plus ipoteza ta e prea simplista si pe mine nu m-ar convinge ca-i mai bun unul ca altul.

Ce zici de cazul in care pe prima pozitie intra toti 5, pe a doua intra 4 (ultimul intra pe unul din urmatoarele). Ei bine, toti cei 5 ies inapoi (bounce-rate 100%) si 3 continua cautarea si ajung tot pe site-ul 2 unde mai fac cateva afisari. Asta mi se pare un motiv sa-i puna google suprematia primului site la indoiala... teoretic.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de Carcotas Vezi Post
    Eu stiam ca daca nu ai nici un backlink daca nu ai nici un cod google bagat , el tot te gaseste. He knows everything
    Una e indexarea, alta e ce vorbeam noi. Eu vorbesc de date despre vizitatori (ce fac ei pe site) si nu de simpla indexare. Sint lucruri diferite.

Nu confundati Bounce Rate cu CTR, primul tine de ce se intampla pe site, al doilea despre ce aleg vizitatorii la cautari. Au legatura intre ele dar nu sint acelasi lucru.

La fel indexarea cu pozitionarea la cautari ....
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

palex1988 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Hunedoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    344
    Putere Rep
    33

Implicit

aha It's good to know. Oricum ar fi eu am observat ceva urcari si coborari datorita bouncerate-ului ma gandesc. Sau datorita concurentei ? Bun ideea e ca fara sa-i fac nimic la un boncerate de 42 % site-ul e pe locul 5, iar la un bouncerate de 34 % e pe locul 3. Fara sa-i aduc linkuri noi. Nu stiu ce sa mai cred, in fine...important e ca se intampla ceva

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de palex1988 Vezi Post
    Bun ideea e ca fara sa-i fac nimic la un boncerate de 42 % site-ul e pe locul 5, iar la un bouncerate de 34 % e pe locul 3. Fara sa-i aduc linkuri noi. Nu stiu ce sa mai cred, in fine...important e ca se intampla ceva
    O fi scazut bounce rate-ul din cauza ca ai crescut in google, nu ai crescut fiindca a scazut BR-ul. De obicei, pe pozitiile inferioare intra oamenii care nu au gasit ceea ce cautau sau vor ceva in plus, nu sunt convinsi e.t.c.. Atunci cand cresti pentru o anumita cautare, vei fi o noutate pentru ei si astfel vor tinde sa iti faca mai multe afisari ca sa vada si ochiul lor cu ce se mananca site-ul tau

Insa, dupa o perioada BR-ul tinde sa creasca iar, deoarece site-ul tau devine cunoscut pentru cei care efectueaza acea cautare pentru care ai crescut (omul a aflat ce e cu site-ul)

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    863
    Putere Rep
    40

Implicit

Experimentul propus nu e relevant pentru ca pozitia in SERP se poate modifica si din alte cauze. Iar unii ar putea deduce, gresit, ca e din cauza la bounce rate.

Un experiment care ar arata daca bounce rate-ul afecteaza ar fi urmatorul:
    -se iau trei siteuri cu un trafic foarte mic, incat bounce rate-ul sa poata fi modificat mai usor
    -unul din siteuri are analytics, celelalte doua nu
    -se alege cate o pagina de pe fiecare site, si se noteaza pozitia in SERP pentru un anumit keyword
    -se viziteaza direct pagina aleasa o perioada de timp, pentru a modifica bounce rate-ul
    -din cele doua siteuri care nu au analytics pe ele unul se viziteaza cu un browser ce are instalat toolbarul de la google iar celalalt cu un browser care nu are nimic de la google instalat
    -se analizeaza din nou pozitia in SERP pentru a se observa daca exista modificari

Asa puteti vedea mai clar ce si cum. Adica sa va lamuriti ca bounce rate-ul nu influenteaza.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    65

Implicit

Asta ar insemna ca Google ar pune valoare doar pe titlu + descriere, pentru ca asta convinge utilizatorul sa dea click si nu e normal. Bine, pe langa asta ar mai fi brandul, dar in mica masura.

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    palex1988 faci confuzii intre Bounce Rate si CTR. In plus ipoteza ta e prea simplista si pe mine nu m-ar convinge ca-i mai bun unul ca altul.

Ce zici de cazul in care pe prima pozitie intra toti 5, pe a doua intra 4 (ultimul intra pe unul din urmatoarele). Ei bine, toti cei 5 ies inapoi (bounce-rate 100%) si 3 continua cautarea si ajung tot pe site-ul 2 unde mai fac cateva afisari. Asta mi se pare un motiv sa-i puna google suprematia primului site la indoiala... teoretic.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Bounce rate-ul influenteaza pozitia ! Testat si aprobat de mine
    Serios vorbind ... chiar am rulat un mic experiment pe perioada de 1 luna in care am redirectionat trafic de pe un site pe altul ... site-u din experiment avea cam 20% bounce rate inainte .. dupa redirectionare a ajuns la 50% ... ( cu aproximatie ) ... restu variabilelor ( continut, link-uri ) nu s-au modificat deloc ...

Pe toata luna am observat scaderi in pozitiile google ... acum de vreo 3 zile am scos redirectu de trafic .. sunt curios daca revin pozitiile ...

dar sa luam in considerare urmatorul lucru: sunt peste 200 de variabile care se iau in calcul cand se calculeaza pozitia ... deci ...
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Atunci hai cu dovezile: screenuri din conturi inainte si dupa. Ce zici?

Ah si te rog vezi semnatura aia, ma indoiesc ca poeziile isi au efect aici.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Site-ul Cristinei Andrei a urcat pe pozitia 7. Era pe 11 inainte de test.

Eu l-am vizitat zilnic pe cautarea "bounce rate" si am stat mult pe el. Nu stiu daca a mai intrat cineva. Sandossu zicea ca o sa se bage si el la test. Asa ca eu cred ca ipoteza chiar poate fi corecta, apropo de cei sceptici.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Pagina 5 din 8 PrimulPrimul ... 34567 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Un tool care sa iti arate pozitia in Serp
    De ddumyy în forumul Utile
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 4th February 2012, 11:12
  2. Bounce Rate
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th February 2009, 15:16
  3. cum trec de pe pozitia 2 pe pozitia 1 in google
    De aurora în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 23rd December 2008, 18:07
  4. Cum afecteaza schimbarea hostului pozitia in motoare?
    De slobodan în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 26th August 2007, 11:31
  5. Bounce Rate
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th June 2007, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •