Si presupunand ca nu s-a folosit nimic blackhat la creearea si optimizarea siteului - desi scraping neautorizat de pe site-ul emag, generare de pagini automate cu produsele emag, sau ce s-a mai mentionat pe aici mi se pare ca intra putin la categoria blackhat- nu vad ce vi se pare asa anormal ca emag sa isi protejeze propriile interese. Avand in vedere ca i s-au platit comisioanele generate, si doar a fost anuntat ca nu se mai doreste participarea lui in program, e total absurd sa spuneti teapa.
Pe com la unele campanii cpa ti se da lista cu ce cuvinte nu ai voie sa bidezi pe adwords, pentru ca bideaza deja advertiserul respectiv si nu vrea sa ii faci concurenta. Amazon are anumite produse si categorii pentru care nu permite link de afiliat la pagina produselor, considerand ca reusesc ei destul de bine sa le vanda. Tot la amazon, nu ai voie sa faci direct linking de la trafic platit - ppc- direct la pagina produselor. Si tot felul de alte conditii prin care isi protejeaza interesele.
Eu daca as detine un magazin online, si as vedea pe cineva care face bridge pages in google doar ca sa imi vanda mie produsele pe care consider ca as fi putut sa mi le vand si singur, nu as ezita sa ii cer sa paraseasca programul.
Emag e o companie care trebuie sa scoata profit, nu care trebuie sa ofere oportunitati egale sau morale celor care fac marketing de afiliere. Bravo lor daca au manageri de afiliati care reusesc sa analizeze performanta afiliatilor, si sa isi pastreze in sistem doar pe cei care considera ca le fac profit.
Astea fiind zise, trebuie sa recunosc si eu ca threadul m-a pus putin pe ganduri, si as fi reticent sa depun efort in a construi siteuri pentru programul lor de afiliere.
Partea buna e ca pe nisa electronice/calculatoare, poti foarte usor schimba linkurile la alte magazine online care ofera afiliere.

Răspunde cu citat