Topicul asta parca fusese inchis.
Topicul asta parca fusese inchis.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 8th February 2011 la 07:41.
Ca sa nu mai continuam polemica sterila, iata si definitia exacta a metodei de spam pe care o practici: en.wikipedia.org/wiki/Scraper_site
Multumesc.
Romaniac, eu am redeschis acest thread, la cererea Emag, pentru ca, am inteles, ca mai erau de adaugat lucruri.
Eu totusi tin sa mentionez, ca restul problemelor care mai pot aparea intre tine, si Emag, pot fi rezolvate in particular. Deja a avansat foarte mult acest thread, si scopul acestei comunitati este sa dezbata si sa creeze discutii constructive.
Daca cele doua entitati (tu si Emag) aveti probleme contractuale, cred ca nu prin intermediul acestui forum le puteti rezolva, ci prin email sau prin intrevederi personale.
S-au spus pareri de ambele parti. Eu unul vad situatia ca si cea SEO. Atata timp cat te bazezi in activitatea ta, si depinzi de o singura sursa de venit, esti menit sa cazi la un moment dat sau altul. Daca tu ai mers pe ideea ca vei face venit doar pe baza Emag, si Emag intr-o zi va opri colaborarea (sau sistemul Profitshare), cred ca nu ai gandit bine dpdv. business.
Incerc sa mai intreb inca odata, ambele parti, daca simtiti ca mai este ceva de spus aici, sau daca voi considerati ca totul s-a pus pe hartie, si s-au explicat ambele puncte de vedere.
Tinand cont ca totusi o entitate ca Emag are un om care vine si explica public si incearca sa ajunga la intelegeri cu cei care au avut probleme cu sistemele lor interne, este de apreciat. Nu uita ca in alte companii, nu aici nici macar un numar de telefon. Think Google, Amazon, si alte sisteme de afiliere/reclama contextuala des intalnite.
Ultima modificare făcută de Cristian Mezei; 8th February 2011 la 18:46.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Cristian, eu am spus tot ce aveam de spus si am dat si referinta externa catre wikipedia pentru cei care mai aveau dubii ca vorbim despre spam. Sa fiu sincer, ma asteptam si la pozitie din partea ta sau a altor administratori ai forumului pentru ca vorbim clar de promovarea spamului pe un forum care (cred ca) se doreste al profesionistilor in SEO. Profesionisti in sensul adevarat. Scopul acestei discutii si al provocarilor repetate ale lui Romaniac (aflat sub un dulce anonimat sub care poate spune orice si nu-si asuma nimic ca persoana...) este evident pentru a atrage atentia si a promova aceste practici. Profesionistii SEO au o parere? Acceptam acest fel de spam?
Multumesc.
@eugenpotlog: o remarca am de facut, pentru a afisa acele detalii despre produs (pe emag.ro)... ati apelati la acelasi lucru: ati facut scrapping la site-urile producatorilor. El a facut acelasi lucru, iar avantajul era de ambele parti (castigati si voi, castiga si el). De ce la el e seo-spam si la voi e corect ? Just my 2 cents!
As dori sa va intreb ceva: daca am un site pe care am un blog personal, destinat postarilor diverse, din viata de zi cu zi, etc, as putea sa instalez inca un wordpress pentru www. domeniu. com/ blabla si acolo sa postez review-uri destinate Profitshare sau se considera ca fac ceva in genul pricer.ro (am vazut pe o pagina anterioara unde se stipula ca un astfel de site concentrat pe produsele lor nu este valid)?
A scraper site is a spam website that copies all of its content from other websites using web scraping.[1] The purpose of creating such a site can be to collect advertising revenue or to manipulate search engine rankings by linking to other sites to improve their search engine ranking.
Nu am colectat venituri absolut deloc din publicitate pentru ca pe site nu s-a vandut publicitate indiferent sub ce forma s-ar regasi ea.
Some scraper sites are created to make money by using advertising programs.[1] In such case, they are called Made for AdSense sites or MFA[citation needed]. This derogatory term refers to websites that have no redeeming value[citation needed] except to lure visitors to the website for the sole purpose of clicking on advertisements.
Adsense nu se afla pe site. Repet : pe site nu era absolut nici un fel de publicitate. Se regaseau EXCLUSIV produsele Emag.
Nu s-a preluat sub nici o forma continut pentru a ranka si a vinde publicitate sau promova produse ale altor magazine. A fost folosit EXCLUSIV pentru promovarea produselor Emag.
Ati putea introduce macar acum Termeni si Conditii in care sa fie stipulat foarte clar lucrurile. De asemenea si se pare ca este absolut obligatoriu ar trebui sa adoptati si un cod de conduita sau de bune practici foarte clar precum are CJ sau pe la noi ARMO.( Ai putea sa o iei ca pe un feedback )
@EugenPotlog au trecut mai bine de 10 ani de cand ma ocup de marketing afiliat. Am trecut demult de perioada copilariei cand cautam solutii ca orice pustan si poate , poate reusesc sa pacalesc sistemul. Am invatat sa fiu corect si sa respect intocmai termenii si conditiile fiecarui magazin. Da poate ti se pare ciudat dar le citesc pe toate atunci cand ader la un sistem. Intotdeauna daca vrei o colaborare pe termen lung trebuie sa respecti conditiile . Fac ceea ce stiu sa fac in limitele termenilor si conditiilor si niciodata nu le duc la extrem sa las astfel loc unor discutii care ma pot descalifica din acel sistem
.
Si-ti dau si un exemplu. Daca un magazin imi spune clar ca n-am voie sa targhetez pe un anume cuvant sau n-am voie sa targhetez pe numele lor sitului lor nu vei vedea in viata ta acele cuvinte pe siturile mele pentru ca e posibil ca Google sa ma arunce in fata accidental si risc sa fiu dat afara iar planurile mele in general sant legate pe termen indelungat. In mai bine de 10 ani n-am fost dat niciodata afara dintr-un sistem sau macar sa existe ambiguitati legat de metodele mele de promovare. Din contra in unele cazuri cand am performat ma trezeam cu telefoane la ora 3 dimineata purtand discutii cu angajatii magazinelor ce am putea face impreuna pentru a putea performa si mai mult. Mi se puneau si mi se pun la dispozitie departamente de design , programare , eventual hosturi .
ProfitShare m-a da afara intr-un moment in care performam si asta a fost un imens soc pentru mine .Am realizat ca in Romania e riscant deocamdata sa te apuci de afiliati si risti sa fi umilit . Am refuzat continuarea colaborarii tocmai din acest motiv. Am semnat actele incetarii relatiei imediat ce mi-au fost inmanate fara a sta pe ganduri.
La voi la Emag totul e facut in pripa , termeni nepusi la punct iar de cod de conduita ... inexistent. Asa ca eu am facut ceea ce am stiut sa fac mai bine , adica sa promovez cat pot de bine produsele Emag asa facand scrapping si preluand continut pentru ca nu mi-ati interzis nicaieri acest lucru. Tu crezi ca absolut oricine care preia continutul Emag poate ranka astfel incat sa genereze vanzari? Eu cred ca nu. Mai e nevoie si de un pic de SEO si zic un pic pentru ca m-am ocupat totusi putin de optimizarea lui neavand timpul necesar sa-l aloc atat timp cat ProfitShare nu era o prioritate in calculul veniturilor personale.
Abia anul acesta urma sa aloc timpul necesar pentru o optimizare prin care situl sa performeze.
Si ca recomandare daca imi permiti acest lucru. La profitShare mai bine te-ai ocupa de termeni si conditii clari si sa intretii cat mai mult legatura cu afiliatii. Oricum e o surpriza ca ai venit aici. Foarte rar am vazut explicatii Emag in legatura cu criticile negative .
Dar tine cont. Ala era site special creat pentru afiliere . Asta era scopul lui si era unul foarte precis. Acela de a ranka si de a genera conversii fara sa insele vizitatorul. Ce se poate dori mai mult de la un afiliat?
Ultima modificare făcută de RoManiac; 9th February 2011 la 10:31.
Uite ca ajungem sa vorbim aceeasi limba, dar cu exceptii esentiale:
1. Ai incalcat regulile de la inceput, cu buna stiinta. Regula asta a fost mereu acolo "Afiliatul nu are voie sa foloseasca materiale promotionale de orice natura (bannere, anunturi text, etc) care nu sunt oficiale, generate de sistemul Profitshare sau aprobate in scris de Furnizor. Ne rezervam dreptul de inchide contul si a anula toate comisioanele celor care folosesc materiale promotionale neaprobate." Pe site-urile tale nu se regaseste nici un material generat in contul tau de afiliat. Totul este facut prin parsare fara acordul nostru.
2. Ai profitat doar de o scapare din regulament pe care am remediat-o, asa cum am spus si mai sus. Faptul ca te bazezi pe astfel de lucruri nu inseamna ca faci si ceva ok sau care aduce valoare cuiva. Esti doar un fel de mercenar care profita pe termen limitat de greselile altora. Poti profita si de o vulnerabilitate a securitatii unei banci si sa furi banii din conturi... inseamna ca e ok doar pentru ca ai putut si nu au pazit mai bine banii?
De ce spun ca ajungem sa vorbim aceeasi limba – concluzia ta este corecta, dar iarasi cu o exceptie esentiala. Nu e vorba ca eMAG sau orice alt magazin nu-si "permite" sa plateasca "promovarea" propusa de tine. Cuvantul potrivit este ca "este absurd" sa si-o doreasca si implicit sa o plateasca. E ca si cum ai sta in parcarea unui mare hypermarket caruia i-ai cere comision din vanzari pentru ca ii duci clientii la usa. De ce ar plati pentru asta? Incearca sa intelegi ca ceea ce vezi tu ca pe un serviciu facut cuiva trebuie sa-l perceapa si celalalt ca pe un beneficiu.
Tie nu trebuie sa-ti explic cele de mai sus pentru ca le stii foarte bine. Am participat in aceasta discutie pentru ca incerci in toate felurile sa-i pacalesti pe ceilalti cum ce faci tu e onorabil Si nu e vorba de persoana ta, ci de practica in sine. Nu e onorabil, e doar ce zici si singur – speculatie extrema a regulamentelor si mers pe principiul ca e permis orice nu e explicit interzis. Iar faptul ca ajungi sa fii dat afara din diverse sisteme (poti sa te lauzi cat vrei, dar pana acum isprava ta cu noi este singura dovada palpabila a "carierei" tale) ar trebui sa puna si altora intrebari, mai mult decat concluziile tale voit superficiale ca esti o victima pentru ca performezi.
As fi vrut sa spun ca replica la acest post "Potlog usor ca iar ai luat-o pe aratura" dar imi dau seama ca acest raspuns este dat de Domnul Apostolescu si ii urez bun venit pe Seopedia si limbajul tin sa-l am absolut decent.
Si acum sa o luam pe rand
1."Pe site-urile tale nu se regaseste nici un material generat in contul tau de afiliat. Totul este facut prin parsare fara acordul nostru."
Da nu se regaseste nici un linkgenerat pentru ca le-am generat singur. Acum intrebati-l pe Potlog de emailul in care am intrebat cum pot genera singur link-urile de afiliat si cum imi explica el cum sterg din link si cum sa adaug . Daca nu il gaseste fac eu un efort imens in perioada ce urmeaza si il fac public si veti vedea cum Potlog imi dadea indicatii.
2."Ai profitat doar de o scapare din regulament pe care am remediat-o, asa cum am spus si mai sus."
Aici mai are rost sa fac vreun comentariu?!? Daca nu aveti regulament creati-l. Si tin sa precizez. Regulamentul se poate vedea clar cum a fost modificat dupa data de 29 ianuarie 2011. Incheierea colaborarii a fost pe data de 8 DEC. 2010. Deci a fost modificat dupa o luna si 3 saptamani minim. Ati raspuns singur. N-am incalcat regulamentul.
3."E ca si cum ai sta in parcarea unui mare hypermarket caruia i-ai cere comision din vanzari pentru ca ii duci clientii la usa. De ce ar plati pentru asta? Incearca sa intelegi ca ceea ce vezi tu ca pe un serviciu facut cuiva trebuie sa-l perceapa si celalalt ca pe un beneficiu."
Pai daca in interiorul hypermarketului e Domo , Altex , DcShop , plus alte 20 de magazine IT iar eu iau vizitatorul de mana si-l duc direct la Altex si cumpara e normal sa primesc comision ca am evitat sa intre la Domo sau oriunde altundeva. Pana la urma asta e esenta marketingului afiliat. Din asta inteleg inca o data ca nu va convin siturile ce rankeaza pe Google.
3."Nu e onorabil, e doar ce zici si singur – speculatie extrema a regulamentelor si mers pe principiul ca e permis orice nu e explicit interzis. Iar faptul ca ajungi sa fii dat afara din diverse sisteme (poti sa te lauzi cat vrei, dar pana acum isprava ta cu noi este singura dovada palpabila a "carierei" tale) ar trebui sa puna si altora intrebari, mai mult decat concluziile tale voit superficiale ca esti o victima pentru ca performezi."
Inca o data zic . Creati regulamente si eventual cod de bune practici.
N-am fost dat afara din sisteme decat in Romania De catre Emag . Ati citit gresit ce am scris in postul anterior.
Treaba cu isprava ta cu nou si dovezi palpabile si cariera .... pai ce sa fac acum sa incep sa ma marketez pe piata romaneasca ca afiliat?! Serios acum . Sa incep sa ma marketez cu un blog cu poza de buletin si print screenuri cu platile care le primesc din sistemele de afiliere? Chiar e musai sa am un blog si sa incep sa spun despre mine ca altfel sant un pacalici?!? Nu se cade sa faci ceva si sa nu te marketezi. Rusine mie. Dar daca e pot face un deal cu dumneavoastra. Eu va pun la dispozitie dovezi palpabile iar dumneavoastra imi puneti la dispozitie toate produsele anulate pe cand activam in ProfitShare .
Eu a trebuit sa va cred pe cuvant ca mii de produse au fost anulate . Ehhh v-a trebui sa ma credeti si dumneavoastra pe cuvant cand e vorba de performantele personale in sistemele de afiliere internationale.
Dar asa e romanul. Ii arati o data o chestie ca o poti face dupa care te mai pune sa mai arati o data aceeasi chestie si te intreaba cum ai facut sau "Ia sa vedem daca mai poti. Mai fa o data"
Asa si dumneavoastra . Daca principiul de promovare a mers si functionat si cu Emag de ce nu ar merge aplicat si promovat produse din afara?!? ( intrebare retorica )
Si ca incheiere. Daca eu faceam SEO Spam , ASTA ce mai e? iarasi intrebare retorica. Nu cumva in dreapta e si un widget EMAG?
Va astept cu un raspuns referitor la acel deal.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Pai ii promovam doar pe ei ca stiam ca nu le convine ca produsele lor sa apara langa produsele altor magazine . Nici asta nu e scris nicaieri dar am respectat-o pentru ca am fost informat in legatura in prealabil. Dar de restul ... nimic. M-au informat direct dupa 3 luni de promovare ca nu mai doresc colaborarea.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
1.Pai la ce intelegeri a incercat sa ajunga ca din spammer nu m-a scos.
2.Pai e adevarat ca a venit cineva aici sa dea un raspuns si e de apreciat fiind probabil prima data cand adopta o asemenea pozitie in relatiile cu afiliatii. Dar as face o analogie . Daca eu deschideam pe DigitalPoint un subiect cum ca Bing fura informatie de la Google cel mai probabil era ca Bing sa nu ma bage in seama. Dar cand vine Google si declara asta e o mica diferenta. Bing va iesi in fata si va da declaratii. Cam asa se intampla si acum.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 9th February 2011 la 14:44.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)