9th October 2012, 01:36
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
RoManiac
Relax oameni buni relax.
La ultima intalnire 2parale am incercat sa supun atentiei disperarea tuturor dupa linkuri. Nu voi intelege niciodata atitudinea asta. Personal doresc un link pe 1-2 saptamani dar bun.
Multi alearga dupa linkuri si ajung sa aiba cu milioanele in GWT si o patesc in momente cum este acesta. Pana la urma manipularea linkurilor a fost urata intotdeauna de catre Google. Acum ura aceasta a devenit mai intensa si mai viscerala dar in esenta ea a existat intotdeauna.
Sunt absolut convins ca foarte multi au nevoie de linkuri cu tona dintr-un singur motiv. Structura siteului si optimizarea onpage sunt prost facute. Aplecandu-va catre aceste 2 lucruri cu cea mai mare atentie veti observa ca e posibil cu un numar foarte mic de linkuri sa depasiti concurenta.
Toata lumea vorbste de pozitionari in top dupa expresii . Dar asta aduce oare autoritate domeniului? Eu cred ca nu. Autoritatea domeniului eu am incercat sa o inteleg invers . Mai intai sa ies la 10.000 de cautari pe long tail gen Laptop Asus i7 SandyBridge Albastru decat la o singura cautare Laptopuri.
Sunt absolut convins ca in timp avand foarte multe long tailuri domeniul va castiga autoritate si va urca in cautari si pe short tailuri gen Laptop. Asa ca decat sa ma apuc din prima sa optimizez pe Laptopuri mai bine ma apuc sa vad cum fac cu long tailurile. SI CE CREDETI ? PENTRU ASA CEVA NU AI NEVOIE DE LINKURI.!!! Sau ai nevoie de un numar restrans.
Asa ca sfatul meu. Nu mai fortati lucrurile cautand de dimineata pana seara linkuri. UNUL si BUN pe saptamana pentru mine este ok. Daca sunt mai multe cu atat mai bine dar nu 1000 si mai ales de caliatte indoielnica. Autoritate va trebuie la siteuri si aceasta nu se obtine DOAR cu linkuri.
In cazul meu niciodata Pinguinul nu si-a facut de cap cu siteurile mele. Pentru ca nu avea motiv. Cu Panda insa e altceva
Si inca un lucru. Disperarea are rolul ei major in aceasta ecuatie. Un site nu poate depasi concurenta fara a avea riscuri decat facand o optimizare pe o perioada ce se intinde de la MINIM 10 luni la 2-3 ani poate. Cu o asemenea strategie veti vedea ca unul , doua linkuri pe o saptamana vor fi de ajuns. Si Google nu va mai veni cu valuri de penalizari indiferent din ce surse va vor veni linkurile naturale.
Tot ce am spus pana acum se aplica pe .ro . Pe .com ... e alta mancare de peste si lucrurile stau complet diferit .
Subscriu la ce a spus RoManiac. Intotdeauna pot fi mai multe strategii de pozitionare; fireste, daca exista doar un cuvant cheie, si nisa e concurentiala, e mai greu, si trebuie facut linkbuilding serios. Altfel, nu e neaparat necesar.
In ultima vreme, am observat ca mai multi (in special cei care nu au o strategie eficienta de link-building) se concentreaza pe calitate si nu cantitate, cu un nivel cel putin aparent, suficient de succes.
In prezent aplic urmatoarea strategie, destul de simpla, si relaxata (si care deja a facut cativa parteneri, foarte fericiti):
- 1 link de calitate, cand il gasesc; rar, chiar si la o saptamana sau doua. Perioada de achizitie link-uri? Sustinut, 1 an. Am pe cineva care se ocupa.
- 0 link-uri indoielnice. Mai bine fara, decat un link slab.
- link building-ul, cat se poate de constant, anchor variat, situri autoritare, etc - conforme cu regulile ultimelor updates (eu sunt convins ca cei care stiu seo, au intuit asta cu mult timp inainte; sincer eu ma asteptam la Panda si Pinguin, inca de prin 2004-2005, pentru ca erau destul de logice inca de pe atunci... erau next step)
- Toate regulile de baza seo aplicate, si mai ales verificate cu atentie.
- Si mai ales, optimizare in-page facuta ca la carte.
- ultimul ingredient, ceva rabdare. Perioada de maturizare este in medie de 3-4 luni. nu mi se pare deloc un impediment.
Cu acest sistem absolut simplu, reusesc sa propulsez situri noi pe locuri fruntase in zone de concurenta mica-medie, fara nicio problema. (nota: Pentru cele de nisa foarte concurentiala, aplic o strategie personalizata, dupa caz.)
Ca o observatie personala, pe care o reiterez mereu pentru ca nu o vad aplicata suficient, pentru maximum de succes cu minimum de efort, as pune inca o data, emphasis pe optimizarea in-page. Desi este cel mai la mintea cocosului lucru, cel mai usor, cel mai controlabil, foarte putini o fac cum trebuie. Si nu reusesc sa inteleg de ce. In cele mai multe cazuri, in afara niselor heavy, nu ai nevoie de 2000 de domenii IBL pentru a fi sus, dimpotriva, cu optimizare in-page ca la carte si cateva link-uri autoritare, vei stresa destui concurenti cu backlinking semnificativ la activ. Iar longtail si content, combinat cu inpage de buna calitate, poate da rezultate foarte bune, si stabile.
9th October 2012, 10:09
2 out of 2 members found this post helpful.
emm, RoManiac, gabriel.stancu majoritatea platformelor sint deja optimizate onpage. Multe din ele nu mai au problema asta de ani de zile. Ah, ca unii dintre noi fac chestii custom nu inseamna altceva decat ca ganditi ceva mai mult decat restul.
Si apropo, optimizarea onpage nu inseamna doar HTMl, cod si ce mai stim noi din SEO. Google generalizeaza optimizarea spre directia UX, a optimiza site-ul ptr o experienta cat mai buna pe site. Filtre, optiuni, statistici, ratinguri fac parte din optimizarea onpage ptr vizitatori.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.