Eu am inteles o baza de date cu domeniile .com, .ro etc suspectate/gasite ca oferind (pe bani sau nu) linkuri (advertoriale, spam) pentru a putea fi evitate. Un link pe astfel de siteuri putand fi inutil sau chiar poate insemna penalizare.
In general cei ce vand public linkuri/advertoriale si la gramada, fac o afacere din asta, au cele mai mari sanse sa fie pe o astfel de lista.
Ma gandeam sa adunam domeniile care sint reclamate de catre Google ca facand unnatural linking. Ele pot deveni inutile in link building ptr Google, iar mailurile din Webmaster Tools ar putea fi un semnal. Ma gandesc sa trecem doar domeniile, nu paginile.
Are rost?
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Nu cred ca are rost, baza de date pe care am putea sa o facem este infima si inutila. Apoi cum esti tu sigur ca site-ul respectiv mai este bifat de google ca unnatural linking si nu sa facut o reconsiderare aprobata?
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
De ex, caz real: comunicatedepresa r , care se poate spune ca vinde linkuri la greu
Primeste mail, isi curata site-ul, si linkurile, dar ii scade PR de la 7 la 6 (nu-mi dau seama daca e penalizat, dar e clar ca a primit mail de "vandut linkuri"). Diferenta mare intre 7 si 6, dar totusi ii ramane 6 si isi continua activitatea.
Un astfel de site e "inca" bun pt linkuri, in functie de proiect si suma de investit, dar il trecem in lista sau nu?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Aveti si voi dreptate, mie semnalele astea m-ar fi ajutat acum sa evit link-urile de pe ei.. mai tarziu ramane de vazut. Dar da, e cam hazardat. Mersi.![]()
Sincer, eu cred ca daca era bubuit pentru vanzare de linkuri, pr-ul era acum 0, nu cred ca scadea doar cu un punct. Ce e drept, mai mult ca sigur au primit un warn, pentru ca prea brusc au renuntat la linkurile sitewide vandute.
Ca si sursa de linkuri, sincer, pentru 15 euro, prefer un comunicat de presa acolo decat trei advertoriale cumparate pe siteuri obscure .
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Ideea e ca iti devalorizeaza link-urile si abia apoi la un update de PR ti-l scade. Asta ar fi teoria..
Din ceea ce am observat pana acum, penalizarile cu drop de pr pentru vanzari de linkuri, au survenit instant. Mai mult ca sigur ca o asemenea corectie se aplica manual.
Ca sa nu mai deturnam discutia initiala, cred ca ar fi misto o dezbatere separata pe tema asta.
Parerea mea este ca se aplica, in anumite circumstante, tratamente preferentiale unor siteuri. Vezi de exemplu yahoo directory, care, desi e clar ca buna ziua ca vinde linkuri, (chestia cu brandingul si alte gogosi, sunt asa apa de ploaie) are bine mersi o foarte buna autoritate. Bineinteles, cred ca si cumunicate, exemplul dat de Tom mai sus, are parte de acelasi tratament.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Sunt cel putin socat, de sambata dimineata la un site din prima pozitie, emd ro cu tld .eu a disparut din google homepage-ul - totusi mai aparea la cautarea respectiva in pozitia 7 o subpagina a site-ului care nu avea nicio treaba.
La cautarea site:numesite.eu , mai apareau din 20-30 de pagini indexate doar 4
In fine, primul gand - am fost penalizat, asta e, ia sa vad ce naiba am facut de am fost penalizat - si am banuit un footer comun pe mai multe site-uri (am scos link-urile) si am trimis cerere de revizuire in aceeasi zi.
Si astazi, am aparut pe pozitia 3 cu hompage-ul care sambata numai era indexat absolut deloc.
so WTF?!
A mai patit cineva, imi este greu sa cred ca a avut efect cererea mea de reconsiderare in conditiile in care nu am primit niciun raspuns, si treaba asta cu raspunsul poate sa dureze si o luna daca esti norocos.
Reconsiderarea o puteti face aici https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration
Ultima modificare făcută de inscaun; 8th October 2012 la 15:52. Motiv: am primit multe intrebari legat de unde si cum se face cererea, asa ca am postat si link-ul
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)