Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Comentarii date de concurenta

Alex Ochea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    11th July 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    29
    Posturi
    296
    Putere Rep
    19

Implicit Comentarii date de concurenta

Salut!

Am verificat azi in MOZ si am descoperit ca am foarte multe comentarii (cu link pe ancora principala) pe siteuri in engleza.(mentionez ca acele siteuri au foarte multe comentarii, dar linkurile sunt nofollow). Probabil concurenta vrea sa ma inlature si imi scrie comentarii in siteuri cu Spam Score mare.

Banuiesc ca nu am cum sa scot acele comentarii. Imi poate afecta foarte rau siteul in felul acesta? Eu aduc destul de des linkuri de calitate. Ce pot face in cazul asta?

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    791
    Putere Rep
    43

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Le poti strange si poti face Disavow

Daca ai backlinkuri de calitate si site-ul are vechime de peste 8 luni nu ar trebui sa fie probleme indiferent de cate linkuri iti da concurenta.

Succes!

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    50
    Posturi
    359
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de Alex Ochea Vezi Post
    mentionez ca acele siteuri au foarte multe comentarii, dar linkurile sunt nofollow
    Nu asa este ca daca sunt linkuri nofollow, linkurile nu au valoare SEO nici pozitiv si nici negativ? In acest caz presupun ca Google nu ar trebui sa le ia in considerare. Si pe mine m-ar interesa un raspuns la aceasta intrebare.

Catalin Cerga este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    Nu asa este ca daca sunt linkuri nofollow, linkurile nu au valoare SEO nici pozitiv si nici negativ? In acest caz presupun ca Google nu ar trebui sa le ia in considerare. Si pe mine m-ar interesa un raspuns la aceasta intrebare.
    Din moment ce citations au valoare, linkurile nofollow de ce crezi ca n-ar avea?
    Albert Einstein. Sa am si eu ceva inteligent in semnatura.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    127
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    127

Implicit

Citat Postat în original de Alex Ochea Vezi Post
    Salut!

Am verificat azi in MOZ si am descoperit ca am foarte multe comentarii (cu link pe ancora principala) pe siteuri in engleza.(mentionez ca acele siteuri au foarte multe comentarii, dar linkurile sunt nofollow). Probabil concurenta vrea sa ma inlature si imi scrie comentarii in siteuri cu Spam Score mare.

Banuiesc ca nu am cum sa scot acele comentarii. Imi poate afecta foarte rau siteul in felul acesta? Eu aduc destul de des linkuri de calitate. Ce pot face in cazul asta?
    1. nu mai verifica in MOZ, pentru ca MOZ nu are toate link-urile, deci orice analiza MOZ e falsa (se bazeaza pe prea putine date)
    2. daca ai links spam in moz, sunt sanse sa ai mult mai multe, deci orice analiza e inutila. Degeaba vorbiti de nofollow, cand el poate avea alte 10.000 de dofollow
    3. da, este negative seo, care inseamna ca incepe o joaca de-a soarecele si pisica, in care tu pierzi pe termen lung. Citeste Cineva face seo negativ pentru siteul meu.

Nu sunt genul de subiecte pentru forum, pentru ca multi le inteleg gresit.
    Ultima modificare făcută de Tom; 23rd July 2015 la 14:23.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    261
    Putere Rep
    22

6 out of 6 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu sunt genul de subiecte pentru forum, pentru ca multi le inteleg gresit.
    Adica o problema legata de SEO nu isi are locul pe un forum dedicat SEO ?! Sau poate s-a aprins "agentul de vanzari" din tine si ai vrea sa fii contactat in particular ?

Asta cu "multi le inteleg gresit" este putin irelevanta - important este ca unii inteleg, deci asimileaza informatii noi. Nu orice informatie este pentru toata lumea (depinde de nivelul de pregatire al fiecaruia). Asa cum nu poti sa pui doar informatii de incepator si sa te astepti ca forumul sa creasca -> ca tot erau discutii ca aici se posteaza doar pe threadurile de caterinca.

Legat de MOZ - fiecare om are tool-urile lui. ca unele sunt mai bune decat altele, fiecare decide ce vrea, cat plateste si ce primeste. Dar sa spui ca "orice analiza MOZ e falsa" si "orice analiza e inutila" este aberant Tom ! Da, poate nu este completa, dar orice este mai bun decat nimic. Si daca face Disavow la tot ce ii arata MOZ (care nu e tot) si tot are sanse sa scape pentru ca poate mai raman doar 10% pe care MOZ nu le vede. Si cum omul a zis ca aduce mereu linkuri de calitate, poate balansa acel 10% ramas si sa o duca mult si bine fara sa fie penalizat.

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    50
    Posturi
    359
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Din moment ce citations au valoare, linkurile nofollow de ce crezi ca n-ar avea?
    Am plecat de la aceasta idee pentru ca in programul Seo Spy Glass langa linkurile nofollow riscul de penalizare este intotdeauna zero, cel putin asa am vazut la siteurile la care am verificat. Cred ca in acest caz intrebarea mea era justificata.

Completare:
    Consider ca trebuie sa completez postul meu cu urmatoarele explicatii.
    Seo Spy Glass arata risc de penalizare la linkurile in cazurile in care:
    - un numar mare de linkuri vin de pe un site
    - prea multe linkuri ai cu ancora respectiva, peste 5-10%
    - siteul respectiv are multe linkuri sau este ferma de linkuri
    etc.

In cazul in care linkul era nofollow intotdeauna riscul de penalizare era zero chiar daca am avut un numar mai mare de linkuri de pe siteul respectiv, nu lua in considerare ca acesta poate fi sau nu cu risc de penalizare. Sincer si mie mi se pare ca acesta poate fi o scapare totusi este bine sa discutam problema, poate invatam cu totii din ea. Precizez ca linkurile nofollow verificate de mine au fost de pe directoare web vechi puse manual dar care aveau anumite probleme si anume datorita numarului mare de taguri inserate s-au creat multe pagini cu continut dublicat de pe care veneau linkurile. Nu imi aduc aminte daca am scos sau nu linkurile respective pentru ca a fost acum un an dar intradevar am utilizat disavow pentru a scapa de un numar mare de linkuri cu risc de penalizare mare si siteul a iesit din penalizare.
    Ultima modificare făcută de Benko Zoltan; 23rd July 2015 la 18:36.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    127
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    127

Implicit

Citat Postat în original de nRazvan Vezi Post
    Adica o problema legata de SEO nu isi are locul pe un forum dedicat SEO ?! Sau poate s-a aprins "agentul de vanzari" din tine si ai vrea sa fii contactat in particular ?

Asta cu "multi le inteleg gresit" este putin irelevanta - important este ca unii inteleg, deci asimileaza informatii noi. Nu orice informatie este pentru toata lumea (depinde de nivelul de pregatire al fiecaruia). Asa cum nu poti sa pui doar informatii de incepator si sa te astepti ca forumul sa creasca -> ca tot erau discutii ca aici se posteaza doar pe threadurile de caterinca.

Legat de MOZ - fiecare om are tool-urile lui. ca unele sunt mai bune decat altele, fiecare decide ce vrea, cat plateste si ce primeste. Dar sa spui ca "orice analiza MOZ e falsa" si "orice analiza e inutila" este aberant Tom ! Da, poate nu este completa, dar orice este mai bun decat nimic. Si daca face Disavow la tot ce ii arata MOZ (care nu e tot) si tot are sanse sa scape pentru ca poate mai raman doar 10% pe care MOZ nu le vede. Si cum omul a zis ca aduce mereu linkuri de calitate, poate balansa acel 10% ramas si sa o duca mult si bine fara sa fie penalizat.
    1. Scopul meu nu este sa invat lumea cum sa faca negativ seo. Daca poti sa pricepi acest lucru, este ok, daca nu - problema ta. Am mii de posturi pe forum, raspund la orice subiect interesant, dar aici prefer sa evit discutia. Imi da voi sa fac asta?

Partea cu agentul de vanzari, banuiesc ca se refera la faptul ca vreau sa vand ceva. Eu ofer servicii seo, e ceva gresit? Am voie sa-mi vand serviciile online? Daca da, verifica te rog cate posturi am eu de "vanzare", raportate la numarul de posturi utile pe forum si spune-mi ce raport ai, comparat cu restul de useri.

Am sau am avut cel putin 20 de clienti de pe forum, pentru serviciile SEO. Daca cineva era nemultumit, banuiesc ca posta, dar nu e cazul. Nu sunt cei mai mari clienti, dar in online trebuie sa de demonstrezi, iar eu consider ca asta fac cand incerc sa dau sfaturi sau suturi in fund. Nu stiam ca nu am voie sa-mi spun parerea pe forum.

2. Fiecare foloseste ce tools doreste, eu imi spun parerea. Am voie? Moz este cel mai slab tool de seo, pentru ca se bazeaza pe prea putine date. Am mai discutat de asta, daca ai timp sa citesti, este ok. (am testat cu 8 useri de pe forum, cele mai populare tools de seo, iar moz iese ultimul in orice test, iar testul il fac an de an). Orice analiza este inutila, pentru simplu fapt ca moz nu are links-urile necesare pentru analiza. Implicti PA si DA sunt gresite si implicit inutile. Daca poti sa intelegi asta, este perfect, daca nu - problema ta.

Da-mi voie te rog sa-mi spun parerea, fie ca tie nu-ti place. Poti sa eviti posturile mele, poti utiliza rotita de la mouse pentru scroll.

------------------

Ontopic.

1. Moz nu are links, deci nu are datele corecte = e inutil. Ahrefs, Majestic sunt mult peste MOZ. WMT are toate link-urile, un export cu analiza pe baza lor este cea mai simpla metoda. Cand vrei sa analizezi corect links, ma astept sa cauti toate links, sau nu e bine nRazvan?
    2. Negativ seo este foarte nociv, o discutie pe thema asta pe forum este o promovare si educare a unor astfel de actiuni, iar eu nu vreau sa promovez asa ceva.

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    Am plecat de la aceasta idee pentru ca in programul Seo Spy Glass langa linkurile nofollow riscul de penalizare este intotdeauna zero, cel putin asa am vazut la siteurile la care am verificat. Cred ca in acest caz intrebarea mea era justificata.

Completare:
    Consider ca trebuie sa completez postul meu cu rumatoarele explicatii.
    Seo Spy Glass arata risc de penalizare la linkurile in cazurile in care:
    - un numar mare de linkuri vin de pe un site
    - prea multe linkuri ai cu ancora respectiva, peste 5-10%
    - siteul respectiv are multe linkuri sau este ferma de linkuri
    etc.

In cazul in care linkul era nofollow intotdeauna riscul de penalizare era zero chiar daca am avut un numar mai mare de linkuri de pe siteul respectiv, nu lua in considerare ca acesta poate fi sau nu cu risc de penalizare. Sincer si mie mi se pare ca acesta poate fi o scapare totusi este bine sa discutam problema, poate invatam cu totii din ea. Precizez ca linkurile nofollow verificate de mine au fost de pe directoare web vechi puse manual dar care unele aveau anumite probleme si anume daotrita numarului mare de taguri inserate sau creat multe pagini cu continut dublicat de pe care veneau linkurile. Nu imi aduc aminte daca am scos sau nu linkurile respective pentru ca a fost acum un an dar intradevar am utilizat disavow pentru a scapa de un numar mare de linkuri cu risc de penalizare mare si siteul a iesit din penalizare.
    Spyglass e un tool bun, trebuie doar sa-l setezi corect cand ai peste 40.000 links.

Discutia cu dofollow - nofollow, este ceva la care eu nu vreau sa particip fiind un topic de negative seo. Dar sfatul meu (pentru tine) este sa analizezi un pic impactul anchorelor si implicit a unei penalizari penguin.

---------

Eu ma retrag aici. O sa-i raspund doar lui nRazvan la atacuri, dar nu si la alte discutii din topic, indiferet ca Dan sau alti useri considera utila discutia, eu o consider nociva. Nu facem altceva decat sa demonstram ca negative seo functioneaza.
    Ultima modificare făcută de Tom; 23rd July 2015 la 19:02.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    36

Implicit

Moz raporteaza putine linkuri, dupa cum zice @Tom.

Vezi ca Google Webmaster Tools (Search Console) raporteaza si el inbound links.

cognitiveseo.com are niste grafice cu link velocity (viteza de obtinere a linkurilor) ceea ce ar fi interesant pentru cazul tau - e facut de un roman, am impresia ca a colaborat si Krumel la el. Aici ai un full trial daca dai o metoda de plata.

De asemenea, iti recomand sa folosesti ahrefs.com sau majestic.com in loc de moz pentru a vedea links.

Daca vrei da-mi siteul pe PM, iti voi da niste sfaturi in masura in care pot.

Ca si prime solutii vad
    - Disavow Tool - Google
    - raport la Google in care le expui problema (au resurse sa rezolve, daca nu e rezolvata deja)

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    261
    Putere Rep
    22

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit

@Tom - nu se pune problema ca nu ai avea voie sa iti expui parerea! Este foarte bine ca faci asta si apreciez ca ai facut-o in mii in de posturi. Problema mea vine din felul in care o expui. Tu cand ai zis ce ai zis (si de alte multe ori), ai spus-o foarte autoritar ca si cum este ca tine si asta e tot. Sunt foarte multe subtilitati si multe lucruri difera de la situatie la situatie.

Cand zici ca ce raporteaza MOZ este inutil, eu zic ca e mai bine decat nimic. Decat sa nu faci disavow la nimic, mai bine faci la putin. Asta e parerea mea si consider ca are o logica in spate. De aici pleaca 2 chestii:
    1) Nu consider ca MOZ e bun, nici pe departe.
    2) "Cand vrei sa analizezi corect links, ma astept sa cauti toate links, sau nu e bine nRazvan?" - Adevarat. Omul in schimb spune ce are la indemana. Puteai sa ii recomanzi sa foloseasca altceva pentru ca "ar fi mai bine" dupa parerea ta/testele tale.

"WMT are toate link-urile" - Din experienta mea, WMT nu are toate linkurile. Dar am dat o cautare pe google si se pare ca imi da dreptate. Am ales doar 1 link pentru exemplificare cu mentiune de la Matt Cutts din 2013 - https://www.seroundtable.com/google-...ive-17198.html

"O sa-i raspund doar lui nRazvan la atacuri" - Nu vreau sa te atac pe tine personal, vorbesc foarte serios. Atitudinea in care expui anumite lucruri consider ca ar ajuta mai mult daca ar fi alta. Si asta a fost "problema mea" de la bun inceput cu tine. Fiecare stie ce stie si are experienta lui. Eu am facut testele mele, tu le faci pe ale tale. Eu concep strategiile intr-un fel, tu in alt fel...si tot asa.

Negative SEO - inteleg de ce nu ai vrea sa se discute acest subiect dar...si asta e doar logica mea, nu se inseamna ca e buna...cei care abia aud de acest subiect sunt incepatori si nu au resurse pentru a face probleme serioase. Cei care au deja experienta peste medie, 99.99% stiu despre subiect si este vorba doar de o decizie morala.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Trafic.ro are concurenta | Stato.ro
    De Bogdan Calin în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 3rd June 2013, 18:20
  2. Concurenta lui Google
    De cris în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th January 2013, 21:54
  3. Concurenta murdara
    De lovelife în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 23rd March 2012, 13:56
  4. Tu cum influentezi concurenta?
    De Dan în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 4th October 2011, 01:21
  5. Cum te protejezi de concurenta ?
    De Alvy în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 13th January 2011, 14:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.