Pagina 7 din 9 PrimulPrimul ... 56789 UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 86

Subiect: user care nu a platit serviciile.....

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

@cristianionescu - e la sfarsitul legii si se refera la ce inregistreaza cei implicati, nu procurorul. Si se refera si la imagini si "alte inregistrari"
    - Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.

Asa, acum sa revenim la cat de "de cacao" e legea:
    ZADARNIC Big Brother fără folos pe străzile Clujului

Cu alte cuvinte - il vezi ca fura, stii ca fura, dar n0-ai ce sa ii faci, ca te opreste legea. Hai sa fim seriosi. Legea e gresita sau incompleta.
    Din cate stiu, e acceptata ca proba, iar daca cineva nu crede, se face expertiza inregistrarii si a aparatului cu care a fost facuta inregistrarea (aka telefon mobil, camera foto, camera video)
    Trust, but verify.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Citat Postat în original de cristianionescu Vezi Post
    PS. In curand in ritmul asta ma apuc sa facturez servicii de consultanta.
    Avocatu' tot avocat ... Hai bre ca e schimb de experienta.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

cristianionescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Dan, am vorbit cu vreo 4 colegi pe Messenger, inregistrarea audio nu este valida daca nu este facuta cu aparatura omologata, la cererea procurorului si cu acceptul judecatorului.
    Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege se refera la altele decat cele de mai sus (adica pontaj electronic de exemplu). Video si Audio doar la cererea procurorului vizata de judecator.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de cristianionescu Vezi Post
    Dan, nu se pune. Nu e dovada in instanta.
    Daca tu il filmezi pe unul ca trece pe rosu de 999 de ori intr-o zi, politia nu ii poate lua permisul. Aparatura ta de inregistrare e omologata de RAR? Corespunde standardelor din directiva europeana N:245454XXXX? Eventual il vor chema la sectie pentru o mica discutie, si cam atat.
    Personal, am fost implicat intr-un accident de curand. Un motociclist de langa mine a filmat toata scena involuntar (avea o camera pe casca). Cu "bucatica de film" eu m-am dus frumos la politie pe un CD.
    Politistii au acceptat proba senini. Ce sa inteleg ? Ca ei nu stiu legile, ca nu le aplica sau .. e vorba de alta circumstanta?

Multam
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Politistii nu au treaba. Ei o vad, constata, dar nu pot actiona in baza ei. Au nevoie de dovezi fizice. Pot sa vada caseta sa inteleaga cum s-a produs accidentul. Probele fizice tin de masurarea distantelor de franare de exemplu.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    38

Implicit

Ok, caz concret : Accident live pe ro (asta e accidentul de care vorbeam - nu e unul grav, dar putea fi. Ma intereseaza aspectul legislativ al inregistrarii)

Nu stiu cat de offtopic suntem deja pe acest post, scuze ZeTTu. Se poate deschide unul nou daca moderatorii/admins considera.
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Zimbru Vezi Post
    Personal, am fost implicat intr-un accident de curand. Un motociclist de langa mine a filmat toata scena involuntar (avea o camera pe casca). Cu "bucatica de film" eu m-am dus frumos la politie pe un CD.
    Politistii au acceptat proba senini. Ce sa inteleg ? Ca ei nu stiu legile, ca nu le aplica sau .. e vorba de alta circumstanta?

Multam
    Politistul nu e judecator.

Sa nu se inteleaga ca astfel de probe sunt inutile sau ca cineva e tampit sa nu tina cont de ele. Dar vorbim aici de anchetatori. Treaba lui e sa gaseasca un vinovat si sa-l infunde cat mai tare pe baza a ceea ce vede in teren. Inclusiv probe video. Doar ca mai sunt avocati de cealalta parte care pot contesta o gramada din probe. Or contesta ei autenticitatea materialului video, dar poate mai gaseste anchetatorului un om care sa depuna marturie impotriva lui. Poate l-a vazut cineva, poate l-a auzit ce are de gand sa faca. Poate acel cineva ajuta sa se reuseasca in final sa se stabileasca o legatura intre presupusul hot si bunurile furate. In final, judecatorul decide.

Cam asa merg lucrurile. Ideea e ca daca-l filmezi nu poti sa bati din palme si sa zici: "L-am condamnat". E o chestie care tine de obiectivitate si cred ca ati vrea sa se aplice si pe el: "Decat un nevinovat in puscarie, mai bine 10 vinovati afara!"

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Zimbru Vezi Post
    Ok, caz concret : Accident live pe ro (asta e accidentul de care vorbeam - nu e unul grav, dar putea fi. Ma intereseaza aspectul legislativ al inregistrarii)

Nu stiu cat de offtopic suntem deja pe acest post, scuze ZeTTu. Se poate deschide unul nou daca moderatorii/admins considera.
    Hai sa o luam altfel. Pana acum 1-2-3 ani, cate accidente din astea se rezolvau cu proba video? Niciunul si cu toate astea, lumea tot se descurca. Exista un martor in spate, exista niste expertize. Le masoara frantele, etc. Boul ala poate zice mersi, pentru ca daca nu era lovit cred ca intra direct in pietoni. Te duci la ei si gasesti unul sa depuna marturie ca erau deja pe trecere (aveau verde) - deci el clar a trecut pe rosu.

Apoi ii arati politistului si filmarea sa aiba sa vada si mai clar cum s-au intamplat lucrurile si mai departe stie el cum sa ancheteze.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Asa este. Inregistrarea video + audio nu tine ca proba in instanta.

Repet:

Interceptarea și înregistrarea convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare (adica mail) se realizează cu autorizarea motivată a judecătorului, la cererea procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală, în condițiile prevăzute de lege, dacă sunt date ori indicii temeinice privind pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni pentru care urmărirea penală se efectuează din oficiu, iar interceptarea și înregistrarea se impun pentru stabilirea situației de fapt ori pentru că identificarea sau localizarea participanților nu poate fi făcută prin alte mijloace ori cercetarea ar fi mult întârziată.

Interceptarea și înregistrarea convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare pot fi autorizate în cazul infracțiunilor contra siguranței naționale prevăzute de Codul penal și de alte legi speciale, precum și în cazul infracțiunilor de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede sau alte valori, în cazul infracțiunilor.

Si cum cel cu 10$ nu a facut terorism, si nici nu a atentat la siguranta nationala, si cum nu ai autorizatie de la judecator, revenim la punctul 0.

Chivu Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.128
    Putere Rep
    37

Implicit

stai linistit..chiar interesanta discutia,daca accepta bineinteles si adminii...
    Zimbru... filmarea ta e de nota 10...sincer...
    Recomand cu caldura serviciile oferite de Mutari mobila

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Zettu, Zimbru calitatea este fantastic de buna, asa este. Insa inregistrarea nu poate produce consecinte juridice conform legii de mai sus. Insa poti lua numerele tuturor masinilor din intersectie, si brusc ai proba cu martori fiind vorba de un accident. Deci te ajuta, indirect insa. La contractele comerciale (gen vanzare-cumparare) proba asta cu martori nu tine loc de contract semnat.

Pagina 7 din 9 PrimulPrimul ... 56789 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 13th September 2011, 15:26
  2. Vand 4 domenii din care 2 cu hosting platit
    De alias74 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th February 2011, 00:53
  3. Director Web Platit -
    De Andreiuk în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 5th November 2010, 00:51
  4. PayPal m-au platit de 2 ori (sau ING?)
    De CatalinTM în forumul PayPal
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 26th July 2008, 11:32
  5. Cat ati platit pe reclama CPC?
    De crissuca în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th February 2008, 12:43

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •