Pagina 3 din 9 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 86

Subiect: user care nu a platit serviciile.....

cristianionescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Dan, imi cer scuze, nu am vrut sa fiu rautacios. Am explicat doar cum functioneaza sistemul juridic european, respectiv prezumtia de nevinovatie. Adevarul este prin esenta sa ceva interpretabil. Din acest motiv exista avocati/tribunale.

Ce este adevarul? Adevarul sau proba de veritate asa cum se numeste in termeni juridici certifica o stare de fapt, demonstrabila cu documentatia aferenta. Un contract intre parti este guvernat de "legea partilor", lege opozabila tertilor, care poate fi instrumentata. Daca platesti 10 Euro sa zicem fara un contract, legal vorbind, pur si simplu nici o instanta din lume nu iti poate da dreptate. Din acest motiv se folosesc servicii de escrow. Un astfel de contract trebuie sa indeplineasca doua conditii, una de forma si una de continut. In Romania sunt acceptabile in instanta doar contractele care indeplinesc titulatura de inscris in forma autentica, purtand semnatura originala, si semnate olograf cu „numele și prenumele partilor”. Daca un inscris nu este sub semnatura privata, el nu produce efecte juridice.

Daca regulile de mai sus nu ar exista, un stat modern nu ar putea functiona.
    Ultima modificare făcută de cristianionescu; 11th October 2011 la 21:10.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Daca in Romania sunt acceptate DOAR aceste contracte, atunci eu voi convinge judecatorii sa accepte DOAR calomniile in scris, stampilate, parafate si traduse legalizat intr-o limba de circulatie internationala.
    Acum serios vorbind, adevarul pentru mine inseamna asa: am platit unui om 10$, nu mi-a oferit ce mi-a promis. As simple as that.
    Legal, daca el ma da in judecata CONSTIENT ca el a gresit, ii dau dreptate, platesc daune si apoi imi dedic o ora pe zi pentru restul vietii ca sa ii fac viata "frumoasa". Norocul meu ca nu am intalnit asa specimene, ca as fi avut putine ore doar pt mine.
    Trust, but verify.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Citat Postat în original de cristianionescu Vezi Post

In Romania sunt acceptabile in instanta doar contractele care indeplinesc titulatura de inscris in forma autentica, purtand semnatura originala, si semnate olograf cu „numele și prenumele partilor”.
    Din cate cunosc si documentele olografe sunt acceptate in instanta, nu numai cele incheiate in forma autentica, asa zisele "chitante de mana" . Intr-adevar, semnatura este mandatorie pentru ca documentul sa produca efecte juridice.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Dan, promisiunea in speta data de tine nu constituie act cauzator de efecte juridice in lipsa contractului. Daca promisiunea de vanzare nu respecta conditiile cerute de lege atunci aceasta nu are consecinte juridice. Promisiunea de vanzare in conditiile legii, poarta numele de antecontract si nu este valabila fara semnatura. Nici macar daca pentru cei 10$ ti-ar fi promis public, la TV, cu martori, ceva, ea nu ar fi cauzat efecte juridice. Imagineaza-ti ca in acest caz, toata clasa politica ar fi pasibila de pedeapsa in cazul promisiunilor electorale neindeplinite.

Robyroy, adevarat dar nu la prestarea de servicii sau la vanzare-cumparare de programe. Aici vorbim de necesitatea unui contract care sa prevada fara echivoc drepturile si obligatiile partilor.

Dan
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Pai stii cum e?
    Merg la magazin.
    Dan - vreau si eu un pachet de gume
    Vanhzatorul - 1 leu
    Dan - poftiti
    Vanzatorul - La revedere
    Dan - pai nu mi-ati dat gumele
    Vanzatrul - avem noi vreun contract semnat?

Dan in fata usii magazinului, spune unui prieten - ba, asta mi-a luat banii si nu mi-a dat gumele
    Dan a doua zi dimineata primeste citatie pentru un proces de calomnie.

Legal, vanzatorul castiga.

Referitor la politicienii care ar trebui sa fie in puscarie pentru promisiuni neindeplinite - tu nu crezi ca ar fi dragut din partea lor sa infunde puscariile? Au influentat populatia pentru foloase personale, practic au tradat tara. I-as baga pe toti pentru inalta tradare. Sa mai iasa cand n-o sa mai poata candida
    Trust, but verify.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Dan, exista o poanta intre avocati pe tema asta. Este legata de principiul schimbului simultan.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Dan a doua zi dimineata primeste citatie pentru un proces de calomnie.
    DAnutz nu poate primi citatie pentru un proces de calomnie, pentru ca insulta si calomnia, pentru moment nu ma sunt incriminate de legea penala ...
    Te-am scapat, dai o bere
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Dan
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Citat Postat în original de cristianionescu Vezi Post
    Dan, exista o poanta intre avocati pe tema asta. Este legata de principiul schimbului simultan.
    Povesteste-ne mai multe despre schimbul acesta simultan. Please

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    DAnutz nu poate primi citatie pentru un proces de calomnie, pentru ca insulta si calomnia, pentru moment nu ma sunt incriminate de legea penala ...
    Te-am scapat, dai o bere
    Citez si io de la altii, c anu ma pricep:
    Art. 206 Cod Penal reglementeaza infractiunea de calomnie in sensul urmator:
    1. Afirmarea sau imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste cu amenda de la 250 la 13000 lei (RON).
    2. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    27

Implicit

Dan, am trimis un mesaj.

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    29

Implicit

@Dan Eu am avut onoarea de a vedea asa ceva in timp ce mergeam cu trenul Iasi-Bucuresti. Numai ca situatia era inversa. Un gog s-a dus la un magazin cand a oprit trenul in gara, a luat o sticla de suc si apoi s-a intors fara sa plateasca. Vanzatorul dupa el cu militia. Fara niciun martor care sa confirme daca a dat banii sau nu, ala sorbea din sticla in timp ce vanzatorul si militienii incercau sa scoata banii de la el. Si sa vezi ce sictir pe om ...

Pagina 3 din 9 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 13th September 2011, 16:26
  2. Vand 4 domenii din care 2 cu hosting platit
    De alias74 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th February 2011, 01:53
  3. Director Web Platit -
    De Andreiuk în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 5th November 2010, 01:51
  4. PayPal m-au platit de 2 ori (sau ING?)
    De CatalinTM în forumul PayPal
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 26th July 2008, 12:32
  5. Cat ati platit pe reclama CPC?
    De crissuca în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th February 2008, 13:43

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •