O mica problema legata de functionare: modul de afisare ar trebui retinut printr-un cookie (am vazut ulterior ca exista o setare in Preferinte dar nu e destul).
Anyway, laudabila initiativa.
Multa bafta!
PS. De ce "more" si nu "mai multe" in SERPs ?
O mica problema legata de functionare: modul de afisare ar trebui retinut printr-un cookie (am vazut ulterior ca exista o setare in Preferinte dar nu e destul).
Anyway, laudabila initiativa.
Multa bafta!
PS. De ce "more" si nu "mai multe" in SERPs ?
Ultima modificare făcută de Andrei Luca; 4th July 2008 la 20:07.
Sunt foarte interesat de evolutia acestui proiect.
Total de acord.totusi, tin la parerea mea ca pentru un motor de cautare 100% romanesc, aflat pe un domeniu .ro, se preta mai bine un nume romanesc [...]
Design-wise imi place, e pretty cool.
Dar daca imi pun ochelarii de programator ... imi vine sa stramb din nas.
...deocamdata e o oglinda al google.ro si din cate spui tu, depinde de el.In legatura cu dependenta fata de Google, aceasta nu mai exista, noi facem query in baza noastra de date, insa facem anumite comparati cu Google pentru a verifica relevanta rezultatelor noastre cum e scris si pe About, facem totul pentru a devenii din ce in ce mai buni.
Aceeasi poveste si la searchul de imagini si video si celelalte. Primesc exact aceleasi rezultate ca la google.com.
Ceva imi da senzatia ca inca foloseste Google API ...
Sunt umpic dezamagit de 'tehnica' asta ... cand am vazut titlul topicului, chiar speram sa fie ceva pur romanesc.
Te rog sa ne tii la curent cu evolutia proiectului.
Mult success va doresc!
Ultima modificare făcută de lunatique; 4th July 2008 la 21:41.
Hm, a trecut ceva timp de cand nu au mai fost discutii atat de aprinse in aceasta sectiune a forumului. Si cum sunt direct interesat de subiect, si cum incerc sa reprezint in aceasta discutie "concurenta" nu imi voi da foarte mult cu parerea. Precizez ca pana in momentul acestui post inca nu am vizitat/testat proiectul in cauza.
Ce apreciez?
Faptul ca INCA un proiect imi confirma interesul pentru, hai sa spunem asa, piata romaneasca a motoarelor de cautare. La ce nivel este, a fost, sau va fi aceasta piata ramane de discutat, insa este clar ca nu sunt singurul "nebun" care crede intr-o astfel de realizare. Repet, punerea in practica nu o discut. Inca.
Revin...
Daca ai nevoie de un programator... | Nu folosesc !YM
Daca tot s-a investit atat, de ce folositi Thumbshots.org cu incalcarea licentei? Daca nu vreti link in plus pe paginile care folosesc Thumbshots de ce nu luati unul platit?
consider ca mai e putin de lucru la el ca sa ma convinga sa il folosesc in defavoarea Googleului
Tin sa felicit pe domnul Hutuleac Bogdan pentru acest proiect(pe termen lung).
Am vazut multe critici in acest post, dar nu inteleg o treaba; ok nu este motor de cautare romanesc si sunt deacord cu aceasta afirmatie conform definitiilor date de mmariusel. Intrebarea mea este :
In categoria "Motoare de cautare romanesti" din acest forum cate posturi cu "motoare de cautare romanesti" facute de la 0 gasiti? (conform definitiei)
Dupa parerea mea ar trebui incurajat un astfel de proiect.
Multumim pentru aprecieri, chiar avem nevoie, cu cat impresiile sunt mai bune cu atat e mai bine pentru noi, pentru ca in proiectul asta avem nevoie de mult suport. Deci multumim inca o data!
Am observat ca s-a pus o intrebare in legatura cu identificarea pt spiderul Yoozila, raspunsul este ca inca nu folosim un useragent specific pentru spiderul Yoozila, cum exista googlebot si yahoo! slurp, asta din cauze tehnice legate de testare, pentru ca vrem sa facem o indexare cat mai buna, deci pentru moment Spiderul Yoozila va ramane anonim (se va comporta ca un user normal) pana ne decidem sa-i dam un nume.
nu e vorba ca incurajam sau nu acest proiect (normal ca e de laudat ambitia de a face un motor de cautare romanesc), spuneam doar ca pana una alta google lucreaza foarte bine pentru ce am eu nevoie si ca deocamdata nu cred ca o sa il folosesc. Poate asa doar ca sa mai vad ceva schimbari
Bravo! In afara de nume, care suna cam ciudat - dar asta poate fi un avantaj - imi place, mai ales ca sunt cam cu toate site-urile pe primul loc la fel ca la unchiu' Gugalchiar daca rezultatele din prima pagina difera de cele din Google
![]()
Eu zic ca sunteti la inceput si mai aveti de lucru... spre exemplu la descrierile de sub titlul site-urilor.. incercati sa le faceti mai relevante, mai ales ca la unele site-uri sunt doar cateva cuvinte. Imi place si layout-ul, chiar daca eram obisnuit cu el din cauza unor plug-inuri de FireFox.
Ca sugestie as mai spune sa puneti si cifra cu locul pe care se afla site-ul in SERP (rezultatele cautarii)
Ex:
Multa bafta in continuare si abia astept sa ma apuc de optimizat site-uri pentru Yozila![]()
![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)