Pagina 4 din 13 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 125

Subiect: Yoozila - Un nou motor de cautare romanesc!

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de hutzu Vezi Post
    In legatura cu dependenta fata de Google, aceasta nu mai exista, noi facem query in baza noastra de date, insa facem anumite comparati cu Google pentru a verifica relevanta rezultatelor noastre.
    deci ceea ce returneaza siteul este ceva ce v-a returnat google la momentul in care primul vizitator a cautat ceva pe siteul tau.
    practic, nu sunt date noi fata de ce am lua de pe google, ci doar un design mai "prietenos" - multumim, dar preferam google, macar de acolo luam rezultatele in timp real.
    Imi cer scuze daca sunt greseli gramaticale, dar acel text a fost facut in 30 min cu, multe modificari din cauza, ca nu am cum sa va transmit ceva exact, eu nu sunt in masura (programator) sa va explic cu exacticitate ce se intampla in spatele Yoozila, stiu anumite aspecte dar nu in totalitate.
    greselile gramaticale sunt numeroase, si foarte similare (fara suparare) cu cele facute de elevi in zilele noastre: "a-ti", "exacticitate", etc

orice firma cat de cat serioasa are un departament de PR care se ocupa cu promovarea, si are grija ca imaginea firmei sa nu fie stirbita de asemenea greseli.

desigur, "directorul" nu trebuie sa stie toate detaliile tehnice, insa inainte de a face marele anunt, ar fi fost indicat macar sa cunoasca cum functioneaza sistemul.
    Nu sunt libere, sunt in curs de achizitionare doar ca dureaza mai mult din cauza ca trebuie aplicate anumite legi ale copyright-ului.
    asta a fost buna.

Nu uita ca Seopedia este o comunitate alcatuita (in mare parte) din profesionisti in ale web-ului, asa ca atunci cand veniti cu asemena gogosi, nu faceti decat sa starnesti zambete, iar comentariile la acest thread, care sunt deja preluate de google, vor dauna imaginii "companiei"- btw, daca dam un search, vom gasi acesta companie inregistrata pe undeva?
    Ultima modificare făcută de Daniel; 4th July 2008 la 20:01.

hutzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th April 2008
    Posturi
    37
    Putere Rep
    33

Implicit

MMariusel, in oarecum aveti dreptate.

Cea ce Yoozila a facut, a fost sa "indexeze baza de date" de la Google pana un anumite Pagerank, din motive financiare si tot din acestea motive ne-am oprit doar pana la un anumit Pagerank, pentru ca cele aproximativ 30-35mld de pagini web (cel putin asa am dedus noi) care la are Google se intind pe o suprafata mare de servere si intretinerea acestora costa enorm de mult.

Multumesc pentru definitii si DA, Yoozila se regaseste printre acestea, pentru ca in momentul de fata isi face cache singur (indexeaza singur) si face cea ce un motor de cautare ar trebuii sa faca.

*Repet nu mai pot vorbii despre tehnoligia din spatele Yoozila, pentru ca am atins pragul cunostintelor mele care sunt de suprafata si nu in amanunt in legatura cu tehnologia implementata (incerc sa va zic ceva concret nu ce m-am gandit eu peste noapte), pe langa acest motiv sunt implicate si motive concurentiale.

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    490
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de domenii Vezi Post
    dar preferam google, macar de acolo luam rezultatele in timp real.
    Nici google nu are rezultate in timp real.
    Citat Postat în original de domenii Vezi Post
    orice firma cat de cat serioasa are un departament de PR care se ocupa cu promovarea, si are grija ca imaginea firmei sa nu fie stirbita de asemenea greseli.
    Exagerezi, e vorba doar de un reply intr-un forum, nu un press release. Oricine face greseli.
    Citat Postat în original de hutzu
    Multumesc pentru definitii si DA, Yoozila se regaseste printre acestea, pentru ca in momentul de fata isi face cache singur (indexeaza singur) si face cea ce un motor de cautare ar trebuii sa faca.
    Trebuia precizat asta de la inceput, evitam multe posturi
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

hutzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th April 2008
    Posturi
    37
    Putere Rep
    33

Implicit

@alecs - Da, trebuia sa precizez de la bun inceput. Acuma deja incep sa nu mai vad rostul acestui Topic... Prin faptu ca ma asteptam sa primim feedback in legatura cu functionarea, pareri legate de aspect, acesibilitate, etc. Am vorbit si despre tehnoligie, am vorbit si despre alternativele pe care le-am urmat pentru a reduce costurile si din cate vad nu prea toata lumea intelege ce se intampla in spatele Yoozila.

@domenii - Nu avem un departament de imagine (inca), avem un consilier pe probleme de presa si comunicate oficiale care este platit pentru fiecare analiza si comunicat pe care-l face. Insa aici nu fac nici o redactare pentru presa, doar discut pe un forum cu utilizatorii sau posibili utilizatorii a motorului de cautare. Yoozila International S.R.L este inregistrata la registrul comertului. Nu am inceput acest topic pentru a afrima "gogosi".

Yoozila ofera rezultate proprii cu o relevanta cat mai buna. Daca afirmi ca rezultatele din baza de date sunt statice (vechi, ne actualizate) inseamna ca nu ai inteles nimic din ce am afirmat pana acuma. Yoozila reimprospateaza baza de date sau mai bine zis fiecare pagina web indexata la anumite perioade si se compara indexu nou cu indexu vechi.

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

da, firma este inregistrata la registrul comertului.
    cu ce useragent se identifica spiderul yoozila?
    multa bafta cu motorul de cautare romanesc.

totusi, tin la parerea mea ca pentru un motor de cautare 100% romanesc, aflat pe un domeniu .ro, se preta mai bine un nume romanesc (cat de usor i se poate spune cuiva la telefon numele motorului de cautare?
    y-grec, o de doua ori si zilla cu un singur "l"
    :-)

Andrei Luca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    2nd April 2007
    Locaţie
    Iași
    Posturi
    522
    Putere Rep
    43

Implicit

O mica problema legata de functionare: modul de afisare ar trebui retinut printr-un cookie (am vazut ulterior ca exista o setare in Preferinte dar nu e destul).
    Anyway, laudabila initiativa.

Multa bafta!

PS. De ce "more" si nu "mai multe" in SERPs ?
    Ultima modificare făcută de Andrei Luca; 4th July 2008 la 21:07.

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    42

Implicit

Deci dvs. ati afirmat ca cache-ul se bazeazape cautarile google. Indexarea este altceva decat cachingul. In momentul in care va exista un spider care va face crawling pe pagini si va face indexare si discovery pe ele si va salva aceste date atunci se va numi motor de cautare.

Pana atunci insa este un front end bazat pe un logog vechi de LookSmart si care are caching din Google results ordonate dupa pagerank.

Aceasta e opinia mea de programator, daca era altfel implementat eu eram PRIMUL care sa salut initiativa. Din pcate inca nu este insa timp de modificari sunt.
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

lunatique este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th January 2007
    Locaţie
    tg mures
    Posturi
    59
    Putere Rep
    35

Implicit

Sunt foarte interesat de evolutia acestui proiect.

totusi, tin la parerea mea ca pentru un motor de cautare 100% romanesc, aflat pe un domeniu .ro, se preta mai bine un nume romanesc [...]
    Total de acord.

Design-wise imi place, e pretty cool.
    Dar daca imi pun ochelarii de programator ... imi vine sa stramb din nas.

In legatura cu dependenta fata de Google, aceasta nu mai exista, noi facem query in baza noastra de date, insa facem anumite comparati cu Google pentru a verifica relevanta rezultatelor noastre cum e scris si pe About, facem totul pentru a devenii din ce in ce mai buni.
    ...deocamdata e o oglinda al google.ro si din cate spui tu, depinde de el.
    Aceeasi poveste si la searchul de imagini si video si celelalte. Primesc exact aceleasi rezultate ca la google.com.

Ceva imi da senzatia ca inca foloseste Google API ...

Sunt umpic dezamagit de 'tehnica' asta ... cand am vazut titlul topicului, chiar speram sa fie ceva pur romanesc.

Te rog sa ne tii la curent cu evolutia proiectului.

Mult success va doresc!
    Ultima modificare făcută de lunatique; 4th July 2008 la 22:41.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    47

Implicit

Hm, a trecut ceva timp de cand nu au mai fost discutii atat de aprinse in aceasta sectiune a forumului. Si cum sunt direct interesat de subiect, si cum incerc sa reprezint in aceasta discutie "concurenta" nu imi voi da foarte mult cu parerea. Precizez ca pana in momentul acestui post inca nu am vizitat/testat proiectul in cauza.

Ce apreciez?
    Faptul ca INCA un proiect imi confirma interesul pentru, hai sa spunem asa, piata romaneasca a motoarelor de cautare. La ce nivel este, a fost, sau va fi aceasta piata ramane de discutat, insa este clar ca nu sunt singurul "nebun" care crede intr-o astfel de realizare. Repet, punerea in practica nu o discut. Inca.

Revin...

Sebastian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th June 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    47
    Posturi
    150
    Putere Rep
    35

Implicit

Daca tot s-a investit atat, de ce folositi Thumbshots.org cu incalcarea licentei? Daca nu vreti link in plus pe paginile care folosesc Thumbshots de ce nu luati unul platit?

Pagina 4 din 13 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Baluba - motor de cautare romanesc
    De Marius Mailat în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 10th January 2009, 21:59
  2. Nameseek.Eu --- Motor cautare romanesc!
    De cipcip în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 45
    Ultimul Post: 10th July 2008, 02:04
  3. Cel mai bun motor de cautare romanesc
    De radupaco în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 4th May 2008, 10:19
  4. Un nou motor de cautare romanesc
    De aricius2000 în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th November 2006, 03:15
  5. dodo.ro - Motor de cautare romanesc