Era vb. de discutat, nicidecum de hulit.
Daca insa are algoritm, db si crawler proprii, atunci jos palaria. E f tare. Designul imi place si el
Era vb. de discutat, nicidecum de hulit.
Daca insa are algoritm, db si crawler proprii, atunci jos palaria. E f tare. Designul imi place si el
Va invit sa studiati date tehnice motociclete si sa vizionati graffiti
nu vreau sa par rautacios, dar un nume mai "romanesc" pentru un motor de cautare "romanesc" nu se gasea?
yoozilla nu-mi inspira nimic romanesc.
Si unde e munca cand ai la dispozitie un Googpe API care iti face toata treaba? Tu doar implementezi designul si cam atat. Nu ai treaba cu indexarea, nu ai treaba cu algoritumul, nu ai baza de date.....
Eu cred ca merita sprijinite proiectele la care se depune munca proprie, nu doar de luat un script de pe net si modificata doar partea de design.
Si de ce 100% romanesc? Nu are romanesc in el decat domeniul care e .ro
Da o cautare pe gooogle dupa ceva si aceeasi cautare pe yoozila si ai sa gasesti raspunsul.In plus, nu avem de unde sa stim (deocamdata) daca nu au db spideri si algoritmi proprii.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Ma "dotez" cu o cafea mare si cu multa rabdare!
Nu am de gand sa spun ce ma deranjat la ce a-ti afirmat despre Yoozila®, ca as deschide un talk-show aici...
In primul rand sa ma prezint ca sa stiti cine sunt, ce reprezint pentu Yoozila® si cu cine vorbiti - numele meu este Hutuleac Bogdan sunt fondator al Yoozila International Inc / S.R.L companie care detine MOTORUL DE CAUTARE ROMANESC Yoozila® si in prezent detin functia de Director in cadrul companiei.
In al doilea rand in primul post din acest topic... vam spus sa va uitati pe site si sa vedeti ce se spune acolo... lucrurile scriese pe pagina de about si in alta parte, nu au fost scrie doar de dragul de a fii un text pe acea pagina, in fine trecem mai departe, la explicatia mea si la lectia despre motorul de cautare Yoozila®.
Luati ideea "Hai sa facem un motor de cautare romanesc" sau doar "Hai sa facem un motor de cautare", o idee mareata (asta daca ai habar cat de cat ce inseamna un motor de cautare)...ok bun... acuma pune-o pe hartie (plan de desfasurare, plan de executie, plan financiar, plan structural etc... si pot sa continui, toate puse la punct pana la cel mai mic detaliu posibil) si le aduni la un loc si pot fii numite un Plan de afaceri, astfel o sa ajungi de la ideea mareata la un "mamut" pentru ca pe hartie ideea arata GIGANTICA. Acuma uitate in portofel, conturile din banca... la pensia bunicii si vezi cu cati banii esti dispus sa vii pt aceasta idee. Dupa multe calcule... multe modificari... o sa ajungi la premisa ca trebuie sa gasesti alte alternative... asa am facut si noi si am gasit o alternativa... pentru ca, cum probabil stiti... rezultatele afisate ale unui motor de cautare (la acestea adaugandu-se relevanta la care se aduaga viteza... si la care se adauga.... tot asa mai departe... ) reprezinta o flota de servere in spate... iar cand mai furnizezi si cautare pentru imagini, cautare pentru video si restul metodelor de cautare.... acea flota incepe sa se imulteasca de doua ori, de 3 ori... pe acelasi principiu se axeaza si bugetul financiar asigurat pentru partea de hosting, iar cum in Romania nu se investesc (usor) sume foarte mari in mediu online sau cel putin nu gasesti finantare sau sponsorizare pentru asa ceva, noi am venit cu o solutie ingenioasa pot sa spun, in loc sa dam drumu la motor cu baza de date 0 sau cu o baza de date slaba, astfel micsorand de la bun inceput sansele ca "untilizatorul x" sa gasesca cea ce doreste prin intermediul motorului nostru de cautare si tot odata sansele sa-l foloseasca si a doua oara. Astfel am venit cu solutia sa ne folosim de baza de date de la Google®, in ce mod?... si anume am apleat la rezultatele lor, cum?... am calculat un numar de site-uri (respectiv pagini web) in functie de pagerank-ul® Google®, aceste site-uri aflanduse deja in cache-ul Google®... noi le-am preluat adaugandu-le pe serverele noastre astfel creand cache-ul Yoozila® iar cu fiecare cautare pe care o faceti cache-ul se mareste, asta a fost primul lucru pe care l-am dezvoltat, dupa care a urmat "sistemul de notare" pentru web site-uri care sa se apropie sau sa fie mai bun ca Pagerank® si odata cu el si algoritmul. Baza de date cu care am plecat a fost undeva pe la 6,5 miliarde de pagini web indexate, iar numarul care tot se schimba din josul paginii principale de pe .com si .ro reprezinta indexu actual (cu aproximatie in 40 de zile vom ajunge la 7 miliarde). Mai multe detalii legate de tehnolgia dezvoltata in spatele la Yoozila® nu pot sa va dau asa ca trageti singur concluzii si cititi de doua sau de cate ori este nevoie ca sa fiti singuri ca a-ti inteles.
-Deci afirmatia ca Yoozila® foloseste un API de la Google sau ca a fost luat un script dupa internet este neadevarata, sau investit sume masive de banii in dezvoltare si in tot ce inseamna Yoozila® iar rezultele coincid cu cele de la Google la anumite cautari in proportie de 85% din cauza cache-ului si a "sistemului de notare", din aceasta cauza o sa observati si viteza sporita la cautare. Daca va uitati la fiecare rezultat in parte o sa observati ca unele nu concide exact cu cele de pe pozitia de la Google® sau chiar la anumite cautari unele rezultate pe care Google® le afiseaza nu sunt si la noi si invers, unele rezultate pe care Yoozila® le afiseaza nu sunt si la Google®, cel putin nu pe aceasi pozitie.
-In legatura cu munca depusa, s-a lucrat enorm de mult si inca se lucreaza, chiar daca a trecut mult timp de cand sau inceput lucrarile la acest motor de cautare eu consider ca inca suntem la inceput si mai avem multe de dezvoltat si de rezolvat.
-Afirmatia ca Yoozila® este un motor de cautare 100% romanesc, este una cat se poate de adevarata si corecta, ce intelegeti voi prin motor de cautare romanesc... chiar nu stiu, am citit pe acest forum tot felul de variante ca sa fie gazduit in romania, sa aiba extensia de domeniu .ro... fiecare cu parerea lui, parerea mea este ca atat timp cat un site este construit de catre programatori romani de la prima linie de cod si pana la ultima linie de cod (nu stiu daca exista o ultima linie de cod... nu si in cazul nostru), iar compania producatoare / detinatoare a aplicatiei afirma acest lucru si pe deaspra mai este situata / infintata in Romania, atunci inseamna ca acea aplicatie / web-site este una de origine Romaneasca, Yoozila® are si varianta internationala pentru a furniza servicii de cautare nu numai pentru Romania dar si pentru tot mapamondul si nu ne oprim aici. Intradevar toata aplicatia online si tot ce e legat de aceasta sunt gazduite in Nordul Americi mai exact in El Segundo (California), aceasta decizie de a gazduii totul in alta parte decat la noi in Romania, a fost luata pentru ca in momentul de fata in Romania nu am gasit o firma de hosting care sa aiba un raport bun intre calitatea si pret.
*Daca aveti curiozitatea si chiar va indemn sa cititi pe http://about.yoozila.com o sa observati in josul pagini ca denumirea Yoozila si logo-ul sau derivatii ale acestora sunt marci inregistrare ale companiei Yoozila Internatinal .Inc / S.R.L.
In legatura cu vanzarea, raspunsul este nu deoarce abea am pornit si avem tot drumu inainte de urmat.
In legatura cu dezvoltare, lucram acuma (pe langa la tehnoligia de cautare) la un sistem e publicitate PPC (PayPerClick) si un sitem de sugestii pentru cautare cel putin lucrurile astea vor aparea cat mai curand.
Hutuleac Bogdan - Director
Yoozila International Inc
de ce ai lasat celalate extenii libere?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)