Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Nu cred ca am mentionat de continut copiat.
Am niste notificari DCMA pe Forum. In cativa ani am in jur de 20, atat. Nu poti controla toti oamenii din forum si multe le-am sters. Si daca era penalziare ar fi penalizat forumul nu tot siteul cu tot ce e pe el, stiri, homepage, clasamente, meciuri live text etc. Scoteau doar acele subiecte din cautarile google, nu tot. Nu prea tine.
Nu ai zis nimic despre faptul ca siteul afectat este un forum.
Daca forumul nu e postat pe un subdomeniu penalizarea va afecta si site-ul. De asemenea site-ul penalizat va trage dupa el forumul daca se afla in acelasi director. Posteaza linkul sau numele siteului daca nu e un secret.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Este vorba de adresa onlinesport.ro.
Forumul e de 12 ani si el ca si siteul si niciodata nu a fost nici o problema.
Am un audit mai vechi, de anul trecut, pe seo care zicea ca trebuie sa fac niste sitemapuri si mici imbunatatiri, dar nimic drastic. Nu am implementat nimic, insa in februarie aparent am primit aceasta penalizare.
Cum ziceam, nu stiu de unde sa o iau, de la ce anume. Cu cautarea "stiri sport" fara ghilimele de exemplu eram in prima pagina fara probleme pe google.ro, acum sunt la coada cautarilor, pe ultima pagina, ultimele rezultate.
Am pierdut de pe o zi pe alta in jur de 2.000 de vizitatori pe zi.
Chiar nu stiu cum sa o iau, pentru ca nu am cunostinta de nimic drastic pe site, e un site cu continut bun, scris de noi. Google a vazut mereu siteul ca pe unul de referinta, de valoare. Nu am schimbat la el nimic in ultimul an.
Google lanseaza in aprilie un nou algorit care verifica daca siteul este mobile-friendly. În această direcție se pare că nu ați făcut nimic.
Un alt aspect - backlinkurile. Graficul arată de parcă cineva a început să facă spam la greu de prin octombie și undeva prin ianuarie s-a plictisit. Când veți gândi data viitoare o campanie de linkbuilding, ar fi bine să o calculați pentru o perioadă mai mare - 6-9 luni și să evitați să spamați siteuri cum ar fi blogul lui badea.
Serios? Campanie de link building? Nu am facut niciodata si nici nu voi face. De black sauu negative seo ati auzit? Asta s-a intampat. Eu nu spamez nimic, am siteul de 14 ani si ma ocup de jurnalism, nu de spam. Cineva a facut asta si cred ca stiu si cine, insa eu nu am stiut sa ma pazesc si am pus tarziu in disavow siteurile pe care s-a facut spam, dupa ce am luat penalizarea.
Siteul va avea varianta de mobil pana pe 21 aprilie, stiu despre asta. Dar nu de asta am primit penalizarea.
Intrebarea e: am pus siteurile in disavow, e suficient sa se scoata penalizarea?
De negative nu am auzit, dar sunt la curent cu tehnicile black și grey SEO. Domnule Toma, trebuia cu asta să începeți, să ne spuneți că ați avut backlinkuri spam și toate cele. Oricum asta e puțin important dacă nu faceți SEO. Vă recomand să vă adresați unei firme care prestează astfel de servici sau să solicitați măcar un audit SEO (bun).
E o decizie corectă să dați disallow backlinkurilor proaste, dar de multe ori doar aceasta este insuficient și deobicei e nevoie să apelați la o.. campanie de link building. Și dacă nu ați știut este totuși o diferență dintre link building și spamare. Ca să fiu mai exact - spamarea e doar o metodă de link building folosită de black SEO.
P.S. Cred că ați vrut să spuneți 13 ani..
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)