Pe categorie n-ar trebui sa apara decat daca e pe prima pagina. Eu cel putin las doar pagina 1 indexabila.
De la update observ urcari si scaderi in fiecare zi. Nimic stabil pana acum.
Si asa e normal sa ramana.
Incepe sa fie clar ca link-urile "multe" nu mai conteaza. Se obtin pozitii bune cu 1 links, 5 links sau 9 links.
Site-uri cu 2-3k roots (asa zise puternice), depasite de site-uri cu 300 links (10%).
Quality rulls.
E clar ca ceea ce spunea Matt de un (1) an, incepe sa se aplice:
1. content = viitorul in online (hummingbird)
2. quality = indiferent ca vorbim de content sau links, se pare ca functioneaza.
Asta inseamna ca link-urile free au devenit inutile = stop spam.
Mai ramane o singura problema: vanzarea/cumpararea de link-uri. Banuiesc ca se lucreaza la o solutie pentru blogs, astfel incat sa ramana disponibile doar link-uri foarte scumpe = foarte greu de obtinut.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
corect , pentru ca algoritmul incepe sa rescrie interogareaGoogle's Hummingbird Algorithm Ten Years AgoGoogle has been granted a number of patents about query re-writing, sometimes also referred to as query expansion or query broadening, which try to make it more likely that the search engines will return results closer to what a searcher is looking for, even if they might not necessarily use the best choice of keywords to find the information that will fill their needs.
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
@Tom - pe US, analiza facuta cu mai bine de 6 luni in urma pe keyworduri high CPC / rezultate locale organice , site-uri cu pana in 20 de backlinkuri ( PR1 - PR2) apar pe primele pozitii google inaintea altora cu PR4-PR6 si sute de mii de backlinkuri...
Conteaza autoritatea backlinkului ca si in cazul citatiilor pentru nisa si locatia respectiva ...
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform
Concluziile mele sumare, cam in linie cu ce a raportat toata lumea:
-- Linkurile "free" si low quality au fost devalorizate ( in special spam links+ spun content links). Chiar si siteurile fara linkuri rankeaza mai bine decat siteuri care au un profil format doar din linkuri proaste.
-- Mai putine linkuri de calitate "mare" te pot ajuta sa rankezi rapid pentru termeni competitiv.
E de bine, e de rau?
Spre deosebire de altii care cred ca e un mare pas spre un search mai bun, eu raman putin sceptic si vad doar ca modalitatile de manipulare a Google s-au schimbat putin.
Pentru un site nou e greu si "slow" sa obtina linkuri de calitate mare natural, exceptand daca esti un brand mare sau poti plati o agentie de PR.
Vad o groaza de rezultate in top pe nisele mele care rankeaza cu urmatoarele tehnici, care emuleaza linkuri de calitate mare, desi ele nu sunt:
-Siteurile cu linkuri provenite din sidebar links pe blog networks cu pr si autoritate, chiar si unrelated links, continua sa rankeze bine. Inclusiv siteurile care profita de vulnerabilitati in wordpress si isi plaseaza linkurile in sidebar pe sute de siteuri cu ip diferite si pr si ceva autoritate nu au probleme, chiar daca sunt total unrelated links.
-Siteurile cu linkuri provenit din blog posts pe retele private bazate pe domenii expirate continua sa rankeze bine.
-Cumpararea de linkuri si advertoriale inca merge foarte bine, daca e facuta cu cap.
Singurele linkuri "free" care mai merg cat de cat sunt
-guest blogging
-web 2.0 properties de mare calitate sustine cu tier 2 links
-comentarii pe bloguri related de mare calitate (doar cele care modereaza commenturile si au putine obl si care sunt related to your niche) par surprinzator a avea un efect benefic
Nu te mai vazusem de mult pe forum
Ce intelegi prin spun content links
Am experimentat eu, site-uri cu putine link-uri si alea de calitate, nu prea ajung in top, un site fara link-uri (doar unul autoritar pentru a fi luat in seama) si cu content zilnic de calitate, are deja 100 de articole abia are 5 vizitatori pe zi din google (are ceva de pe social media) si aia din long tail
Cum pot afla altii de mine si ce sanse am sa primesc link natural
Aproape imposibil sa faci ceva de succes fara buget
Acum un site nou (3 luni) cu content mare nu iese primul cu titlul articolului chiar daca cei dein fata nu au fraza exacta in continut, dar in schimb au autoritate mare.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)