3rd November 2010, 23:51
1 out of 1 members found this post helpful.
Scaderi masive de trafic in Octombrie ?
Unul din site-urile de care ma ocup (content in engleza) se pare ca a luat un soi de penalizare. Problema a aparut pe data de 19 Octombrie.
Penalizarea se manifesta prin scaderea cu 50 de pozitii a tuturor rezultatelor. Practic ce era pe pozitia 1 acum este pe 51 si tot asa... Site-ul nu mai este indexat. Daca postez 5 articole este posibil ca peste 3-4 zile sa imi apara indexat unul singur.
Am postat pe forumul de la Google problema. Cei de acolo (nu angajati Google) mi-au zis ca e foarte probabil ca problema sa fi aparut datorita unui duplicat content intern. Practic prima pagina se repeta de 100 de ori (10 articole x 100). In mod normal prima pagina are primele 10 posturi, a doua pagina urmatoarele etc. Tema nu are paginatie asa ca am banuit ca doar pagina de index arata asa, celelalte afisand posturile respective (cate 10 pe pagina).
Dupa ce am descoperit asta am sters toate cele 100 de pagini identice din index (in mod ciudat la comanda site:numelesiteului.com nu apareau, apareau la comanda site:numelesiteului.com/page/). La fel am procedat cu toate tagurile. Cei de la Google mi-au spus ca tagurile intra si ele in categoria content duplicat si ca trebuie sa le pun noindex.
John Mu de la Google a spus ca ar fi vorba de un efect al Mayday care se manifesta acum, afectand doar anumite site-uri.
Am vazut ca multa lume are probleme in perioada asta are probleme. Am gasit si un articol al celor de la alexa.com care mi se pare foarte interesant (graficele sunt foarte graitoare).
The Alexa Blog: October 2010
Site-uri mari par a avea probleme similare. Voi cum stati ?
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un
audit SEO complet. :)