Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 37

Subiect: Scaderi masive de trafic in Octombrie ?

bogdan.mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Vârstă
    41
    Posturi
    56
    Putere Rep
    29

Implicit

Intr-adevar despre 2 din site-urile mele care au "picat" pot spune ca nu aveau un super continut, sunt de anunturi. Si de obicei un acelasi anunt se mai gaseste pe 10 site-uri. Dar nu am luat niciodata anunturi din alta parte, sau alte magarii, deci contentul era cat de cat original. Pe forumul google am vazut ca toate raspunsurile lor la aceasta problema se leaga de content-ul slab, putin, copiat. Voi ce ati facut cu site-urile "picate"?

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Site-urile tale sunt pe .ro ? Al meu e pe .com si are content original. Una dintre posibilele probleme in cazul meu este aceea ca la fiecare post aveam site-uri care preluau .rss-ul si publicau o bucatica de articol cu link catre mine. Titlul articolului este exact titlul ancorei. Daca imi publica 3 site-uri fiecare articol, fiecare din ele avand aceeasi ancora = titlul articolului banuiesc ca s-a aprins un beculet de spam sau ceva de genul asta.

Din cate am inteles acest filtru (-50 de pozitii) apare automat si este cauzat de cele mai multe ori de linkuri. In categoria asta intra si linkurile interne. Aveam un meniu in sidebar (pe care acum l-am scos), meniu ce aparea pe toate paginile / articolele, afisand cele mai citite articole / cele mai noi / cele mai discutate.

M-am gandit si ca pe google l-au deranjat cele 1000 de articole ce aveau link spre cele mai citite / discutate (in general nu se modificau).

Sunt multe lucruri pe care le-am banuit a fi declansat filtrul si pe care le-am remediat. Am trimis si un reconsideration request. Sper sa isi revina cat de curand.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Partea proasta e ca, remediind atat nu o sa iti poti da seama ce a cauzat penalizarea. Legat insa de linkurile de Cele mai citite/discutate/etc., foarte multe site-uri au asa ceva. De ce-ar avea Google un dinte impotriva lor oare? Adica din moment ce sunt cele mai citite, sunt si cele mai bune, nu? Deci si sa fie linkate, ar fi oarecum relevant.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Am vazut astazi un site care a scazut de la 150.000 pe luna la 4.000 luna in interval de 7 luni
    @ Nichita alta este cauza, daca ai cele mai citite, cele mai noi, cele mai ........ nu are cum sa iti faca rau
    Ai facut ceva spam?
    Ultima modificare făcută de lovelife; 6th November 2010 la 20:04.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

@Cristi Ursut, la asta m-am gandit si eu cand am creat meniurile din sidebar.
    @lovelife, e vorba de o scadere in interval de 7 luni acolo - pare suspecta chiar si asa. La mine a fost ceva de genul 2800-3000 / zi ===>>> 180 - 250 / zi intr-un interval de 2 zile, incepad cu data de 19 octombrie (in ziua cand nu mai erau indexate articole la nimeni).
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Daca spui ca a fost vorba de acea zi, inseamna ca atunci Google o fi operat niste penalizari, dar au gresit afectand mai multe site-uri (de fapt, aproape toate). Cum la mine si-a revenit nici n-am facut prea multe sapaturi, insa nu s-a spus care a fost motivul bug-ului de atunci? Neoficial sau macar cel oficial. Poate, sapand in directia aia s-ar putea sa gasesti problema si la tine.

Din ce-am citit atunci era o problema cu duplicate pages din cauza variabilelor alea analytics/feedburner: utm_source/utm_blabla.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Folosesc aceasta tema.

Comfy | Premium News Theme for WordPress

Cand am discutat cu cei de forumul Google mi-au spus ca am duplicate paginile interne.

Se poate vedea aici:

Datorita faptului ca nu exista paginatie, nu mi-am dat seama ca acele pagini erau duplicat. La comanda site:numelesiteului.com - ele nu apareau. La comanda site:numelesiteului.com/page/ m-am trezit ca sunt indexate 100 de pagini cu acelasi content. Le-am sters din index / am pus nofollow pe ele.

Am feed-ul site-ului redirectat catre feedburner. Ma gandesc acum sa ii dau disable...

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Exact thema asta am de gand sa o folosesc si eu pentru un proiect nou Bine ca mi-ai zis ca poate nu imi dadeam nici eu seama ca nu are paginatie...

Oricum, am avut o data si eu probleme pe un site important si acolo stiu ca am blocat din robots.txt orice "/page/" pentru siguranta. Si la taguri si la categorii si la home page si-n arhiva si peste tot. Pentru Google mi se par daunatoare paginatia. Sunt pagini care nu au sens sa iasa in motoarele de cautare (si nici sanse de fapt). Ma mai gandesc ca Google poate indexa/reindexa alandala page 2/3/4/5 in asa fel incat... daca pui continut constant el sa ajunga sa indexeze azi page 2 cu un continut care sa treaca maine pe page 3. Cand indexeaza Google acolo, practic indexeaza acelasi lucru (deci identic cu page 2 dar cu titlu/url schimbat -> duplicate content) si tot asa.

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Apropo de feedburner. Eu nu am butonul de la feedburner inserat direct in tema. In admin am un loc unde introduc url-ul iar el face redirectul.

Acum am vazut ca acel redirect e un redirect 302 si nu 301. Se pare ca asta e problema !!!
    Ultima modificare făcută de Nichita; 6th November 2010 la 21:02.

bogdan.mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Vârstă
    41
    Posturi
    56
    Putere Rep
    29

Implicit

Nichita nu vad nimic rau in a-ti publica 3 site-uri o parte din articolul tau furnizat prin rss. Chiar si cu aceeasi ancora. Chiar daca site-urile respective nu aveau un trust mare, era totusi un link in plus. Iar partea cu cele mai noi,citite,comentate articole cred ca apare in foarte multe site-uri. Si mi se pare normal sa vrei sa cresti unele pagini, nu cred ca poti primii o penalizare pt asta.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Scaderi destul de mari in Adsense
    De StarNET în forumul Adsense
    Răspunsuri: 53
    Ultimul Post: 8th November 2010, 11:01
  2. Deindexari masive
    De StarNET în forumul Google
    Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 27th June 2010, 16:54
  3. Deindexari masive de pagini?
    De Nosfer în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 29th December 2009, 12:44
  4. Scaderi de pagerank
    De fabby în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th April 2009, 16:45
  5. Intalnire SEOpedia Cluj (4-5 octombrie)
    De crash în forumul Intalniri si Conferinte SeoPedia
    Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 6th October 2008, 19:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •