Este raspunsul clasic pe care-l trimit ei la toti. Am primit acelasi raspuns pentru mai multe site-uri la care am trimis reconsiderare si acum cateva luni, si acum vreun an si jumatate. Nici macar nu au bunul simt sa schimbe putin mesajul. Sau daca tot e automat, sa-l trimit imediat, nu sa te lase sa astepti 1-2 sapt. Iar daca tot verifica, macar sa dea un pont util. Mi se pare o prostie asta cu request reconsideration daca nu este manual penalty. Si eu pana acum n-am primit alt raspuns decat cel pe care l-ai primit si tu. Ce-i drept, erau niste pb la site-uri si la cateva am reusit sa imi dau seama care-s si dupa cateva luni bune de teste, au scapat de penalizare. De obicei la mine pb erau cu link-uri prea multe de pe site-uri pe acelasi IP sau keyword stuffing (desi la am vazut alte pagini cu densitate si mai mare a keyword-urilor, dar se pare ca nu doar densitatea e luata in calcul cand vine vb de keyword stuffing).
Oricum, daca nu e ceva manual, verifica site-ul, si on-page si link-urile. Tre sa fie ceva din astea 2, altceva n-are ce.
Daca e vb de Pinguin, eu am avut doar 2 site-uri afectate rau de tot, insensul ca de pe primele pozitii nu mai sunt nicaieri, insa, sincer, ma mir ce i-a luat atata sa-si dea seama ca site-urile alea nu prea au ce cauta in topAu fost niste site-uri pe care am facut experimente pe fiverr si la o simpla analiza, se putea vedea faptul ca aveau link-uri ciudate. Oricum, nu-mi pasa de ele, deoarece erau doar site-uri "cobai", unul pe .ro, altul pe .de.
Revenind la pb ta, daca nu ai "ingramadit" prea multe cuvinte cheie in pagina, atunci ramane pb link-urilor. Aici pot fi mai multe pb: prea multe link-uri cu acelasi anchor text, si mai ales daca-i un anchor text din 3 cuvinte, de exemplu, de la site-uri in alta limba, non-related, deja e clar ca-i spam. Verifica cu opensiteexplorer si vezi cum e distribuit anchor text-ul si vezi si domeniile cum sunt (ca extensie si cultura, ma refer). Oricum, posibil sa fie destul de greu sa isi revina site-ul, mai ales ca multe link-uri nu prea pot fi scoase: directoare web, comentarii pe bloguri, bookmark-uri cumparate de la X provider care nu ti-a dat user si parola, etc. Si in ultima instanta solutia ramane un domeniu nou, mutat continutul de pe site-ul vechi si inceputa iar o campanie de link building, de data asta ceva mai echilibrata si "naturala" in ochii lui mister G.

Au fost niste site-uri pe care am facut experimente pe fiverr si la o simpla analiza, se putea vedea faptul ca aveau link-uri ciudate. Oricum, nu-mi pasa de ele, deoarece erau doar site-uri "cobai", unul pe .ro, altul pe .de.
Răspunde cu citat