Folositi Google Webmaster Tools ptr a vedea link-urile sitewide care nu sint de pe site-urile proprii, dar si ptr a vedea cate link-uri vede Google ca sitewide de pe fiecare domeniu in parte.
Revin cu alte detalii...
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Da, asta folosesc tinand cont ca o sa fie o suma de backlink-uri mica.
Adevarat, partea de onpage este extrem de dificil de studiat, insa pe mine acest aspect ma preocupa in mod special, in ciuda faptului ca in continuare, linkurile au cel mai greu cuvant de spus in evolutia unui site. Am intrebat daca ai studiat si onpage fiindca vroiam sa compar observatiile tale cu cele cateva aspecte observate de mine si sa-mi confirm astfel relevanta acestora.
Ma straduiesc de vreo 2 saptamani sa conturez un tipar legat de relatia algoritmului cu onpage dar nu cred ca am descoperit ceva spectaculos, care sa rastoarne ceea ce stiam sau am invatat pana acum despre continut.
Am conturat totusi cateva observatii, vizavi de cateva site-uri personale/friends, site-uri necomerciale carora le-am studiat evolutia in relatia cu site-urile concurente din aceeasi nisa.
Observatiile sunt legate exclusiv de onpage, deoarece in aceste doua saptamani nu am avansat nici o politica de back-links pe site-urile urmarite. Cat despre site-urile concurente, daca au acumulat ceva back-links, nu cred ca acestea au avut un impact foarte mare in timp atat de scurt. Mi-a fost de mare ajutor aceasta extensie de firefox, pentru contorizarea fluctuatiilor in serps.
Am observat o evolutie pozitiva, pentru site-urile care:
- folosesc variatii de keyword, provenite dintr-un cuvant cheie de baza. Exemplu: prajituri - prajitura, prajiturile, prajiturilor, etc.
- folosesc titluri unice si descriptive pe index si pe pagini;
- folosesc interlinking(linkuri catre alte pagini sau articole interne) fara sa abuzeze;
- nu au o insiruire de cuvinte cheie in metadescription;
- nu au continut duplicat provenit din taguri, pagini multiple pentru aceeasi categorie, cautari, metadescription, etc.
- folosesc(corect) atributul "alt" pe imagini;
- adauga constant continut;
- au cod valid html sau cu erori minore;
- folosesc Google plus si se indentifica prin rel="author" in sursa paginii;
- au un continut relevant, fara stuffing;
- au continut redus sau inexistent de linkuri sitewide in footer;
- folosesc cel putin o retea sociala(facebook indeosebi).
Desi aceste observatii par sa confirme ca algoritmul este pe drumul cel bun, este interesant si uneori chiar frustrant, faptul ca site-urile aflate la polul opus, care nu respecta caracteristicile de mai sus, nu se regasesc in totalitate si in proportie oarecum echilibrata, printre site-urile cu o evolutie negativa in perioada de observatie.
De asemenea, am observat o evolutie pozitiva, absolut fara nici un control din partea algoritmului, pentru site-urile care folosesc mai mult sau mai putin abuziv taguri indexabile, asa numitele tag-clouds, de cele mai multe ori aceste taguri clasandu-se in serps inaintea paginilor parent.
*Pentru carcotasi, vreau sa precizez ca relevanta acestor observatii ramane discutabila si nu poate fi incadrata intr-un tipar exact dupa care actioneaza algoritmul, din mai multe motive, printre care: au fost observate un numar redus de site-uri(9), s-a urmarit evolutia pe un singur keyword principal(format din doua cuvinte), perioada de observatie a fost scurta iar algoritmul inca lucreaza, vechimea domeniilor nu a fost luata in calcul, etc...Sper totusi ca este un ghid general valabil, oarecum in acord cu recomandarile Google referitoare la calitatea continutului si parametri tehnici si sunt convins ca exista cu siguranta multe alte criterii care influenteaza evolutia unui site, criterii care nu au fost luate in calcul aici si care nu sunt vazute in front end sau sursa paginii: new vs returning, bounce rate, visit duration, site speed, etc...
Ultima modificare făcută de Maskatu; 8th May 2012 la 00:21.
Am site care respecta toate acest chestiuni, cu exceptia continut fresh (este magazin online si nu am cum sa adaug continut fresh), google plus si rel="author" si a fost afectat, acesta de care vorbesc are si link-uri site-wide, iar altul care nu are link-uri site-wide la fel afectatfolosesc variatii de keyword, provenite dintr-un cuvant cheie de baza. Exemplu: prajituri - prajitura, prajiturile, prajiturilor, etc.
folosesc titluri unice si descriptive pe index si pe pagini;
folosesc interlinking(linkuri catre alte pagini sau articole interne) fara sa abuzeze;
nu au o insiruire de cuvinte cheie in metadescription;
nu au continut duplicat provenit din taguri, pagini multiple pentru aceeasi categorie, cautari, metadescription, etc.
folosesc(corect) atributul "alt" pe imagini;
adauga constant continut;
au cod valid html sau cu erori minore;
folosesc Google plus si se indentifica prin rel="author" in sursa paginii;
au un continut relevant, fara stuffing;
au continut redus sau inexistent de linkuri sitewide in footer;
folosesc cel putin o retea sociala(facebook indeosebi).
Observatie noua
Site generalist fara orientare geografica, la o cautare nelocalizata cand am setat google ca locatie anumite orase, chiar daca in mod normal sunt in top 5, in acele orase nu apar in primele 10 pagini
Ultima modificare făcută de lovelife; 8th May 2012 la 00:33.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Asa cum am spus, nu toate site-urile(destul de frustrant) cu acele caracteristici s-au incadrat intr-o evolutie pozitiva. O evolutie negativa poate fi determinata si de criterii offpage, politica de link building si multe alte cauze pe care le cunosc(sper) doar tehnicienii care au creat algoritmul.
- nu au continut duplicat provenit din taguri, pagini multiple pentru aceeasi categorie, cautari, metadescription, etc.
- folosesc(corect) atributul "alt" pe imagini;
Poti detalia te rog putin?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)