Confirm, modificari, ajustari probabil, si siteurile mele s-au dus la fund cu exceptia unuia neupdatat din 2009 si neprofitabil, nemonetizat.
Confirm, modificari, ajustari probabil, si siteurile mele s-au dus la fund cu exceptia unuia neupdatat din 2009 si neprofitabil, nemonetizat.
Si mie mi-a mai afectat astazi un site
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
eu am ajuns de pe pagina 1 pe pagina 17, site-ul l-am avut inscris in directoare romanesti atat, am platit pe cineca sa faca asta si a fost ok, in rest doar linkuri pe site-uri personale si in fb si twitter, am fost in prima pagina timp de 7 luni acum sunt pe 17 ! Evident am bagat adwords mai mult acuma.....
Avem 12 site-uri "scoase", nu de-indexate, dar care pur si simplu au disparut. Am verificat astazi terioria lui nichita si se sustine. La cautarile de "content" nu mai apar, ci apar directoarele sau alte balarii care au copiat contentul. Ciudat e ca in fiecare pagina care apare este link catre site-ul care "avea contentul". Ori e un bug major, ori google ne spune altceva.
Noi macar observam asta, dar ce fac cei care nu se pricep?
Am schimbat content-ul de pe home page la unul din site-uri, vreau sa vad daca isi revine!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Am citit cam 80% din comentarii sunt multi care se plang, multi care si plang si rand in acelas timp.
Dar totul este irelevant deoarece marea majoritate nu si-au spus care sunt site-urile ca sa vedem exact cum si cine sunt in fata lor etc.
Cred ca sunt afectati si cei cu magazinele online, si cred ca pe buna dreptate.
Sa va dau un exemplu. Tu vrei sa gasesti un laptop (s-a mai dat un exeplu aici).
Si in loc sa gasesti informatii despre laptop-ul respectiv gen site-ul principal forumuri etc. gasesti 3-4 pagini numai cu magazinele care vand produsul respectiv.
Eu deja mi-am format un tipar .. si anume cand caut un produs adaug si keyword-ul forum ca sa sar peste aceste link-uri de magazine.
Si mi se pare normal si corect ca aceste magazine sa plateasca ceva la google pentru ca in fond google le da clientii.
Cand cineva care vrea sa cumpere un produs adauga keyword-ul "pret" "cumpar" si atunci are logica sa fie afisate lista de magazine dar cand cauti doar produsul mi se pare logic sa fie afisate blog-uri forumuri site-uri de review-uri etc cu informatii despre produsul principal.
Stiu ca ceea ce spun eu aici nu e in concordanta cu ceea ce ar dorii uni, pentru ca sunt multi care traiesc din vanzari si nu pot fi obiectivi asupra acestui aspect.
Mai e o chestie, vedeti voi google dance-ul asta a fost tot timpul si de regula inainte de google pagerank-update, site-uri bune treceau in spate .. site-uri "rele" erau in fata. E normal acest lucru daca tot procesul se face live.
Si mai e o chestie ... luna asta a fost o catastrofa din punct de vedere al traficului web. A fost prima luna de primavara / vara adevarata cand romanii au iesit afara, a fost pastele si precum stiti 1-2 saptamani inainte toata lumea face curatenie etc.
s-a terminat pastele si a fost frumos afara si nici bine cum se intra iar pe lina normalului se pregateste iar de o "vacanta" de 4 zile cu ocazia "nemuncii" de 1 mai.
Toate acestea insumate e clar sa faca totul o "harcea parcea" sa trimita site-uri sus si sa coboare jos si in trafic si pe google si pe adsense cat si pe adwords.
Cu adevarat vom putea trage o concluzie la finalul luni mai, dupa in sfarsit (sper) de o perioada de stabilitate .. dar indata vin alegerile si iar lumea intra in priza etc asta e alta discutie.
PS: eu pe data de 20 aprilie am facut o modificare generala la structura de link-uri in proportie de 90% la un site cu aproximativ ~400 mii unici pe luna pe limba romana.
In 5 zile dupa aceasta modificare a venit acest update.
Teoretic ar fi trebuit sa pierd cel putin 30-40% din trafic dar din cate se pare in afara de page-rank-ul pierdut din cauza modificarii link-urilor si netransmiterea lui prin 301 efecte majore nu se vad.
Ce e drept site-ul respectiv nu se ocupa cu vanzare de produse nu e magazin sau ceva de genul acesta.
La inscrierea in directoare e alta poveste. Am discutat cu un prieten (de pe forum) care ofera acest serviciu. Mi-a confirmat faptul ca majoritatea care se plang de acest aspect au inscris in toate directoarele cu acelasi anchor, in loc sa il diversifice. O alta problema poate fi incadrarea siteului intr-o categorie irelevanta a directorului, asta inseamnand un backlink dintr-o pagina irelevanta continutului siteului.
Deci si directoarele web pot dauna, asa ca nu este de mirare.
Eu la un site am scos zilele trecute doua linkuri sitewide. De pe pagina 3 (pe care eram dupa updateul de zilele astea), am sarit azi pe paginile 6-7 pentru cuvintele de pe care am scos acele backlinkuri sitewide de pe siteuri irelevante. Se pare totusi ca ele nu imi daunau, ci chiar ma ajutau.
E un site in care mi-am investit 3 luni de munca si peste 500 de euro, dar avand in vedere situatia de fata sunt dispus sa fac experimente pe el, oricum sunt de parere ca la pozitiile initiale nu mai revine.
Aceeasi situatie e pe foarte multe nise. Eu caut spre exemplu "mario" sau "despre mario". Nu gasesc nimic relevant, ci doar siteuri cu jocuri. Eu vreau informatii concrete despre un personaj, nu jocuri din acesta nisa. Aici e o problema majora, tocmai deaceea google tinde tot mai mult sa treaca pe cautarile semantice in defavoarea keywordurilor simple. Aici nu se poate pune problema de lipsa de continut, exista siteuri cu acest continut cautat de mine, dar ele nu apar in fata din cauza gigantilor.
au ajuns sa penalizeze si linkurile din temele wordpress WordPress Theme Links Is Google's Next Target ... pentru cei care le creeaza si isi pun backlink
Dap, acum 6 luni locul 1 la "web design" era un baiat din pitesti cu peste 4000 root din "theme". A fost penalizat prin iarna, era pag 4-6, acum vad ca nu mai e deloc!
E singurul exemplu cu linkuri din "theme" pe care il stiu.
Sunt curios cum vede link-ul din footer pe "web design", pentru ca 99% din linkuri vin de pe site-uri "ne-relevante" pentru nisa!
Linkurile catre "optimizare seo" cred ca le vede raupt site-ul respectiv.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Majoritatea au aceeasi anchora pe toate linkurile si 99% din linkuri sunt venite doar din footer. Companiile gen woothemes, elegantthemes, rockettheme.. care au zeci de mii de linkuri in footer + alte mii de linkuri din articole & reviews & etc cu siguranta nu vor avea nicio treaba.
Important e sa diversifici sursa linkurilor si sa ai linkuri si spre celelalte pagini.
Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)