Varianta asta nu sta in picioare, pentru ca ar insemna ca Google foloseste DOAR acest element la detectarea "infractorilor", ceea ce nu este cazul... Google are sute de elemente care sunt luate in calcul pentru a detecta daca practici "unnatural links" si faptul ca primii 9 triseaza nu ii califica ca fiind "cei multi si corecti" iar tu esti ala care trebuie sa fii pedepsit...
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Inca ceva legat de asta... Google nu face manual review asa, chiar la intamplare si a avut ea ghinionul de a fi aleasa pentru acest review, in urma caruia a fost depunctata... Reviewrile manuale se fac in urma unor semnale de alarma activate de algoritmi de detectare a actiunilor "interzise"...
Ceva a aprins beculetul rosu in cazul ei.. Apoi, ca e penalizare automata, ca e facuta manual, nici nu mai conteaza... Pana nu repari ceea ce a declansat alarma, nu o sa iti revii ... Si sincer, eu cred ca fiecare dintre noi stie din cauza carei actiuni a fost penalizat... Eu stiu cand imi iau niste linkuri mai putin bune.. Eu stiu cand imi iau niste linkuri de valoare... Eu stiu ce fac cu siteul meu... si daca ma mint singur ca "nu am de ce sa imi iau penalizare" cand eu stiu clar ca am cumparat 1000 de IBl de pe siteuri dubioase, sau am cumparat in bezna mintii linkuri sitewide in blogroll pe 100 de siteuri... atunci imi cam merit soarta!
Diversificati domeniile de pe care luati linkuri, diversificati ip-urile, diversificati ancora, incercati sa luati linkuri bune si corecte pe baza contentului de calitate pe care il aveti, pastrati o proportie corecta intre numarul total de ibluri si numarul de domenii/ip-uri care va linkeaza,si in general, faceti lucrurile cat mai natural... Astfel, puteti fie sa va reveniti dintr-o penalizare, fie puteti urca si castiga pozitii bune in mod natural, normal si logic...

Răspunde cu citat