Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
Din ultimele testari pe care le-am facut, se pare ca cuvnat cheie in domeni conteaza suficient de mult.
De exemplu la un site eu am un concurent, care este in fata, cu un domeniu cu autoritate mult mai mica, optimizare on page mai slaba, IBL-uri mult mai putine, IBL-uri majoritatea de pe site-uri nerelevante, si din acele IBL-uri multe nu au acel cuvant cheie in ancora sau ancora este un long tail inutil, de genul "cel mai bun site ce vinde pantofi" cuvantul cu care concurez este "pantofi", vechime oarecum similara, singurul avantaj ce il are este ca domeniul lui se numeste ceva de genul "pantofiromania. ro"
La orice alte cuvinte ce nu le are in nume domeniu, il depasesc lejer, chiar daca are de 3 ori mai multe pagini decat mine, are un trafic cam 30% din al meu
Apoi am luat un nume de domeniu ce contine cuvantul cheie respectiv si am ajuns foarte repede in prima pagina, fara mari eforturi, doar cu o optimizare onpage mai slaba decat domeniul principal si cu putine IBL-uri
Te-ai gandit ca poate avantajul lui e ca nu a abuzat prea mult de ancora ? Si keywordul ancorei valoreaza aproximativ 0, importanta e relevanta paginilor.