Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
Probabil ca dublarea costurilor de stoc, contabilitate si livrare ( ti le am enumerat pe cele mai mari ) iti scapa din vedere
Daca, sa zicem, 20 comenzi ti le procesezi sigur, la 40 vei avea nevoie de un salariat in plus ( cifrele sunt un ex ).

De fapt, cheltuiala comuna poate fi data de acelasi spatiu, in cazul in care nu ai produse voluminoase. De rest, costurile cresc exponential: contabilitate, curier, telefoane, hosting, doua stocuri de produse, bla bla.

Desigur, daca discutam de magazin cu 1-2 comenzi pe zi, poti sa o faci de acasa, cu o cartela prepay si sa tii contabilitatea primara chiar tu. Dar nu cred ca profitul este semnificativ.
Si totusi, daca pui lucrurile pe hartie, vei ajunge probabil la profit.

Asta pentru ca principala problema nu este ca ai tine oamenii de vanzari in priza sa vanda continuu intr-o disperare. E greu de asteptat asta la un magazin startup. Si salariile sunt un cost mare in orice firma, chiriile la fel. Omul de la vanzari trebuie incarcat la capacitatea lui, ca sa nu platesti salariul degeaba si sa faci pierderi.

De fapt, partea cea mai problematica este procentul din felia de piata pe care o poti ataca. Daca folosesti seo de exemplu, esti limitat de numarul de vizitatori pe care il atrage situl tau.

Exemplu: Daca ai costuri de 80 de lei si castigi 75, esti falimentar. Daca ai costuri de 120 de lei(sa zicem, prin adaugarea costurilor suplimentare) si maresti (prin al doilea magazin) veniturile la 150 de lei, ai 30 de lei profit. Cifrele nu mint.

Edit: Dealtfel, stiu deja vreo doua cazuri care aplica solutia asta. Unul este chiar o fosta firma care mi-a apartinut partial candva, si din care m-am retras la un moment dat.