Anunturi gratuite online de mica publicitate, anunturi auto cu masini second hand de vanzare, dezmembrari si piese auto.
Iulia, profit inseamna sa ti acoperi cheltuielile, inclusiv cele initiale: stoc, dotari, platforma ecommerce, etc. In plus, nu trai cu senzatia ca daca face afiliere are si profit. Poate sa aiba doar 30 vanzari pe luna din care nu isi acopera chiria.
Cu parere de rau emm dar gresesti amarnic in unele afirmatii.Ti-a enumerat kidu cateva cheltuiei care nu le-ai specificat deloc.Bussines nu se face cu 5 angajati cu 3 plancarde afara si oameni relaxati.NU te-am auzit de promovare de seo de brandig cum vinzi cu 3 plancarde afara?Daca ai avea 60-70 de comenzi poate ai avea timp doar de 1 tigara pe rand si o cafea fiecare angajat.Daca te uiti mai bine pe ORCE NISA cei care vand sunt cei care investesc bani,seo,brandig,bannere,nu cei cu plancarde afara Si pe orce nisa daca nu incerci sa faci ceva de papa alti intr-un an nu mai apari pe google.Deci cum vinzi?
NU te atac dar daca ar fi fost asa usor am face toti chestia asta....
Nimeni nu spune ca e usor, dar tocmai asta incerc sa fac, prezint unele idei si sa intind o mana celor pe care ii poate ajuta. Unora le vor folosi, altora nu. Vad ca mi-am luat si negativ de la tine, pentru o intentie buna. Esti in directa cunostinta de cauza, ai testat tu lucrurile astea personal si au esuat? In care caz, ne impartasesti si noua proiectul respectiv?... Vorba veche, drumul spre iad e pavat cu intentii bune.
Kidu are intr-un fel dreptate intr-o anumita masura - atunci cand spune ca probabil sunt exceptia care confirma regula. E doar o idee, si nu un panaceu universal - cine crede ca are vreun astfel de panaceu, bate campii. Spun insa ca partial, pentru ca sunt convins ca pot fi si alte exceptii, pentru ca am mai intalnit cazuri. Unii o pot implementa, altii nu. Eu personal am implementat aceasta idee, cu succes. Altora, pe structura lor de costuri, li se va parea imposibila. Depinde de mai multi factori. Evaluam insa, de multe ori, astfel de idei din afara lor, fara sa le fi incercat vreodata efectiv. Eu vorbesc doar despre ceea ce am incercat deja. Majoritatea oamenilor pe care ii cunosc, unii cu afaceri, rareori fac un plan de afaceri pus la punct si vreun studiu adevarat de eficientizare.
O sa intru acum doar un pic in detalii, dupa care probabil voi abandona acest subiect, cred ca s-a spus destul.
Solutia merge aplicata atunci cand ai deja businessul nr 1, ca o extensie - adaugi un magazin virtual, afacerea nr.2.
Nr.1 poate fi un magazin virtual, dar poate fi si oricare alt business. Atata vreme cat are oameni si logistica la dispozitie, este cazul sa fie luata in considerare si o astfel de solutie.
Deci pleci de la o afacere existenta, prima infiintata, Nr.1. Premiza gresita de la care se pleaca in toate aceste discutii negative, este ca adaugand un alt magazin iti dublezi imediat costurile. Aceasta premiza e gresita pentru ca pleaca in buna masura si de la o alta premiza gresita: Si anume ca ceea ce face magazinul nr.1 este 100% eficient, deci nu are rezerve de resurse. Nu am intalnit pana in prezent un astfel de caz ideal.
Motivul pentru care nu poti fi 100% eficient este urmatorul. Vanzarile sunt in general fluctuante, in multe domenii. Asta inseamna ca un grafic al vanzarilor are uzual forma unei sinusoide, mai mult sau mai putin regulata. In acelasi timp, costurile unei firme cresc in trepte. De fiecare data cand angajezi inca un om, cand maresti spatiul de depozitare etc, se adauga o treapta.
Iar o sinusoida nu poate fi suprapusa unei scari. De aici poti intelege ca nu vei avea in mod constant, alocate resursele necesare, si utilizate 100%. Uneori sunt prea multe, alteori sunt prea putine. De obicei, decizi sa adaugi un om cand capacitatea de vanzare este depasita la un moment dat. Peste doua luni insa, s-ar putea sa fii in punctul de minim al sinusoidei si jumatate din oamenii tai sa stea degeaba. La fel si cu depozitul: De obicei avem o rezerva, nu este neaparat blocat 100% cu marfa. Sau daca este, uzual se intampla sa te hotarasti sa maresti spatiul de depozitare, ca sa ai mai mult loc de manevra.
Sunt si costuri care nu se dubleaza. Spre exemplu poti avea nevoie de manipulanti. Rareori sunt ei ocupati 100% din timp. Si salariile lor costa o gramada. Sau contabilul - s-ar putea sa constati ca iti mareste numai cu 25% pretul cand volumul se dubleaza (verificat si asta). Nu ai nevoie de o alta conexiune la internet. Etc. Fiecare poate face o lista cu costuri si sa vada ce se dubleaza si ce nu.
Ideea este ca atunci cand businessul nr.1 (poate fi principal) nu este incarcat 100%, business-ul 2 (secundar sa zicem) poate prelua fluxul si incarca oamenii cu productie. 1 si 2, fiind pe nise diferite, nu vor avea sinusoide sincrone. Esti in situatia de mare avantaj de a avea o afacere multi-fatetata, in care perioadele sezoniere nu se suprapun neaparat. Nu stiu cati inteleg felul in care acest simplu avantaj se traduce in cresteri masive de profit. In ce am aplicat eu, business-ul 1 avea anumite rezerve (din motivele de ne-suprapunere a graficelor aratate mai sus, cat si de proiectie de crestere - era mult mai eficient si rational sa plec cu o rezerva de spatiu in depozit, decat sa trebuiasca sa mut afacerea in alt loc dupa un an), costurile erau acoperite de business-ul 1, iar nr.2 producea o cantitate apreciabila de profit, umpland golurile existente.
Un set de resurse existent, va fi distribuit neuniform in timp catre cerintele unei afaceri, si rareori 100%, datorita caracterului fluctuant al vanzarii. Cat si a faptului in multe cazuri ca nu poti evita sa ai anumite rezerve. Rezerva de resurse (fie ea si fluctuanta) poate fi folosita intr-o alta afacere, poate necritica sau secundara, poate semnificativ mai mica daca te referi la cifra de afaceri, dar cu generarea unei cote majore de profit pentru buzunarul tau - sunt bani pe care altfel ii arunci pe fereastra.
Nu incerc sa demonstrez nimic aici, doar expun o idee. Unii o pot folosi.
De ce pui accent asa pe pozitiv sau negativ...In primul rand nu spui nicaieri cum generezi acele vanzari...1.e ce-l mai important lucru sa sustii bisn. 2 .Nu poti concura fara promovare etc cadouri vouchere etc .tin sa-ti spun ca detin peste 60 de site-uri pe mai multe nise nu sunt toate sus dar ,credema ca online e totusi destul de dificil sa ai o afacere stabila(poate nicioadata).Google e seful noi toti suntem directori la el in firma,nu te bate la cap nu se i-a de tine nu conteaza cand vii la munca,dar...cand face ceva (ex. pinguin si panda ) adaptezi daca nu te da afara.Asa e si in bussines nu poti face profit daca nu stii de unde,nu poti vorbi de sume daca nu stii de unde faci rost de acele sume,nu poti spune noi vindem,nu exsita asa ceva,Nu poti angaja daca nu stii de unde platesti,si lista continuacu chirii contabil si etc.Sper sa nu te fi suparat si cine cisteste sa nu i-a in considerare 1-2 posturi ci sa citeasca toti.Si bravo tie ca expui ideei asa putem invata uni de la alti
Mult succes
Nu am apucat sa intru in alte detalii. E abia o postare, o singura idee, si s-a intins intr-o discutie de 100 metri, si intentionez sa ies definitiv din ea.
Nelamuririle tale tin de un cadru mult mai larg, de marketing, management, seo (atentie sunt si solutii alternative lui Google), managementul riscurilor, plan de afaceri... Sunt o gramada si TOATE sunt necesare pentru un business solid. De asta, intr-adevar, nu e asa usor sa faci afaceri.
Sunt atatea layere de management intr-un business, incat probabil imi va lua 6 luni doar sa trec in revista, in scris, cele mai importante idei, doar fugar. Sunt altii care petrec o viata scriind carti groase de sute de pagini, doar despre o singura zona, si nu acopera in mod suficient macar unul singur din layere.
A, si sa-ti spun ce iti reteaza elanul sa petreci 6 luni incercand sa inveti pe altii sa faca asta (lucru din care nu castigi nimic), doar pentru ca vrei sa contribui cu ceva la folosul comunitatii: Iti vei lua flaming dupa primele 5 randuri scrise, si bunele intentii iti vor lasa un gust amar.
"Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita."
+ amenzi la greu de la garda, itm, pompieri si muulti multi altii, inclusiv furturi, alte pierderi inevitabile in firma.
Pe concret: poti oferi un buget initial si data cand intra primul euro pe profit?
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Am vrea sa aduc in discutie un aspect pe care nu l-ati discutat - Preturile produselor!
Nu stiu cati ati vazut si cum vi se par cifrele MSRP si cele de achizitie de la furnizori.
In general, MSRP-ul produsului este unul mai mare decat au alti competitori pretul lor de vanzare.
Tot, in general, pretul de cumparare al tau este unul aproape egal cu cel care il are de vanzare competitorul catre client.
Deci, tu cumperi cu un pret aproape egal de la furnizor decat daca ai cumpara de la un competitor ca persoana fizica. Unde mai pui si costuri de livrare (furnizor > tu, tu > client), plus timpul tau sau salariile angajatilor etc...
*Nu am incercat in multe nise, insa in Electro, IT asta este situatia de multe ori.
Singura modalitate sa obtii preturi mai bune este sa cumperi mai multe produse si sa iti faci stoc, caz in care furnizorii iti dau preturi mai bune si iti permiti sa faci si tu profit.
Picat net chiar cand scriam ca mai e si problema lipsei stocurilor.
De ex targetezi un anume model de camera foto. Vezi ca devine tot mai popular, tot mai cautat si il targetezi. In momentul in care ajungi in top si e foarte cautat, te pomenesti ca nu se mai produce.
Luni de munca aiurea care a consumat ceva bugete ale firmei.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
subscriu in favoarea lui kiddu. Ideea este bună și folosită dar eu cred că emm are o gândire visătoare de începător. Îi apreciez optimismul și dorința dar trebuie să între mult mai in detaliu in ceea ce vrea să facă.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)