Tibi,
in Profitshare ai posibilitatea de a grupa pe luni si vedea perioada de decizie; toate informatiile sunt si pentru conversiile din trecut. Acele date sunt destul de importante si pot sa iti arate niste trenduri, poti sa le exporti in CSV si poti sa iti faci niste grafice interesante in excel peste care sa construiesti concluzii.
Acum, rata de conversie tine foarte mult si de sezon si este un indicator care iti permite sa analizezi printre altele, succesul recomandarilor tale, succesul promotiilor la advertiser sau calitatea/relevanta traficului trimis de tine (stiu ca e f OK ce faci prin afiliere). In general (rata de conversie) este strans legata si de valoarea castigurilor, insa in functie de sezon fluctueaza si valoarea medie a unei comenzi.
Personal, excludeam lunile de varf (noiembrie-decembrie) cand imi faceam orice analiza. Daca promovezi doar sau cu precadere produse care au varfuri in anumite sezoane, din nou este extrem de important de luat in calcul.
Cred ca multe discutii nu ar fi avut loc daca s-ar fi luat in vedere niste date. Personal nu sunt de acord cu concluzii care nu se fundamenteaza pe date concrete sau pe neanalizarea obiectiva a datelor deja disponibile.

Răspunde cu citat