Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: cuvinte cheie adsense

ladrone este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit cuvinte cheie adsense

Salut, am un site de dating/comunitate sociala si ma gandeam sa bag adsense de proba pe el. Inca nu m-am documentat si as avea cateva intrebari:
    1) pentru userii logati se pot baga reclame prin adsense diferentiate in functie de sex? (de ex haine, pantofi etc pt femei si auto pt barbati)
    2) pot alege orice cuvinte cheie sau tb sa fie strict corelate cu cuvintele mele cheie? pe un site de dating intra toate categoriile de pers, nu mi se pare un site de nisa. intreb pt ca pe toate siteurile romanesti de dating care fol adsense am vazut reclame la alte siteuri de dating, ceea ce nu mi se pare ok.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

Aaa nu poti fi AdServerul de la Google daca assta intrebi. Ai putea sa-ti faci propriul tau server de livrare a reclamelor si sa le afisezi in functie de criteriile pe care le doresti.

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    34

Implicit

In functie de sex la adsense poti face doua modificari: Pentru femei poti pune titlul cu roz iar pentru barbati cu albastru.
    La punctul doi, poti exclude multe din reclamele adsense care nu iti convin.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de ladrone Vezi Post
    2) pot alege orice cuvinte cheie sau tb sa fie strict corelate cu cuvintele mele cheie? pe un site de dating intra toate categoriile de pers, nu mi se pare un site de nisa. intreb pt ca pe toate siteurile romanesti de dating care fol adsense am vazut reclame la alte siteuri de dating, ceea ce nu mi se pare ok.
    Poti bloca site-urile ale caror anunturi nu vrei sa iti apara pe site din contul adsense. Oricum, reclamele sunt contextuale. Nu te astepta sa iti apara reclame la gadgeturi daca tu ai content matrimoniale.

EDIT. Am postat in acelasi timp cu Adrian Poputoaia
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

Tu ca webmaster nu ai aproape nici un control asupra reclamelor. Doar oferi spatiu de o anumita dimensiune iar Google baga acolo ce considera potrivit.

Targhetarea se face automat in functie de doua criterii, sau continutul paginii (adica pe o pagina de masini vei avea reclame la masini, pe o pagina de dating vei avea ceva din domeniu) sau profilul vizitatorului (adica daca omul e interesat de masini va vedea reclame la masini chiar si pe site-ul tau de dating).

Singura metoda de control este sa blochezi aparitia pe site-ul tau a reclamelor concurentei, din interfata adsense "Competitive ad filter".

Oricum, google e interesat ca tu sa produci cat mai mult, deoarece el ia procent din incasari, asa ca tot timpul va afisa reclamele care crede el ca produc cel mai bine pe site-ul tau.

Pe .ro adsense e destul de slabut, comparat cu 7 bannere flash pe fiecare pagina, mari cat un cearsaf, care te urmaresc, canta, tipa, sar pe tine daca treci cu mouse-ul peste ele si au butonul de close ascuns intr-un colt pe fond gri.

Edit: in 2 ore nu a raspuns nimeni, apoi ne-am repezit 4 in acelasi timp sa spunem acelasi lucru.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri. Abia mi-am creat azi contul AdSense si tb sa mi-l aprobe. Deci eu ca publisher nu pot alege cuvinte cheie pt reclame? Adica pe un site de dating sa pun de ex numai reclame la incaltaminte, haine etc Am vazut opinii pesimiste legate de AdSense si siteuri cu continut in romana. Domeniul meu (matrimoniale.ro) a fost parcat mult timp pe Fabulous si producea constant peste 100$/luna (cel mai mult 168) la un trafic de 250-350 unici/zi. Acum traficul e dublu dar am vazut persoane cu trafic mult mai mare care scot < 100$ pe luna din AdSense ceea ce mi se pare anormal. Adica un domeniu parcat sa produca mai mult decat un site, in conditiile in care firma de parking isi ia o parte din profit (Fabuous fol google feed).

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

Am crezut ca e un site vechi, cu trafic mare. Daca deabia acum incepi mai bine vinzi domeniul, probabil vei primi un pret bun, fara batai de cap. Acum cativa ani era o adevarata nebunie cu matrimonialele.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Domeniul meu (matrimoniale.ro) a fost parcat mult timp pe Fabulous si producea constant peste 100$/luna (cel mai mult 168) la un trafic de 250-350 unici/zi. Acum traficul e dublu dar am vazut persoane cu trafic mult mai mare care scot < 100$ pe luna din AdSense ceea ce mi se pare anormal. Adica un domeniu parcat sa produca mai mult decat un site, in conditiile in care firma de parking isi ia o parte din profit (Fabuous fol google feed).
    Domeniile parcate se monetizeaza mult mai bine - cpm, raport castiguri/vizitator- decat siteurile de continut deoarece au un ctr mult mai mare. Dezavantajul lor e ca nu poti trimite trafic la ele, si nu poti fideliza traficul.

Dupa ce esti acceptat de google adsense, vezi ca o sa ai in cont si optiunea adsense for domains, sa iti parchezi tu domeniul direct cu feed de la google.

Feed ul google adsense for domains --- cel care il foloseste Fabulous - e diferit de feedul google adsense for content --- cel folosit de publisheri.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Domeniile parcate se monetizeaza mult mai bine - cpm, raport castiguri/vizitator- decat siteurile de continut deoarece au un ctr mult mai mare. Dezavantajul lor e ca nu poti trimite trafic la ele, si nu poti fideliza traficul.

Dupa ce esti acceptat de google adsense, vezi ca o sa ai in cont si optiunea adsense for domains, sa iti parchezi tu domeniul direct cu feed de la google.

Feed ul google adsense for domains --- cel care il foloseste Fabulous - e diferit de feedul google adsense for content --- cel folosit de publisheri.

Salut Nic, multumesc pt raspuns. Auzisem de adsense for domains dar multi se plangeau ca nu exista templateuri si domeniile parcate arata mult mai urat ca cele parcate cu ND sau Sedo Pro de exemplu. Cu domeniul in cauza nu ma mai intorc la parking dar as fi interesat de adsense for domains pt alte domenii pe care le detin. As avea nevoie de un al doilea cont pt domeniile parcate, pt ca la matrimoniale.ro mai sunt asociat cu cineva si nu vreau sa amestec lucrurile. Din ce am citit pe net s-ar parea ca nu e posibil, dar poate nu am cautat destul...

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Salut Nic, multumesc pt raspuns. Auzisem de adsense for domains dar multi se plangeau ca nu exista templateuri si domeniile parcate arata mult mai urat ca cele parcate cu ND sau Sedo Pro de exemplu. Cu domeniul in cauza nu ma mai intorc la parking dar as fi interesat de adsense for domains pt alte domenii pe care le detin. As avea nevoie de un al doilea cont pt domeniile parcate, pt ca la matrimoniale.ro mai sunt asociat cu cineva si nu vreau sa amestec lucrurile. Din ce am citit pe net s-ar parea ca nu e posibil, dar poate nu am cautat destul...
    Nu vad unde e neaparat problema. Poti seta un canal doar pentru site-ul respectiv si oricum statisticile pentru domenii sunt in alta zona. Atata doar ca banii ii ridici pe toti deodata. Daca nu este asta un impediment, poti apela la solutii gen facutul unui cont pe numele altcuiva...
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Monitorizare cuvinte cheie
    De Cristian Mezei în forumul Utile
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 7th May 2009, 18:08
  2. cuvinte cheie ...
    De orio777 în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 7th February 2007, 14:49
  3. analiza cuvinte cheie
    De Bogdan Citoiu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 16th November 2006, 18:10
  4. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th March 2006, 09:29
  5. Cuvinte cheie.
    De Brindusa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 3rd January 2006, 18:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •