Citat Postat în original de karismasand Vezi Post
@puthre Cu parere de rau iti spun ca nu ai nici-o treaba cu ceea ce inseamna PR, cum se colecteaza pe un site si cum se propaga pe acel site.
Parerea ta despre cat stiu eu este irelevanta.
PR este individual si reprezinta suma backlinkurilor adunate in total cate site-ul tau. In functie de acest volum de aduna un scor de PR care se imparte la linkurile interne si externe (cele cu dofollow). Am sa dezvolt pentru ca aici se produce confuzia - Sa spunem ca este momentul in care G face update la PR si scorul meu este 5. Inainte sa mi se acorde acest scor integral g se uita cate linkuri interne si externe am ca sa faca imparteala (index, categorii, posturi - mai exact cum va pleca PR din index). Daca eu am sa zicem in total 30 de linkuri la imparteala cu siguranta voi primi scor 5 pe index si diluat cu un punct pe structura. Daca eu am 90 de linkuri la imparteala voi primi 3 sau 4 pe index si diluat cu un punct pe structura.
Asta e o viziune foarte simplista si incorecta. PR-ul nu e dat de suma backlinkurilor catre SITE, e dat de suma PR-urilor backlinkurilor follow catre PAGINA. E page rank, nu site rank.

PR alocat site-ului meu nu are cum sa se duca in alta parte [evidenta aberatie] adica la alte pagini de pe internet.
Daca tu nu intelegi, nu inseamna ca e gresit. Evident deocamdata e doar ca nu intelegi.

Mai ai si tupeul sa-mi spui mie sa nu-mi fac griji ...
N-am zis sa nu-ti faci griji, am zis sa nu-ti bati capul, pentru ca e destul de irelevant. Nu vad tupeul.

Tu spui ca daca eu am un site si never nu fac linkbuilding tre sa astept ca voi avea de castigat de pe urma celor care vor pune nofollow si cu timpul am sa primesc si eu ceva PR ... Am site-uri pe net de peste un an pentru care nu am facut linkbuilding si ghici ce nu am primit nimic verde la redistribuirea de care vorbesti tu pentru ca nu exista, acestea sunt PR0
N-am zis niciodata sa nu faci linkbuilding. PR0 pe care il vezi tu e doar o oglinda pe o scara logaritmica de la 0 la 10 a pagerankului real. Orice pagina are pagerank si e mai mare ca 0

@puthre - modul de alocare al PR il studiez si il testez de peste 3 ani si iti spun inca o data ca nu ai nici-o treaba ...
Stai bine, altii au studiat sute de ani si credeau ca soarele se invarte in jurul pamantului.

Este parerea meau, poti da negativ, m-am obisnuit cu asta ...
Eu nu dau negativ decat pentru probleme de atitudine si comportamente de tarani. Nu e cazul.

Sa spunem ca eu, cu tine si cu inca alte 98 de poersoane lucram la un proiect si in final pentru acel proiect primim 100.000 EUR. La final cand primim banii ne intalnim toti cei 100 ca sa-i impartim insa 20 dintre persoanele cu care am plecat la drum in acest proiect nu au avut nici-o contributie si stabilim prin vot ca acele persoane nu merita sa primeasca nimic din suma. Deci cum facem, impartim la 100 si primeste fiecare imparteala la 100 iar partea celor 20 o donam in atmosfera sau o redistribuim?
Cum v-ati imparti voi banii n-are nici o relevanta in discutie.
@Nichita - Te rog sa-mi motivezi negativul (sau o faci doar asa pentru ca poti si ca ai "puthre"?). Nu e prima data cand imi dai negativ degeaba, poti sa nu fi de acord cu mine insa nu trebuie sa imi dai negativ. Ti-am raspuns cu argumete solide, nu are rost sa dai in cineva doar ca nu e de acord cu tine
Nichita n-are "puthre", doar eu am

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Asta zice in linkul pe care mi l-ai dat mai sus, la prima intrebare:

Question: Hey Matt, just to get back to PageRank sculpting for a second, you had mentioned that if you had 10 links on the home page and five of them you made nofollow so there were only five left, it used to be that the remaining PageRank would be kinda distributed amongst those remaining five.

Matt Cutts: Correct
A fost valabil, nu mai e. Uita-te la data.

Nu vreau sa primesc rank pe pagini precum contact, termeni si conditii, etc. Deci este o "pierdere" asumata!
Vezi ca paginile astea pot fi foarte importante pentru Pinguin, asa ca nu le-as marginaliza.