Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 52

Subiect: Problema Page Rank

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de karismasand Vezi Post
    Pentru mine inca este valabil deoarece este testat functioneaza si azi.[COLOR="Silver"]
    Poti testa doar ca nu se duce pr-ul prin linkurile nofollow, ceea ce stim cu totii. Unde se duce el, n-ai cum sa testezi pentru ca n-ai suficiente date iar PR-ul pe care ti-l afiseaza google e la o granularitate mult prea mare ca sa observi diferentele si sa le asociezi statistic relevant cu schimbarile facute de tine. Orice rezultate ai la testele tale, sunt intamplari, nu dovezi.
    Caut cu jingle.ro.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

In mod normal nu-mi place sa intru in polemici despre PR, pt ca-i complet irelevant, nu stie nimeni nimic exact si ne dam cu parerea fiecare, din auzite, experienta, etc. Dar na... imi expun si eu pct de vedere

@puthre Exact. Ce PR vedem noi in toolbar n-are nicio legatura cu PR-ul real pe care-l folosesc ei intern in calcularea ranking-urilor. De aia nici nu prea are rost sa-ti bati capul cu PR-ul, decat daca vrei sa vinzi reclame/link-uri.

Iar valoarea exacta dupa care se calculeaza nu cred ca este aceea pe care o stim cu totii, pt ca in unele cazuri, PR-urile unor site-uri pur si simplu nu au nicio legatura cu logica din spatele formulei. Dar din nou, nu-i asa important. E important de stiut ca PR-ul creste exponential si cum zicea Dan, in marea majoritate a cazurilor (daca nu-s f multe link-uri externe), paginile la X click-uri distanta de o pagina au PR-ul paginii respective - X. Pe multe din blogurile mele homepage-ul are X, sa zicem, iar categoriile si ultimele postari care au prins update au X - 1, paginile la 2 click-uri distanta au X -2.

Na, nu-i regula generala, dar cel putin pana pe la homepage-uri de PR 4, 5 se valideaza ipoteza asta.

Oricum, cum zice si puthre, nu stie nimeni exact cum se calculeaza PR-ul, cum se distribuie, care-i valoarea lui interna iar rezultatele tale nu sunt 100% concludente, sunt doar niste presupuneri pe baza unor statistici, cum fac si eu cu estimarea PR-ului la X click-uri distanta, desi probabil daca s-ar calcula, ar iesi ceva de genul.

La urma urmei, SEO nu inseamna PR mare, inseamna rankarea site-ului cat mai sus, iar PR-ul public de mult nu mai este un factor relevant in ecuatia asta. Daca ai vedea pagini/site-uri care rankeaza doar pt ca au directoare web, bookmark-uri si profile pe forumuri si stau inaintea altor site-uri cu PR mare cau au la randul lor link-uri de pe site-uri cu PR mare, nu ti-ar mai pasa asa mult de PR...

Si eu la inceput eram obsedat de PR si voiam sa fie cat mai mare (mai mare e mai bine ) apoi mi-am dat seama ca nu conteaza si am vrut totusi sa-l cresc pt vandut link-uri, dar incet-incet si cei care cumpara link-uri isi dau seama ca nu mai valoreaza asa mult, de aceea si preturile au mai scazut (sau o fi din cauza ca nu stiu eu sa negociez, dar asta-i alta poveste).

Concluzia, lasati PR-ul deoparte, faceti site-ul usor navigabil, sa se incarce rapid, urcati-l sus cu o diversitate de link-uri (do/nofollow, high/low pr, exact-match/brand/"click here" anchor texte si gata..
    Signatura lipsa

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    28

Implicit

Ai dreptate la ce ai spus mai sus @karismasand, dar aici

Un alt factor care iti poate tine site-ul la PR 0 desi tu construiesti backlinkuri este dat de numarul de linkuri interne (dofollow) care pleaca din index - greu sa obtii PR din 3-4 backlinks cu PR 3-4 daca tu ai peste 70 de linkuri interne cu dofollow.
    te contrazic putin. Am obitnut PR3 pe un site care avea PR0 la indexarea anterioara, si la care am adus doar 7 backlink-uri externe, toate de pe bloguri cu PR 2, PR3 si PR 4.
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Karisma, sunt convins ca paginile pe care ai pus nofollow ar fi primit acelasi link juce (PR) ca cea / cele la care faci referire. Nu poti demonstra ca acel link juice s-a redistribuit la paginile care te intereseaza. Negativul e pentru ca persisti in a da indicatii in baza unei experiente personale nedemonstrabile. Acel post nu mi-a fost util si ii poate induce si pe altii in eroare.

Personal nu m-a interesat obtinerea de PR niciodata, o arhitectura corecta a site-ului (pentru propagarea interna a link juice-ului) si un onpage de calitate putand face intotdeauna diferenta in detrimentul unei pagini concurente ce a capatat un PR mai mare.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

@puthre si nichita - sunt de aacord ca nu suntem de acord dar in principiu spunem acelasi lucru.

Daca ceea ce spun eu este nedemonstrabil desi e testat adica intra intr-o statistica, cum puteti demonstra voi ca ceea ce afirmati voi este corect deoarece se incadreaza in aceleasi registru.

NU am discutat daca cerul este albastru si eu am venit si am zis ca e verde, am discutat despre ceva despre care nimeni nu poate emite o teorie 100% sigura, tocmai de aceea am zis ca vorbesc din experienta.

Eu l-am intrebat pe colegul care a ridicat intrebarea ce vrea sa obtina de la site, PR sau trafic, el a zis ca il intereseaza PR. Atunci cand pe cineva intereseaza PR tre sa umble la structura site-ului pentru a elimina constient din imparteala anumite pagini.

@SeoMox - te contrazic putin. Am obitnut PR3 pe un site care avea PR0 la indexarea anterioara, si la care am adus doar 7 backlink-uri externe, toate de pe bloguri cu PR 2, PR3 si PR 4.

Daca acele site-uri de pe care ai obtinut backlink aveau low OBL iar site-ul tau nu depasea la imparteala max 20 de pagini interne, atunci da este logic ce spui.

Pentru un PR3 iti trebuie 2 backlinkuri de PR4 with low OBL (max 3) si sa nu se imparta la mai mult de 20 intern. Poti testa ca sa vb pe certitudini.

@tymbark - eu am vorbit intodeauna de PR afisat, nu de cel ascus (pentru ca dupa parerea mea nu exista asa ceva).

OFF - Una peste alta, reteaua mea privata e gata si ma apuc de treaba, de aceea am postat in ultima perioada mai mult pentru ca am avut ceva timp liber.

Succes la toti!

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

@tymbark - eu am vorbit intodeauna de PR afisat, nu de cel ascus (pentru ca dupa parerea mea nu exista asa ceva)
    wow... tu chiar crezi asta sau doar ai spus-o asa ca sa fie? Pt ca, daca tu crezi ca singurul PR e cel public, din toolbar, atunci e naspa, nu stiu de ce mai avem discutia asta, sincer... Ai crede ca dupa 3 ani de cercetari ai fi stiut ca PR-ul public este asa, estimativ.

Poftim, cand mai ai timp, adauga articolul asta la cei 3 ani de cercetari:

Why You Shouldn’t Rely On (Toolbar) PageRank

By not making public the real PageRank value, Google can ensure that SEOs won’t reverse engineer their algorithm completely. That would be catastrophic for their search engine as the results would be easily manipulated once people would figure out what works and what doesn’t just by trying things out, observing the reaction of the PageRank value in their browser.

Toolbar PageRank is being updated infrequently. Again, that is deliberate so user’s wouldn’t be easily aware of the current PageRank on a given page. Again, that is for Google’s own security against reverse engineering.

A typical toolbar PageRank value corresponds to a wide range of real values. That means that not all toolbar PageRank of 3 sites have the same PageRank value and these values can vary greatly.
    Fara suparare, prefer sa cred mai degraba ce zic ei, decat pe tine. E o alegere personala.

PS: scuze de "tonul" sarcastic pe care l-am folosit, dar afirmatiile tale chiar sunt o insulta pt lumea SEO, no offence

PS2: deci pana la urma, nu stiu daca puthre-i ala care nu are treaba cu PR-ul, sau tu. Dar o sa fiu impartial si o sa zic doar ca afirmatiile tale au spus tot ce era de zis
    Signatura lipsa

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

@tymbark - succes in teoriile tale si in a-i uramarii pe altii, eu merg pe drumul meu si crede-ma ca nu e o insulta cel putin pentru mine, imi merge destul de bine din ceea ce fac si dau consultanta unor site-uri la ca multi nu indraznesc sa viseze

Vad ca si tu, ca si nichita veniti cu niste vorbe mestecate de altii fara insa sa veniti sa imi spuneti in concret daca ceea ce spune acel baiat cu fir scurt la google a fost testat in prealabil de voi. Daca pentru voi aia e autoritatea suprema si tre sa comportam spiritul de turma atunci e ok, mult succes in a face asta, eu am alte viziuni

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

am citit un pic din articol si ma busit rasul, PR este foarte usor de manipulat si extrem de predictibil - insa inginerii se proocupa sa nu-l manipulam noi astia rai

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Ma bucur pt succesul tau. Personal, n-am nimic cu tine. Totul e strict "profesional" si aici e vb de ideile tale putin nefondate si as putea spune preistorice (dinainte de 2000, cand abia aparuse google) legat de PR.

In rest, mult succes si tie cu proiectele. Si eu ma descurc binisior si sunt convins ca si ceilalti o duc bine, deci nu ne plange noua de mila. Dar cand ai timp, chiar te rog sa citesti articolul ala, poate poate... niciodata nu-i prea tarziu.

Acu ma retrag din discutia asta, deja am scris prea mult intr-un thread pe care l-am evitat pe cat posibil de la inceput, tocmai pt se discuta mai mult din presupuneri/experiente personale, dar nimic demonstrat concret.

Oricum am deviat mult de la subiect. Bogdan Patru a intrebat altceva si noi am ajuns la o discutie filozofica despre PR. Iar netul e plin de astfel de discutii interminabile. Fiecare face cum ii place.

O zi faina!
    Signatura lipsa

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

@deci nu ne plange noua de mila - Eu nu am plans de mila nimanui, tu ai spus ca nu am nici-o treaba iar eu am argumentat

Nici eu nu am nimic personal cu nimeni, orice interventie pro sau contra e binevenita deoarece diversitatea opiniilor poate duce la ceva constructiv

Ma retrag si eu din discutie pentru ca intr-adevar s-a deviat mult ... am spus ce am avut de spus.

Succes!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

orice interventie pro sau contra e binevenita deoarece diversitatea opiniilor poate duce la ceva constructiv
    Atata timp cat nu te dai in spectacol prezentand rezultatele unor "studii independente" care ignora realitatea si experientele tuturor celorlalti.
    Trust, but verify.

Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Linkuri pe pagini cu Page Rank 4-7 ON PAGE!!!
    De diet.popu în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 25th July 2013, 11:18
  2. Page Rank 10
    De Duncan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 21st January 2011, 12:48
  3. Director Web Page Rank 2
    De wladevlad în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th March 2010, 17:38
  4. Page Rank 0 (zero)
    De pstefan75 în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 24th April 2007, 13:45
  5. page rank
    De Bogdan Citoiu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 20th March 2007, 18:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •