Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Ajutor transformare din wordpress în static html

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit Ajutor transformare din wordpress în static html

Am un site pe wordpress pe care trebuie sa-l convertesc in static html. Site-ul actual are cateva posturi către care exista linkuri în sidebar, iar frontpage este un page care afișeaza full content din toate aceste posturi. Nu am ales varianta teaser pentru că mă intereseaza ca linkurile cuprinse în posturile respective sa fie afișate și pe prima pagina, pentru a prelua cât mai bine link juice. Asta este, de fapt, ceea ce mă interesează - puterea linkurilor.

Cu mențiunea că posturile nu sunt dintr-un singur domeniu de activitate, problema mea este:

Are rost să țin posturile separat pe site-ul html din moment ce linkurile sunt pe prima pagină?
    sau
    Mă ajută să păstrez posturile asa cum sunt, în pagini separate html și să merg mai departe cu prima pagină care afișeaza full article, inclusiv linkurile?

Cum e mai bine pentru linkurile mele, astfel incat nici nenea google sa nu se deranjeze prea tare? Dacă renunț la posturi, trebuie să fac redirect spre root ca să nu mi-o iau în freză? Credeți că aș putea să fiu penalizat pentru că renunț la articolele separate?

N-aș vrea să rescriu articolele respective doar pentru ca linkurile să ajungă în partea superioară a paginilor - ele sunt destul de bine structurate și agreate, în această formă, de clienți.

Mulțumesc anticipat!
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    43

Implicit

Uite un articol ce te-ar putea ajuta (chiar daca nu e wordpress, tehnologia e similara)

Park your old Drupal site | Webikon.com
    .:|:.

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit

Mulțumesc, gupi, dar nu știu dacă are vreo legătură cu problema mea. Eu nu-mi doresc să-mi trec site-ul pe dreapta
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

In primul rand, de ce sa renunti la un CMS ca sa treci la... HTML? Suntem in 2014 iar tu vrei sa refaci siteul utilizand o tehnologie de acum 10 ani. Clientii nu vor putea adauga pagini noi, nu il vor putea updata singuri etc...

Pe prima pagina este afisat full content: de ce? Link juice-ul se preia si cu un fragment de text (excerpt) + link. Nu inteleg strategia afisarii intregului content pe prima pagina - el devine duplicate content, fiind afisat full si in articol. Cu ce rankezi acum: root sau articole?

Nu inteleg nici strategia prin care vrei sa pastrezi linkurile in prima pagina dar vrei sa faci redirect la acele articole... tot catre ea.

De ce vrei sa renunti la articolele separate? Vei avea un site onepage, cu un mix de subiecte in aceeasi pagina si care va ranka pentru subiectul...?
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit

Mulțumesc pentru răspuns, Nikita!

Site-ul este un împingător, mă interesează linkurile. Nu este gestionat de clienți, ci de mine, personal.

Punctual:

Nu am nevoie de wordpress pentru 1-5 pagini. Nu am nevoie de categorii. Nu-mi trebuie pingback, nu folosesc socialmedia, nu am nevoie de contact form, nu am nevoie de RSS. Nu am nevoie de un markup greoi și nu vreau să le iau la rând ca să rescriu câte 5 fișiere, pentru fiecare în parte. Am nevoie de un markup simplu, fără să omit însă rich snippets (pe care le văd mai greu de inserat în WP decât pe static). Este, în primul rând, și o chestiune administrativă, iar prin prisma asta am ajuns la concluzia că cel mai ușor le-aș face HTML. Aici am spus un site, pentru că mi s-a părut relevant. Am nevoie să refac peste 100 de site-uri, iar munca ar fi enormă. Asta este motivația din spatele html. Întrebarea mea aici: de ce să folosesc Wordpress? Eu le-aș ține așa, însă AM NEVOIE de o schimbare.

Dacă din prima pagină pleacă linkuri internet, link juice pentru extern ar scădea. Poate că nu semnificativ, dar n-ar mai fi la fel. Există și alte threaduri deschise pe acest topic. Poate aș pierde autoritate, însă trebuie să-mi pun problema dacă merită sau nu merită să pierd din puterea linkurilor.

Ultima chestiune poate să fie o problemă. Este vorba despre subiectul pe care ranchez. Asta TREBUIE să iau în considerare, e o problemă la care m-am tot gândit. Poate că am nevoie de o altă filozofie pentru network.

Mă întreb, totuși, de ce trebuie să țin wordpress? Înțeleg, e popular, generează anumite chestiuni automat, poate că și google îl iubește. Dar eu sau oricine altcineva, are nevoie de wordpress tot timpul? Lucrez în WP de mult timp, însă nu sunt fanul arhitecturii sale, nici a pluginurilor pentru orice, care prezintă anumite vulnerabilități. În plus, trebuie actualizat. HTML-ul curat nu prezintă vulnerabilități.

Știu că există anumite semne de întrebare și poate să reprezinte un subiect general de discuție, însă fiecare avem propria abordare, cu motivații în spatele fiecărei decizii. Eu sunt puțin nedumerit. Decizia mea este că trebuie să schimb ceva în markup și mă întreb dacă ar fi potrivit să schimb și în structură. Aici nu am luat o decizie. D-aia am deschis topic.

Articolele nu le pot schimba/rescrie acum. Ar fi un volum prea mare de lucru (asta pentru teasere cu links incluse).
    Dacă renunț la pagini, o să fie atât de grav pentru Google? Nu aș vrea să repet întrebările de mai sus, care sunt încă pe tapet.

danielb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    96
    Putere Rep
    22

Implicit

Totusi chiar si pt 2 pagini de ce nu ai vrea sa folosesti wp? Daca modivul ar fi ca se încarcă greu, foloseste un plugin de cache, ex w3 total cache, care iti generează un index html si site-ul ti se va încarcă mult mai repede.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de designarti Vezi Post
    Dacă din prima pagină pleacă linkuri internet, link juice pentru extern ar scădea.
    Ti-am citit postarea si imi dau seama ca nu ai inteles care este rostul unui impingator.

Si cateva intrebari: Pentru ce iti trebuie rich snippets la un impingator? Ai incercat sa editezi 100 de siteuri (cu 5 pagini) in HTML si e usor? Pluginurile de contact form / social nu se pot dezactiva?
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit

Mulțumesc, însă nu este răspunsul la întrebarea mea.

Bun, așa cum am mai spus, subiectul poate genera oricând o dezbatere complexă.
    Cum să-ți răspund la asta cu rich snippets?
    Este foarte ușor să editezi 100 de site-uri cu 5 pagini. Ia maxim 2 ore / site, în funcție de cât de multe modific la partea de design. Și da, am cam editat peste 100

Doresc un răspuns simplu, dacă se găsește cineva care să-mi spună, aș aprecia.
    Dacă renunț la posturi și pun totul pe un one page în HTML simplu, google ar putea să vadă chestia asta ca un lucru negativ? Aș putea să fiu penalizat? Conținutul rămâne pe site. Doar că n-o să mai fie în două locuri. Trebuie să repet, aș putea să fac redirect, dar încerc să găsesc cea mai potrivită soluție.

Problema mare aici se pare că a devenit:

De ce folosiți Wordpress?
    Răspunsul meu este: îl folosesc pentru că am nevoie de el.
    De ce nu folosiți Wordpress?
    Și răspunsul meu ar fi : pentru că nu am nevoie de el.

Nu-s un fan wordpress, chiar dacă-și face treaba foarte bine în multe cazuri. Totuși, prefer Drupal.

În cazul meu, acum, NU AM nevoie de Wordpress. TREBUIE să schimb.

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    949
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de designarti Vezi Post
    Dacă din prima pagină pleacă linkuri internet, link juice pentru extern ar scădea. Poate că nu semnificativ, dar n-ar mai fi la fel. Există și alte threaduri deschise pe acest topic. Poate aș pierde autoritate, însă trebuie să-mi pun problema dacă merită sau nu merită să pierd din puterea linkurilor.
    Ca sa rezolvi problema cu link-urile interne (si cred ca te referi la link-urile catre articole), uite cea mai simpla solutie.

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit

Mulțumesc, John! La ele mă refeream, da. Prin urmare, aș putea să păstrez paginile, dar nu mai au linkuri. Makes perfect sense - evit eventualele penalizări pentru redirect sau pentru dispariția din site a unor pagini.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Transformare url text in link html
    De Sorin Frumuseanu în forumul Utile
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th May 2014, 07:52
  2. HTML sau WordPress
    De Iulian Grecu în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 28th June 2012, 16:58
  3. HTML -> Wordpress
    De cristi_kenzo în forumul WordPress
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 22nd March 2012, 02:06
  4. Mod ReWrite - Am nevoie de ajutor! (.html?var=1)
    De duku602 în forumul Server side
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 23rd February 2011, 04:17
  5. Ajutor... HTML! o problema neobisnuita (ptr mine)
    De CornelB în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 18th May 2009, 15:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •