Mulțumesc pentru răspuns, Nikita!

Site-ul este un împingător, mă interesează linkurile. Nu este gestionat de clienți, ci de mine, personal.

Punctual:

Nu am nevoie de wordpress pentru 1-5 pagini. Nu am nevoie de categorii. Nu-mi trebuie pingback, nu folosesc socialmedia, nu am nevoie de contact form, nu am nevoie de RSS. Nu am nevoie de un markup greoi și nu vreau să le iau la rând ca să rescriu câte 5 fișiere, pentru fiecare în parte. Am nevoie de un markup simplu, fără să omit însă rich snippets (pe care le văd mai greu de inserat în WP decât pe static). Este, în primul rând, și o chestiune administrativă, iar prin prisma asta am ajuns la concluzia că cel mai ușor le-aș face HTML. Aici am spus un site, pentru că mi s-a părut relevant. Am nevoie să refac peste 100 de site-uri, iar munca ar fi enormă. Asta este motivația din spatele html. Întrebarea mea aici: de ce să folosesc Wordpress? Eu le-aș ține așa, însă AM NEVOIE de o schimbare.

Dacă din prima pagină pleacă linkuri internet, link juice pentru extern ar scădea. Poate că nu semnificativ, dar n-ar mai fi la fel. Există și alte threaduri deschise pe acest topic. Poate aș pierde autoritate, însă trebuie să-mi pun problema dacă merită sau nu merită să pierd din puterea linkurilor.

Ultima chestiune poate să fie o problemă. Este vorba despre subiectul pe care ranchez. Asta TREBUIE să iau în considerare, e o problemă la care m-am tot gândit. Poate că am nevoie de o altă filozofie pentru network.

Mă întreb, totuși, de ce trebuie să țin wordpress? Înțeleg, e popular, generează anumite chestiuni automat, poate că și google îl iubește. Dar eu sau oricine altcineva, are nevoie de wordpress tot timpul? Lucrez în WP de mult timp, însă nu sunt fanul arhitecturii sale, nici a pluginurilor pentru orice, care prezintă anumite vulnerabilități. În plus, trebuie actualizat. HTML-ul curat nu prezintă vulnerabilități.

Știu că există anumite semne de întrebare și poate să reprezinte un subiect general de discuție, însă fiecare avem propria abordare, cu motivații în spatele fiecărei decizii. Eu sunt puțin nedumerit. Decizia mea este că trebuie să schimb ceva în markup și mă întreb dacă ar fi potrivit să schimb și în structură. Aici nu am luat o decizie. D-aia am deschis topic.

Articolele nu le pot schimba/rescrie acum. Ar fi un volum prea mare de lucru (asta pentru teasere cu links incluse).
Dacă renunț la pagini, o să fie atât de grav pentru Google? Nu aș vrea să repet întrebările de mai sus, care sunt încă pe tapet.