Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 32

Subiect: Modificarea articolului se considera dublura

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de gabau86 Vezi Post
    Nedumerirea mea inca pluteste in aer si ca sa intelegi si la ce fac referire.
    Ma gandesc sa pun cateva link-uri pe articole vechi ( maxim 4-5 luni), link-uri tot catre site-ul meu, respectiv catre 2-3 articole, insa de principiu catre pagina principala.
    Nu stiu daca aceasta masura este considerata spam.
    Masura este considerata spam, si sunt algoritmi care identifica astfel de practici, nu mereu, dar le identifica, stiu ca am citit un articol candva pe tema asta de cineva ce facuse teste

Pentru a adauga un link intr-un articol existent iti recomand sa adaugi un nou paragraf in care sa inserezi si link-ul asta daca articolul respectiv are autoritate, daca nu si e posibil fa un nou articol

Nu te grabi sa pui 2-3 link-uri catre acelasi domeniu dintr-un articol, pune un singur link si cat mai natural

PS: Astia care va laudati ca la voi merge, aveti proiecte mari cu stabilitate in cel putin ultimele 12 luni, ati urcat pe cautari grele sau pe genul "mere albastre cu fruze rosii"?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

gabau86 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    39
    Posturi
    167
    Putere Rep
    24

Implicit

OK, dar daca de acum cand fac un articol inserez si un link catre homepage ? Se mai considera spam ?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Ce am observat de curand la WP si nu stiam:

Daca modific prin editare permalink-ul unui articol, automat imi face redirect 301 de pe vechiul link pe cel nou. N-am verificat daca WP sau modulul SEO. Vorbesc de modificarea prin editarea articolului, nu de schimbarea structurii legaturilor permanente din setari.
    In cazul asta chiar daca modific titlul si lagatura permanenta si articolul ramane identic, nu va putea fi considerat continut duplicat.

@gabau86 ai deja unul sau mai multe link-uri spre home in fiecare pagina. Ce-i mult nu-i bun!

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Pentru a adauga un link intr-un articol existent iti recomand sa adaugi un nou paragraf in care sa inserezi si link-ul asta daca articolul respectiv are autoritate, daca nu si e posibil fa un nou articol
    Aproximativ cate cuvinte intelegi printr-un paragraf? Mersi!
    Fara semnatura.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Claudyou Vezi Post
    Aproximativ cate cuvinte intelegi printr-un paragraf? Mersi!
    Eu zic sa nu faci economie de cuvinte, ca doar nu te costa bani, in schimb te poate costa o penalizare. Considera sa ai cel putin 160 de caractere intr-un paragraf, dar cu cat mai multe cu atat mai bine. Eu as scrie inca doua paragrafe de cel putin 200 de caractere fiecare si as pune linkul in primul dintre aceste doua.

Popa Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    21st November 2010
    Locaţie
    Germania
    Vârstă
    36
    Posturi
    877
    Putere Rep
    32

Implicit

Masura este considerata spam, si sunt algoritmi care identifica astfel de practici, nu mereu, dar le identifica, stiu ca am citit un articol candva pe tema asta de cineva ce facuse teste

Nu te grabi sa pui 2-3 link-uri catre acelasi domeniu dintr-un articol, pune un singur link si cat mai natural

PS: Astia care va laudati ca la voi merge, aveti proiecte mari cu stabilitate in cel putin ultimele 12 luni, ati urcat pe cautari grele sau pe genul "mere albastre cu fruze rosii"?
    Da, pe nisa creditelor si chiar au urcat Am avut si coborari la ultimul update animalic, dar la final am ajuns cu cateva pozitii mai sus, momentan din lipsa de timp si o organizare proasta au inceptu sa scada cateva siteuri din lipsa de continut, lucru care deja l-am si remediat. Nu spun ca nu ai dreptate, dar de multe ori ce functioneaza la mine, la tine poate nu functioneaza... e ca acel disclaimer nu-mi vine la ora asta, vin din tura de noapte. Oricum Gabau eu zic sa experimentezi si sa vezi, cel mai bine prin adaugarea unui paragraf cum spune si lovelife, voi testa si eu la viitoarele modificari de acest gen, sa vad efectele.

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

Implicit

E absurd sa fie considerat spam cand pui intr-un articol vechi link catre un articol nou aflat pe acelasi domeniu. Asta ar insemna ca blogurile care au pluginuri "related posts" sau care au "latest posts" in sidebar sa fie toate penalizate. Acelasi lucru este valabil si pentru platformele de forumuri unde poti posta si dupa X ani linkuri catre alt topic mai nou. Un link catre acelasi domeniu adaugat recent intr-un articol vechi inseamna un update catre un articol related. Botii Google nu stiu sa citeasca daca intr-adevar este sau nu related cu subiectul in cauza, mai ales daca tot blogul este scris in limba romana. Roboteii nu stiu sa interpreteze informatiile asa cum o fac oamenii, iar daca algoritmul ar functiona pe ideea de care spui tu ar insemna ca cel putin un sfert din site-urile existente pe internet sa fie penalizate de Google.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de CDK Vezi Post
    E absurd sa fie considerat spam cand pui intr-un articol vechi link catre un articol nou aflat pe acelasi domeniu.
    Nu despre asta vorbea OP, ci despre un articol vechi cu un nou link spre un alt site.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de CDK Vezi Post
    E absurd sa fie considerat spam cand pui intr-un articol vechi link catre un articol nou aflat pe acelasi domeniu. Asta ar insemna ca blogurile care au pluginuri "related posts" sau care au "latest posts" in sidebar sa fie toate penalizate. Acelasi lucru este valabil si pentru platformele de forumuri unde poti posta si dupa X ani linkuri catre alt topic mai nou. Un link catre acelasi domeniu adaugat recent intr-un articol vechi inseamna un update catre un articol related. Botii Google nu stiu sa citeasca daca intr-adevar este sau nu related cu subiectul in cauza, mai ales daca tot blogul este scris in limba romana. Roboteii nu stiu sa interpreteze informatiile asa cum o fac oamenii, iar daca algoritmul ar functiona pe ideea de care spui tu ar insemna ca cel putin un sfert din site-urile existente pe internet sa fie penalizate de Google.
    Google invata sa gandeasca la fel cum o fac autorii reali, un editor nu revine dupa x luni sa puna doar un link intr-un articol, daca o face o face prin modificarea textului, pentur ca are ceva e spus, link-urile naturale intr-un articol se pun modifica intr-un mod natural doar in cateva zile de la publicarea articolului, .
    Un link "related post" "latest post" presupune un text adaugat in pagina diferit de textul articolului, nu face parte din textul articolului, si google stie sa faca diferenta intre corpul articolului si restul codului din pagina. Nu primesti penalizare daca ai 1-3 link-uri create prin adaugarea link-urilor intr-un text vechi, dar daca se depaseste un anumit procent la google se ridica un stegulet rosu, google foloseste in algoritm si date statistice, ce iese din datele statistice primeste un red flag cu atat mai puternic u cat iese mai mult din statististica, cand sunt x stegulete incepe penalizarea.
    Dau un exemplu: Google a observt statistic ca in cazul unui site sustinut doar de link-uri naturale exista un procent mediu 30-50% link-uri nofollow si restul dofolow, 10-30% link-uri catre homepage si restul catre pagini interne, , stie ca 30-50% din link-uri interna folosesc ancora naked link, 10-20 keyword link si restul etc
    Daca la tine care ai 200 root vede ca ai doar 20% nofollow ridica un red flag, daca vede ca ai doar 10% ridica si mai sus steguletul, daca vede ca ai si 40% din link-uri catre home page sunt doua stegulete si probabil te bifeaza la SEO spam si fie penalizeaza fie anuleaza link-urile catre tine
    Dar daca ai doar 3-5 link-uri nu se folosesc aceste statistici.
    PS: Nu cunosc procentele de la care se ridica steguletul rosu, am dat cifrele doar ca exemplu
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

Implicit

@Vicarious nu era vorba despre ce a postat OP.

Citat Postat în original de lovelife
    Google invata sa gandeasca la fel cum o fac autorii reali, un editor nu revine dupa x luni sa puna doar un link intr-un articol, daca o face o face prin modificarea textului, pentur ca are ceva e spus, link-urile naturale intr-un articol se pun modifica intr-un mod natural doar in cateva zile de la publicarea articolului, .
    Un link "related post" "latest post" presupune un text adaugat in pagina diferit de textul articolului, nu face parte din textul articolului, si google stie sa faca diferenta intre corpul articolului si restul codului din pagina.
    Pot spune ca eram 98% sigur ca vei aduce asta in discutie.

Google stie sa diferentieze linkurile din blogroll sau related posts atata timp cat si tema este customizata sa faca diferentierea. Nu toate pluginurile pun related posts separat de continutul articolului. Din experienta mea personala pot spune ca singurele linkuri ce pot deveni daunatoare sunt cele din footer atata timp cat vorbim despre un procent maricel de asemenea linkuri (sa spunem 5 din 20). Plus ca sunt o multime de cms-uri pentru blogging care nu respecta structura folosita de wordpress. Anyway, trecem peste detaliile astea.

Ceea ce spui tu referitor la linkurile adaugate in posturi vechi nu are impact negativ atata timp cat sunt directionate catre pagini de pe acelasi domeniu. Toate astea fac parte din structura interna a site-ului si este problema mea cum modific informatia si linkurile interne din articole. Din contra, daca articolul vechi este related cu cel nou ai sanse mari sa rankezi foarte bine in SERP cu ambele articole dupa ce faci legatura intre ele. Testat de mine personal? Da!

Daca linkurile adaugate in posturi vechi sunt catre alt domeniu (despre asta vorbesti tu de fapt), atunci este alta mancare de peste, dar nu din cauza ca sunt posturi vechi ci pentru ca nu par linkuri naturale. Daca pui pe 30 de bloguri diferite 30 de linkuri catre un alt domeniu si linkurile par naturale nu vei fi penalizat doar pentru ca sunt puse in articole vechi. Penalizarea despre care vorbesti tu are legatura cu faptul ca nu sunt sau nu par linkuri naturale, indiferent ca sunt puse intr-un articol nou sau vechi. Testat de mine? Da!

Acum tot referitor la capacitatea roboteilor de a te penaliza automat iti dau un exemplu din ceea ce am testat cu succes in ultimii ani. Daca editez articole pe 30 de bloguri oarecare si imi pun pe fiecare un external link direct cu anchor catre domeniul meu (care e pe o nisa total diferita), fara a scrie ceva pe langa acel link, imi iau penalizare in 3-4 luni. Daca adaug acel link in articole despre cum sa plantezi rosii si pe langa acel link scriu ceva de genul "in alta ordine de idei am descoperit un site cu anunturi imobiliare pe care vi-l recomand daca doriti sa gasiti un teren propice pentru plantarea de rosii", nu mai primesc penalizare cu anii. Asta pentru ca in clipa in care rankezi pe prima pagina datorita backlinkurilor pe anumite cautari "premium" nu botul iti da ban, ci treci prin verificare manuala si banul e dat de o persoana cat se poate de reala care gaseste un context si trece cu vederea. Si iti garantez 100% ca este cu adevarat o persoana reala care se ocupa de verificarea site-urilor care rankeaza bine pe anumite cautari. Desigur ca textul trebuie sa difere la fiecare articol in parte, iar anchorul sa fie diferit si sa trimita si pe paginile interne ale domeniului meu, nu doar catre root.
    Ultima modificare făcută de CDK; 16th February 2015 la 16:32.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Modificarea si optimizarea unei teme wordpress
    De Roli în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 7th September 2013, 17:42
  2. Cum fac să apară data publicării articolului?
    De Florin M în forumul WordPress
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th December 2012, 22:02
  3. Modificarea posturilor de catre autori
    De George Ginghina în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th August 2011, 10:59
  4. Penalizare pentru modificarea articolelor?
    De Clawdel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 18th July 2011, 23:37
  5. Se considera Spam ?
    De twainiack în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 13th May 2008, 17:25

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •